anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știu că o să pară scenariu de film, dar e cat se poate de real.
Un vecin tânăr cu posibilități materiale reduse, a câștigat recent la nu știu ce concurs online, un iPhone 14.
Deși pentru unii ar fi motiv de fală, el nu folosește telefonul in exterior, ci doar in casă și i-a pus și husa sa nu se vadă logo-ul.
Are un telefon din 2017 și pe acela îl folosește în văzul lumii.

Cum vedeți voi din perspectiva voastră acest lucru?
Pe când alții ar căuta să se fălească cu așa ceva, el prefera să folosească tot vechiul telefon.

Răspuns Câştigător
| J0B0MAT a răspuns:

Bravo lui.Nu e motiv de laudă un telefon, plus că poate vrea să îl vândă, să nu îl piardă sau lovească.

6 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

E atat de greu sa crezi ca in lumea asta sunt si oameni care nu se lauda cu stomacul gol?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru StoicAnalysis):

Tocmai zic că e de admirat, față de alții care ar face mare paradă daca ar fi in locul lui.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi aduc aminte cand a aparut Samsung galaxy s10 prin martie 2019, era un flagship imens lansat de Samsung. Eu am avut ocazia sa-l primesc cadou din strainatate, de la un var. Eram entuziasmat de el, iti dai seama. Mai ales ca pana atunci, am avut toata viata mea, numai ragalii de telefoane. Si ca orice om normal, l-am folosit peste tot in locul celui vechi. Afara cand il vedeau amicii, puteai sa le citesti efectiv invidia pe fata. Asta nu mi-a dat o satisfactie, ba chiar dimpotriva, m-a facut sa ma simt izolat, pentru ca nu puteam sa fiu tratat la egal cu ei din cauza asta. Asa ca il tineam mai mult in buzunar si il foloseam doar cand aveam nevoie de el pentru a cauta ceva pe net sau pentru a suna pe cineva. In ciuda acestui lucru, eu tot eram entuziasmat de telefon pentru ca imi mergea foarte repede si facea fata cu brio la ce il foloseam. Cu timpul, au aparut telefoane mai bune ca el si amicii mei le-au cumparat din prima iti dai seama. Ei se laudau mereu cu el la claritatea pozelor si la timpul de raspuns, memorie etc. Iar eu chiar ma bucuram pentru ei, dar tot aveam senzatia aia de "ia uite-l si pe ipocritul asta".
N eram gelos pe ei, pentru ca nu aveam de ce. Telefonul meu in continuare imi mergea bine chiar si dupa 4 ani. In primavara anului acesta am intrat cu el in apa, crezand ca o sa reziste la apa ca in trecut. ( Nu stiam ca dupa ceva timp, adezivul ce il face waterproof, slabeste cu timpul.) S-a stricat bineinteles, si imediat dupa mi-am luat un Iphone 12 pro max. Nu e ultimul si nici penultimul model, dar e o achizitie second hand destul de buna pentru un upgrade de telefon. Planuiesc sa il pastrez si pe acesta inca vreo 2-3 ani, sau pana incepe sa-mi faca figuri. Cam la modul asta tratez eu lucrurile. Le folosesc pana cand nu mai merg, sau pana se misca foarte greu. Nu are rost sa iti cumperi in fiecare an ceva ce apare nou daca inca iti merge bine acel lucru. Si in nici un caz nu ar trebui sa fie motiv de lauda, faptul ca ai cumparat ceva.

| Holiday a răspuns:

Cand ai posibilitati materiale reduse nu folosesti un iPhone 14 nou, cazut pleasca, nici afara, nici in casa. Pur si simplu il vinzi nefolosit deloc. Discutia nu e despre fala, sau "nefala", ci despre prostia lui.

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu văd de ce nu ar folosi acel telefon în văzul lumii. Dacă acesta a fost norocul lui, să se bucure de ce a câștigat. Îl poate folosi și fără să se fălească. Există oameni care probabil îl vor privi cu alți ochi și oameni cărora nici nu le va păsa, majoritari fiind cei din urmă. Totuși, eu aș fi vândut acel telefon în locul lui și mi-aș fi cumpărat ceva cu adevărat util.

| dullcat a răspuns:

Pare un om modest, cu picioarele pe pamant.Mai rar asa.