anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știu că poate suna clișeică întrebarea, dar...de ce sunt atrași unii oameni de putere?
Ce trăsături de caracter și personalitate îi diferențiază pe cei ahtiați și dornici de funcții de conducere, control, putere, față de cei care nu doresc aceste lucruri?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Considera ca dacă au putere, au si relații, sunt respectati, au nevoie de control, vor sa ia decizii, vor sa aibă mulți bani etc. Cei ce sunt altruiști nu și doresc putere ei devin lideri care ajung sa conducă de la sine

10 răspunsuri:
| 1997onur a răspuns:

Nu se mulțumesc cu ce au vor mai mult = lăcomie.

| Chirosan a răspuns:

Ne dorim ce nu avem. Sau ce ne-a lipsit in copilarie.

| Hammurabi a răspuns:

Sunt atrași toți de bani + beneficii nu de putere.
Dar prin putere, astea se obțin cel mai ușor.

| Mosotti a răspuns:

Ete na nu doresc asta unii, toti vor, doar ca unii recunosc, altii nu.
Vrem putere ca sa o ducem mai bine, sa ne impunem deciziile in avantajul nostru.

E genetica chestia dorinta asta, si vine din ancestralitate, ca cine avea putere, supravietuia mai sigur si mai bine, deci e trasatura evolutionista. Ca tu trebuia sa te bati cu altii pentru resurse, teritoriul, partenere, altfel crapai.
E trasatura de caracter cat se poate de normala si naturala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Unii nu doresc puterea ca să o ducă ei mai bine, ci ca să folosească acea putere pentru a ajuta omenirea, comunitatea de unde fac parte.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte rar, in general vor sa faca bine cand nu au putere, cand o au, se schimba total majoritatea.
De aia pe tot globu politicienii cam toti isi bat joc de oameni? Ca vor binele omenirii?

Si daca vor sa faca bine, la baza dorinta de putere vine tot din ce am zis eu, adica tot asa sa-ti impui deciziile, tot asa ii domini pe altii, e acelasi lucru, nu conteaza ca folosesti puterea sa faci bine sau rau.

| sofisis a răspuns (pentru Hammurabi):

Uhm....eu de exemplu asociez puterea si influenta cu respect, nu cu bani.

| Hammurabi a răspuns (pentru sofisis):

Eu n-am întâlnit încă unul să fie sărac sau de condiție medie și șă fie puternic și influent.
Chiar încerc să găsesc un exemplu, dar nu cred să existe așa ceva.

| sofisis a răspuns (pentru Hammurabi):

Nu asta am spus. Pe mine ma fascineaza puterea pentru respectul care vine la pachet, pentru influenta nu pentru bani. big grin

| TudorDD a răspuns:

Ăia delăsători, nepăsători sau poate pasivi, domoli, nu doresc puterea. Parcă ar fi ceva înnăscut, dar nu-i chiar așa. Unii ar conduce toată haita iar alții se întreabă ce caută în haită și ce să facă, în principal fiind lipsiți de scop. Deci... Pare-se scopurile personale determină dacă dorim sau nu putere!