Pana cand vor aparea robotii (cum erau terminatorii T-800) si vor domina universul, ar fi cea mai mare greseala de a crea cyborgi.
Un touch-screen nu se poate revolta, e absurd sa presupui asa ceva.Cyborgul acela genial care apare in Terminator in incipit, cred ca ar fi posibil peste vreo 200 si ceva de ani, momentan cei mai buni roboti pot doar executa operatii pe cord deschis, dar controlate.Si nu sunt singurul care crede ca e prea fantasmagoric sa li se introduca robotilor ratiune si liber arbitru.Doar filmul Centennial Men a putut, pana acum. Si numai un idiot ar putea propune sa le bagam EQ robotilor, in afara de IQ.Tot oamenii o sa ruleze ca bosii inca cel putin o treime de secol.
Ai dreptate, dar cyborgii din viitor vor putea merge si pot realiza actiuni ca noi oamenii, multe locuri de munca se vor desfiinta din cauza ca masinaria e capabila sa lucreze mai multe ore, poate foametea va fi principala problema dar speram sa nu fie asa. Acei cyborgi cu timpul invata si daca omul nu are grija cum il fabrica se intoarce in contra lui, asta insemnand un razboi si disparitia rasei umane.
Parerea mea este ca nu putem sti cum o sa fie!
Atunci cand ne gandim la viitor ne gandim la o viata ca aceasta, in care gadgeturile sunt mai avansate!
De exemplu cei de acum 50 de ani credeau ca in 2011 vor fi roboti cu capete patrate si corpuri butucanoase, nici in cele mai teribile vise ale lor nu isi puteau imagina un telefon cu touch!
Da, in anumite situatii ar fi frumos. Totusi cum mai ramane cu o carte pe care tu s-o rasfoiesti, simtindu-i acel miros unic si portretele,peisajele, sentimentele pe care ti le imaginezi? Cum ramane cu acea senzatie de prospetime cand te plimbi printr-o gradina, cum ramane cu fructele pe care le mananci dintr-un pom? Va dati seama! va fi poluare la maxim, vom fii prea comozi si prea lenesi, practic tehnologia va face totul pentru noi. In anumite situatii, cum am spus ar fi frumos si util. insa eu m-as intoarce 50-100 de ani in trecut pentru a traii in perioada aceea in care nu-ti ocupai timpul cu prostii care astazi sunt pe toate drumurile.
Ar trebuii sa treaca zeci de generatii pentru ca aceste lucruri sa devina reale. Iar pentru cei care spun ca pamantul e suprapopulat, sa stiti ca abia 3% din suprafata sa este ocupata, iar materii prime si resurse se gasesc doar ca omul nu stie cum sa le foloseasca si isi bate joc de natura!
Asa ca dupa parerea mea.decat sa ne pierdem timpul cu tehnologii care poate vor aparea sau nu. macar sa ne gandim ca inca exista oameni care mor de foame! O seara buna!
3% din suprafata pamantului este locuita, dar suprafata pamantului e 70% apa si 30% uscat. Atunci 3-ul tau creste undeva spre 10. Iar din acest 10% mai bine de 5% reprezinta supra-aglomerarile urbane. Si, personal, detest aceste forme de organizare a populatiei. Oricum am lua-o un calcul e sigur. Daca ar fi sa fie egalitate, fiecare om ar avea alocata o suprafata de 21 metri patrati - vorbesc de suprafata plana -; cat te intinzi in sus, te priveste asta nu e suprapopulare? Imagineaza`ti situatia de faza cu 1000-1500 de ani in trecut, cand lumea nu prea avea tendinte de extindere in inaltime. Nu am fi trait ca sardinele? In schimb, resurse regenerabile sunt putine, astea 7 miliarde de guri cer de mancare, dar desi noile descoperiri in materie de ameliorari genetice a plantelor - productie mare la suprafata mica - sau randamentul de crestere si sacrificare a animalelor destinate hranei oamenilor sunt remarcabile, animalele alea au nevoie de furajare, iar plantele furajere au nevoie de conditii - clima adecvata si precipitatii - iar clima noi o f*tem. Fiecare dintre noi cota parte. Pentru ca societatea a vrut revolutie industriala, iar de atunci fiecare pas inainte nu era decat un nou compromis, fiecare pas al nostru de a ne intergra in societate era si este un pas inapoi pentru natura. De ea depindem indirect, dar in totalitate.
Si paradoxal e ca inca - unii dintre noi - ne-am vinde sufletele pentru un ecran pe care-l controlezi cu mana, sau de pe care te poti informa sau citi. Plus ca ei tind spre scenarii perfecte cu reclamele lor, nu au luat in calcul suprapopularea, exemplu statia aceea de autobuz. 2 persoane. spuneti-mi cati dintre voi si la ce ora intalniti doar 2 persoane in statia de autobuz? Daca vroiau sa exprime realitatea creau o imbulzeala si aratau oamenii cum se calca in picioare ca sa vada incotro circula respectivu` autobuz. Dar asta e lumea, aici am ajuns, sa credem ca tot ce zboara se mananca, sa credem in scenarii pompoase si sa dam orice sa fim cat mai sus, dar nu din punct de vedere al educatiei si culturii, ci din punct de vedere al normelor societatii bolnave in care traim.
People, keep your eyes wide open!
Prea multe filme strica din cate se vede.Cum poate o masinarie sa faca ceva daca nu e conceputa sa faca acel lucru?
Asa vad eu viitorul (o posibilitate, sau nu) : http://www.youtube.com/watch?v=GuaT66YGqqo Avand in vedere ca am ajuns sa fim dependeni de lucruri precum facebook, versiunea parazitiilor pare destul de apropiata de realitate. Apropo:Nu va faceti griji, teoriile conspiratiei spun ca din 7 miliarde vom ajunge 1 miliard, condusi de un sistem utopic;) Deci viitorul...da, cred ca va fi ca in melodie...
Ma,nu mai lasati comentari de genu :''Daca vroiau sa exprime realitatea creau o imbulzeala si aratau oamenii cum se calca in picioare ca sa vada incotro circula respectivu` autobuz'',''le furau tiganii'' etc.Aia nu aratau cum o sa fie in Romania,ci intor-o alta tara,civilizata, chiar credeti ca in America mai sunt javre pe strada? s-o credeti voi,deci, reventind aia NU se refereau la necivilizati de noi(vorbesc in general), ci la o alta tara curata si civilizata
Acesta e viitorul perfect dar cred ca viitorul va fi plin de foamete si razboaie.
Mie una mi-ar placea pentru ca eu iubesc tot ce tine de tehnologie si tot felul de masinarii si cred ca viata ar fi mai simpla dar costisitoare
Eu zic ca am scapa de toate astea daca am da foc masonilor, americanilor( alora din SUA adica)...si daca s-ar mai scapa de populatia unor tari din alea gen Somalia care exista numai asa, ca sa se consume cerneala colorata pe harti...am scade populatia, am micsora riscul aparitiei razboaielor si nu ar mai gandi altii in locul liderilor mondiali
Chesti zburatoare,robotzi, controlul asupra oamenilor, nu te mai chinui sa faci 50 feluri de mancare, totul intr-un cubulet/praf si gata.Nu te mai chinui sa te imbraci te imbraga aparatele, te spala pe dinti, etc.Deci o sa fie un viitor bazat numai pe tot felul de aparate, iar tu nu mai ai nimic de facut, asta va insemna distrugerea noastra si a planetei.