| Chαяtreux a întrebat:

Top trei chestii care te enervează la societate

Răspuns Câştigător
| Wøodenpints a răspuns:

Doar 3? Cred că ar fi prea puține. Iar dacă m-ai fi pus să găsesc 3 chestii care-mi plac la societate, ar fi fost și acolo destul de greu, pentru că nu cred că găsesc nici măcar o singură chestie care să-mi placă. Da, știu că din societate fac și eu parte, chiar dacă mă chinui să nu, dar nu a fost alegerea mea. Și dacă de mâine vreau să mă duc în pădure și să fac comunitate cu cerbii, tot va avea cineva ceva de comentat și cel mai probabil voi fi un pericol social.
Am să scriu câteva chestii care nu-mi plac la societate (un text scurt, sper că nu te deranjează cititul) din care fă tu un top 3. Eu nu mă pot hotărî.

Când spui societate, automat te gândești la o masă de oameni. Iar masele sunt ușor de manipulat. Așadar, indivizii care fac parte din masă, respectiv societatea, nu-și pot stabili standarde proprii. Iar standardele pe car eși le impun, trebuie să fie și pe placul celorlalți, de obicei universal valabile. Deci, în primul rând ar fi lipsa de originalitate și îngrădirea unor serii de libertăti de care se poate bucura oricine. Pur șî simplu te limitezi la standardele celorlalți pe care cu timpul le accepți ca și standarde proprii.
Dă-le unor oameni cei mai oribili pantaloni din univers și spune-le că e ok să umble în ei. Și apoi o să-i vezi pe toți cu picioarele băgate în ei, chair dacă arată oribil.
Pune-le cea mai proastă muzică să o asculte și spune-le că e ok. Toți o vor asculta.
Cam așa merg lucrurile. Cei care se integrează în societatea asta, deja nu mai au gusturi și valori proprii. Gusturile lor sunt și gusturile celorlalți. Idealurile lor sunt și idealurile celorlalți. Cu mici diferențe, desigur, dar în mare parte la fel.
Spune-i unui om care se crede normal că nu ești creștin, scopul tău în viață nu este să ai o casă mare plină de copii și o nevastă, nu dai doi bani pe viața de familie și nu ți-ar plăcea să ai mulți bani. Se va uita la tine ca la un tsunami care vine spre el. Pentru că ce-i spui tu, depășește cu mult puterea lui de înțelegere care i-a fost înrădăcinată în cap ani de-a rândul de către societate. Ăsta ar fi și un al doilea lucru deranjant la societate, că ce nu se potrivește cu ce-au fost ei învățați, automat e rău.
Mulți vor spune că ei nu fac parte din marea masă de mediocritate. Aiurea. Mulți nici nu-și dau seama. Ca să aparții de o masă, tot ce trebuie să faci este să iei și să exprimi idei ce vin din exterior. Care nu-s trecute prin prisma gândirii tale. Și de multe ori aceasta se întâmplă fără ca oamenii să-și dea seama. Deci o a 3-a chestie ar fi, că mulți nu recunosc această îndoctrinare din care și ei fac parte, având impresia că sunt foarte originali și cu idei proprii.
Și nu pot sa trec nici peste încercarea jalnică a unora să te convingă despre cât de bine este să faci parte din societate. În loc de opinii proprii, îți va înșira avantajele convertirii în masa umană și despre cât de util este să te integrezi în sistem. Într-un sistem pe care nici măcar nu l-a studiat înainte să vadă dacă este rgeșit sau nu.
O chestie bine știută despre societate, etse că cei care sunt considerati parte din ea, sunt mai puțin creativi și inteligențî decât cei considerati separat.
Aș mai scrie, dar m-am întins prea mult. Ultima chestie care mă deranjează la societate, este imitația. Pur și simplu, oamenii imită prea mult. Absolut tot ce văd, fără să-și pună prea multe întrebări, încep să copieze, prost desigur, ajungând la concluzia că dacă sunt destui oameni care adoptă ceva, acel ceva este bun și pentru ei.
Iar asta este destul de vizibil cam în orice domeniu. De la muzică și artă, până la vestimentație și stil de viață.
Iar atunci când sunt mulți, se încurajează reciproc ajungând la concluzia că orice ar face ei este bine, chiar dacă tu te uiți din exterior și ți se pare ceva extrem de penibil.

9 răspunsuri:
| fuzzer a răspuns:

1) Prostia.
2) Promovarea unor principii si valori total gresite.
3)Manelele.

| Nicoleta a răspuns:

1)indiferenta sau nepasarea
2)prefacatoria
3)prostia

| zTonia a răspuns:

Barfa, fitele si prostia

| NickName01 a răspuns:

Egoismul
indiferenta
viciile, etc...

| AgathaRo a răspuns:

Invidia,hotia si lenea.

| Chαяtreux explică (pentru Wøodenpints):

-efectul de turmă care se lasă condusă
-incapacitatea de a accepta diversitatea (în gândire, comportament, aspect, blabla)
-lipsa de originalitate
cred.

| Musique a răspuns:

Spiritul de turmă, de 3 ori.
*prostia, și toate celelalte se pot educa*
Bafă.

| mona a răspuns:

Prostia,minciuna si mandria

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

1)Lasitatea
2)Promovarea unor princii si valori total gresit
3)Manelele,cei care le produc si asculta