| Sophieka a întrebat:

"Tot ce am iubit nebuneste, ne-a sleit de puteri".

Iata o fraza puternica si direct la tinta pe care tocmai am aflat-o si care pentru mine a venit la momentul potrivit.

Am vrut sa impartasesc aceasta vorba cu voi, gandindu-ma ca poate mai este cineva care are nevoie sa o constientizeze sau poate gaseste alte cuvinte care ii sunt necesare.
Fragmentul provine din aceasta predica ortodoxa oferita de Preotul Vasile Ioana :
https://www.youtube.com/watch?v=VNdVqvYttcc

Va astept parerile?

8 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca ar fi util sa oferi si un context, fiindca asa sa extragi doar o idee nu mi se pare chiar ok.

| dullcat a răspuns:

Aa, ok.Intuiam eu ca se refera la posesiuni materiale si nu la relatia de dragoste/iubire dintre oameni.Pai ce parere sa am, total de acord, vorbeste frumos preotul si e fain ca da exemple din viata persoanala.Asta il aduce mai aproape de credinciosii care il asculta.

| Hyperion7 a răspuns:

Depinde.
Ce pot sa îți spun sigur e că iubirea te orbește și poți face niste gesturi necugetate mânat de aceasta.
In majoritatea cazurilor este adevărat faptul că iubirea nebunească duce la situații și gesturi extreme.
Și, asemenea a orice pe lumea asta, chiar și iubirea daca nu e oferita cu măsură, ajunge sa devină sufocantă, toxica
Pararea mea.

| Sophieka explică (pentru dullcat):

In momentul in care a spus fraza: Tot ce am iubit nebuneste, ne-a sleit puterile, m-am gandit la cineva anume, nu la un obiect.

Asa am simtit, sa impartasesc aici, poate este prielnic cuiva anume.

Iti multumesc pentru atentia oferita si pentru raspunsuri.

| Sophieka explică (pentru Hyperion7):

Da, sunt de acord.

Multumesc pentru raspuns.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da. Unii mor din cauza asta. Cei ce supraviețuiesc învață să iubească rezonabil. Cazul subsemnatului.

| J0B0MAT a răspuns:

Iubitul nebunește, în sensul de o obsesie toxică da, te poate distruge.Altfel nu.

| FreddieM a răspuns:

Iubitul nebunește îmi sugerează ideea de a adora pe cineva într-o maniera extrema, obsessiva, aproape sufocanta pentru partenerul în cauza. În mod logic, o astfel de relație în complet dezechilibru emoțional e e destinata pieirii.
Tu, persoana care iubește astfel, îți consumi fiecare secunda și molecula care te compune pentru el/ea, te epuizezi mental, apar dificultăți, suferințe, gelozie, dubii, oare ma iubește la fel?
Toate aceste stări, puse cap la cap sunt un enorm pachet de energie consumat, și în mod evident, niciodată răsplătit în mod egal in același mod. De aici,, sleiala de puteri''
Cheers