| Inferno a întrebat:

"Tot ce pluteste e o barca." Pareri?
Oare care sa fie semnificatia acestui citat enigmatic?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citatul ăsta e din Copii de la 402.

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Că cel care a spus asta nu a auzit de plută sau alt obiect care poate pluti înafară de barcă.

| Coquinne a răspuns:

Alt citat lansat de un pothead.

| Inferno explică (pentru T0T):

Cred ca barca este o metafora pentru calitatile umane ce tin umanitatea pe "linia de plutire". Calitati cum ar fi bunatatea, generozitatea, mila, etc.

Singurul lucru plutitor este barca. Celelalte doar dau falsa impresie de "plutire", in realitate ducandu-se la fund. Spre exemplu defectele umane: egoismul, invidia ar reprezenta celelalte obiecte pseudo-plutitoare.
Acestea dau impresia ca ar fi bune, in realitate fiind nocive.

Este vorba de barca sperantei, singura ce ne poate salva.

| Inferno explică (pentru Coquinne):

Baa. Sunt mai destept ca tine.
Daca tu nu esti filosof ca mine vezi-ti de treaba ta.

| T0T a răspuns (pentru Inferno):

Ok, acum opinia mea s-a schimbat...E doar o încercare eșuată de a face o metaforă. Orice sintagmă poate fi considerată metaforă și poate fi colorată în n moduri...Asta îmi amintește de orele de română.

| J0B0MAT a răspuns:

Sunt multe lucruri care plutesc, dar daca le bagi pe toate intr-o categorie prin prisma lucrului pe care il au in comun, si anume faptul ca plutesc pe apa, se pot numi metaforic barca.

| Coquinne a răspuns (pentru Inferno):

Da? eu nu am barca bah, am o intreaga arca a lui Noe! arca mea se desarta pe barcuta ta!
barcuta ta e atat de anosta incat au emigrat toti greierii de pe arca mea pe barca ta sa cante.