"În România unii părinți protestează în stradă, cu copiii în brațe, pentru dreptul lor creștinesc de a-și bate copiii..."
http://www.facebook.com/OFCR.Romania/posts/1223603090987375
Buna
Trist, foarte trist, mai ales ca sunt mama si nu mi-am permis sa fac educatie in casa cu bataia!
Cred, ca acesti parinti, au fost la randul lor abuzati de parintii lor!
Altfel nu imi explic comportamentul lor.
Nu pot sa zic ca in a mea copilarie nu am luat bataie, am luat de 2 ori, dar eram vinovata si mi-am permis sa chiulesc de la scoala, ori la acea vreme, nu era admis asa ceva!
Abuzata, nu!
Eu am stiut sa imi educ ingerasii mei si fara bataie.
Baiatului i-am dat o mica corectie la 16 ani si fetei la 15 ani.
Astazi sunt mari si sunt mandra de realizarile lor!
Educatia nu se face cu bataia, asta este clar!
O zi buna
Sunt si alte situatii. Pe mine m-au crescut bunicii si m-a batut doar bunica. Bunicul m-a batut doar o data si mama la fel. Ma batea cu frecventa prostiilor idioate pe care le faceam. Interesant este ca nu repetam o prostie de doua ori. Eram inventiv. Singura prostie repetabila era mersul la fotbal pe timpul zilei si prelungirea activitatii pana in noapte, tarziu, jucand la lumina becurilor de pe ulita pna si la ora 23.00-24.00. astea se pedepseau cu nemancare (incuiau bucataria) si 2-3 nuiele de alun peste fund. Ciudat este ca n-am prins ura pe bunica-mea pentru ca eram constient de necesitatea pedepsei. N-am facut asta copiilor si acum, la varsta senectutii, as dori sa am nepoti si sa stiu ca n-as face asta.
Eu mai luat cate o scaltoaca in copilărie, nu am murit.dar la randul meu nu am bătut copiii
Nu putem generaliza, ca uni isi bat copii nu inseamna ca toti parinti fac asta, unele persoane asa educatie au primit ei de la parinti lor si asa fac si cu copii lor
nu, nu am fost abuzat de catre parinti, nu voi avea copii deci nu o sa am ocazia sa isi spun cum va fi, repet suntem produsul societati dar nu putem generaliza
In mod normal o pedeapsa trebuie sa fie aplicata copilului in asa fel incat acesta din urma sa o accepte. In caz contrar, corectia primita este agresiune fata de copil.
Astfel, avand in vedere cele de mai sus, eu as da o lege ca orice copil sa poata pleca de acasa -fara a-i fi frica de parinti- intr-un loc amenajat de stat, intr-un loc unde se simte bine. Iar pe parintii aceia care raman astfel fara copii, sa plateasca statului 20% din venitul lor pentru fiecare copil. Sa traiasca astfel fara copii pentru totdeauna, pana cand vor invata sa iubeasca copii.
Deci ce vreau sa spun este ca intr-o casa, intr-o familie, ori exista dragoste ori nu mai exista copii(adica nu mai exista familie). Caci fara dragoste nici-un om nu poate trai.(Numai cand omul va cunoaste dragostea, atunci si doar atunci el insusi poate spune ca traieste cu adevarat).
Caci mai bine te nasti intr-un grajd ca Domnul Hristos dar cu parinti iubitori ca Maria si Iosif, decat sa te nasti oriunde in alta parte fara dragoste.
Caci asa cum am spus si o mai spun, puii animalelor se bucura de o mai mare afectiune din partea celor care i-au adus la viata, decat se bucura cei mai multi copii din partea acelora care i-au nascut.
Caminul trebuie sa fie un colt de rai. Dar in 90% din caminurile existente in tara si in intreaga lume, acestea sunt iaduri in toata regula, nu colturi de iad.
Ce e de facut? Raspunsul il gasim aici:
"Isus S-a uitat tinta la ei si le-a zis: "La oameni lucrul acesta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta."" (Matei.19:26)
Sa stiti fratii mei, caci daca traim, nu traim pentru ca parintii nostri ne-au adus la viata; ci traim pentru ca Dumnezeu ne-a adus la viata. El a hotarat lucrul acesta pentru noi. Nu este vina Lui ca unii dintre noi ne-am nascut in familii rele. Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie buni.(Oricum, nici un om rau nu va avea parte de viata viitoare, ce-a vesnica, ci va trai doar pentru viata aceasta). Totusi, El este Tatal nostru. Noi nu suntem fara speranta. Exista nadejde pentru fiecare dintre noi. Si Dumnezeu nu ne-a adus la viata din intamplare, ci fiecare dintre noi are un loc in planul Sau. Sa venim la El asa cum suntem; sa ne apropiem de El si vom cunoaste pacea Lui, pace de care avem atat de multa nevoie!
Nu am putut citi articolul dat de tine!
NU am fost batuta de parinti, asta pentru ca am fost copil cuminte.Si nici surorile mele(cred)Spun asta pentru ca sunt mezina. Diferenta intre mine si sora cea mare e de 9 ani, iar cealalta a facut sport si a fost mereu plecata!
Revenind la tema pusa de tine! Nu am copii dar am avut de a face cu ei! NU a fost cazul (si nici ar fi trebuit)sa ajung la violenta pentru ca am stiut sa tratez cu ei, uneori mai bine ca mama lor!
Boacalele pe care le fac copii, care ii face pe parinti sa-si faca sa-si bata pe parinti vine de la lipsa comunicarii.Parintii nu-si fac timp sa comunice cu copii, acestia se frica bataii ascund unele lucruri(cum ar fi nota mica)
In locul bataii as alegere alte artenative cum ar fi confiscarea tabletei, sistarea banilor de buzunar, interzicerea TV sau a calculatorui.Dar mai bine e sa nu se ajunga la asta!
REPET. COMINICAREA E TOTUL! Daca parintele si-ar face timp pentru copilul lui, nu s-ar ajunge la asa ceva!
Da ce te faci daca..."In locul bataii as alegere alte artenative cum ar fi confiscarea tabletei, sistarea banilor de buzunar, interzicerea TV sau a calculatorui"... faci toate astea degeaba?
Si pe copil il doare fix in pix?
A, nu mai am voie la calculator, bine, nu ma mai duc la scoala si nu s-a mai dus! Ce zici?
Si asta e doar un exemplu! Pentru ca stiu cazuri. Si de familii bune, nu terchea berchea!
Uneori funtioneza, alteori nu!
Dar nici cu bataia nu rezolvi ceva! Bati copilul sa mearga la scoala? Il lasi sa faca ce vrea?
TU cum ai proceda?
Combinatie! 2 in 1! Sampon+balsam!
Ihi... m-am lamurit. bustean, esenta tare (fag, stejar)
Las' ca te-ai prins tu!
Abuzul se face si pe plan emotional!
Ce m-a revoltat pe mine astazi?
Cred ca ai auzit de cazul femeii care si-a abuzat sexual copilasi de nici trei ani! Femeia facea vidiochet in care si-a implicat si copilasii! Mintea mea refuza sa inteleaga asa ceva! Mai mult sotul femeii era ingrijorat pentru acea femeie de ce ar putea pati in inchisoare (se stie ca oamenii care fac asfel de lucruri nu au viata usoara in inchisoare),decat pentru acei copilasi!
Sper din tot sufletul ca acei copii sa nu sa se intoarca la parintii lor pentru ca nu ii merita!
Nu doar in societatea e valabil cea ai spus tu in ultima fraza!
Din pacate unii parinti considera ca au drept de viata si de moarte asupra copiilor lor e cunoscuta fraza,, Eu te-am facut, eu te omor''
Trebuie schimbate legi, trebuie schimbate mentalitati, dar e cale lunga pana vom reusi sa facem ceva!
Este interesant articolul. M-a inmuiat putin. Eu n-am fost abuzat s-au batut in copilarie, si la randul meu nu imi voi bate copiii. Voi gasi alte moduri de-ai pedepsi. Nu toti parintii isi bat copiii, cei care o fac, n-au inima.
Cum unde e granita?
E una extraordinar de mare. Sa dai o palma la fund e disciplinare, sa arunci cu scaunul sau cu orice alt obiect dupa copil e abuz.
Sa nu il lasi afara o zi sau sa manance desert e disciplinare, sa il inchizi in casa o saptamana e abuz.
Cine nu stie sa faca CLAR diferenta intre disciplinare si abuz...NU are de ce sa faca copii, CLAR!
Nu am fost abuzata dar o vecina de-a mea da. Tin minte ca a pus-o tac-su o data sa doarma afara, in cusca, cu cainele. A aruncat cu o sticla dupa ea o data. Ma rog...cate si mai cate.
Era o fata extrem de retrasa. S-a "maritat" la 15 ani si la 16 sau 17 deja era mama. Nu a terminat scoala dar macar a dat de un baiat cumsecade.
Disciplinarea nu se poate face prin violenta, cel mult iti inveti copii despre ce inseamna ura, rautate, teama, dispretul... Cum poate iesi om din cineva care a invatat rautatea de la cei care trebuiau sa il invete iubirea? Ce intelege un pui de om care in loc de mangaieri si vorbe frumoase primeste palme, pumni si vorbe de ocara?
Violenta naste violenta si de asta multi adulti inca practica asa o ''educatie'' cu copii lor. E de neconceput pentru mintea mea cum de se mai poate considera in secolul xxi ca bataia ajuta la ceva! Cum poti spune acum, in 2015, cand exista atatea carti de parenting, ca nu ai cum sa ii disciplinezi altfel?
Nu am fost abuzata in copilarie, cel putin nu de parinti. Nu am sa fac un copil pana cand nu am sa fiu complet impacata eu cu mine, astfel incat sa nu ajung sa imi vars pe ei neputinta si frustrarea mea. Cum am mai spus, nu cred ca violenta poate duce la ceva bun, vreodata!
Am pus si eu o intrebare asemanatoare. Cauta raspunsurile si ai sa intelegi mai multe despre calitatea oamenilor
In societatea noastra violenta e nu doar acceptata ci si promovata. E revoltator doar pentru unii sa iti bati nevasta. Fa un sondaj, chiar si aici, si ai sa vezi cati considera ca femeia trebuie tinuta in palme si pumni
Pana cand? Pana cand cineva chiar va face ceva impotriva abuzatorilor! Pana cand nu va exista o lege clara impotriva abuzului fizic, indiferent ca e adresat nevestei, copilului sau animalului.
Cine ți-a spus că ați bate nevasta e revoltător? E ceva normal în țara noastră.
Am fost bătut de multe ori, insa acum inteleg ca fără asta nu mi-as fi dat seamă de toată prostia lumii noastre.
Da, am trecut pritr-o experienta destul de asemanatoare.
Inca de cand eram mic tata o batea pe mama, si nu in sensul ca ii da o palma, ci in sensul ca ii dadea cu pumnii si picioarele in cap cat putea. Bineinteles facea asta fara vreun motiv.
Mai tarziu ne-am mutat intr-un apartament si il vizitam pe tata doar sambata si duminica.
Mama mea a devenit exact ca el, ma batea pe mine si pe fratele meu fara sa aiba motiv.Ii placea sa ma vada cum sufar, imi arunca in soba doar jucariile preferate si lucrurile la care tineam.Imi povestea despre cum ar fi vrut sa ne avorteze pe mine si pe fratele meu inca de cand aveam 6-7 ani, despre cum o sa ne puna otrava in mancare cand nu ne asteptam sau o sa ne omoare cand dormim si o sa spuna ca nu stie nimic.Ne blestema si ne spunea ca ne vom muri si o sa ne manance viermii, lucruri absolut groaznice.
Imi aduc aminte ca i-am cerut odata voie sa aprind calculatorul si ca raspuns m-a dat cu capul de partea de lemn a patului minute in sir si pentru a se opri i-am zis ca nu mai vad bine.
Sau cand ma strangea de gat cu toata forta cu ambele maini pana vedea ca ma fac rosu al fata.
Exact ca in cazul de mai sus, fratele meu accepta ca un idiot si chiar sarea sa ii ia apararea ca,, e doar mami''.
Inca tin minte cum ma baricadam in camera mea, puneam fotoliul si stateam pe el si dadea cu pumnii in usa spunand ca ma omoara, ca in noaptea aia mor, urlam cat de tare puteam dupa ajutor, si nimeni, nimeni nu venea, niciodata.Asta se intampla dupa fiecare sedinta cu parintii, desi eu la scoala nu am facut niciodata probleme, nu vorbeam cu nimeni, luam note decente. Chiar imi venea sa vomit cand diriginta imi spunea,, fii si tu vesel, fericit ca ceilalti'' si colegii imi ziceau ca sunt exagerat de timid.
Pe la 11 ani nu mai indraznea sa dea in mine cand punea mana pe mine dadeam in ea,in mama mea,ca in sacul de box,ca sa ma lase in pace, imi era scarba de mine, voiam sa mor, nu puteam sa povestesc nimanui despre asta.Ea nu avea atat de mari probleme in a povesti, le povestea tuturor ca am dat in ea, chiar ma gandeam sa ma sinucid, imi spuneam ca nu e real ce mi se intampla.
Situatia s-a schimbat, ea a insitat sa ne mutam inapoi la tata, cand eu ajunsesem in clasa a VIII-a.I-a povestit medicului de familie ca am batut-o, dobitoaca aia nu m-a intrebat o clipa, a luat de bun ce i-a zis.Am fost trimis o saptamana la un spital de psihiatrie si mi-au spus ca nu ma vor primi acasa decat daca le spun psihologilor ca am batut-o pentru ca asa am avut eu chef.Doi ani dupa asta nu am mai mers la medic pana s-a pensionat, dobitoaca mereu ma intreba cum am putut sa fiu atat de rau, de ce nu am mila, nici nu voia sa ma asculte.
De cand m-am mutat la tata ma injura de fiecare data cand ma vede si daca spuneam, orice, cand el avea draci ma punea pe jos si imi dadea cu pumnii in fata.Argumentul lui preferat era ca face orice vrea in casa lui.
Acum am 17 ani locuiesc cu mama mea care se preface ca a uitat totul si daca doar ii aduc aminte de toate cele petrecute ori pleaca de acasa si vine peste cateva ore, ori spune ca o sa ii sune pe toti si o sa le zica ca iar am inceput sa o bat.
Nu o sa ii iert niciodata.
M-ai lăsat fără cuvinte...
La ce viaţă de coşmar te-au supus propriii tăi părinţi, incredibil! Cât chin absurd şi câtă lipsă de empatie din partea lor... Ar merita demult decăzuţi din drepturi părinteşti.
Îmi pare rău că ai avut ghinionul să locuieşti cu oameni atât de urâţi şi slabi.
Nu te-ai gândit să îi reclami la Poliţie, la Protecţia Copilului, ca să nu-ţi mai facă rău?
Este dureros şi absurd că de mic ai fost nevoit să te aperi de cei care, în mod natural, ar trebui să te protejeze. Nu te merită, clar.
Să ştii că, orice ţi-ar spune ei, eşti un tânăr frumos şi puternic.
Acum nu mai merg la tata, iar mama se preface ca nu s-a intamplat nimic, nu vrea sa vorbeasca despre asta, deci acum nimeni nu imi mai face rau.
Nu vreau sa ma razbun pe ei, chiar nu vreau sa o iau de la inceput.
Nu imi voi bate niciodata copiii, nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea sa ajung ca vreunul din ei.
Mă dezgustă şi acest standard dublu, gen "Vai, cum să ridici mâna la mama/tata?! Sunt părintele tău". Iar când îşi descărcau nervii pe tine, tu fiind doar un pui lipsit de apărare, copilul lor, era ok?
Mi se par cei mai ipocriţi părinţi din lume.
Evident, ideal ar fi ca nimeni sa nu dea in nimeni, dar asta nu o sa se intample niciodata, in momentul in care noi vorbim se petrec sute de astfel de cazuri doar aici in Romania.Nu ii poti explica unui taran needucat ca nu e bine sa iti lovesti copilul, nu poti sa ii vorbesti despre empatie sau suferinta psihica cat timp el are o mentalitate sedimentata.Cat timp pe el il face fericit sa dea cu pumnii si picioarele in oameni, iar tu nu esti de acord, atunci tu stai in calea fericirii lui.Nici unui cal nu ii poti explica frumos sa traga caruta, ii dai cu biciul, ca altfel nu poate sa inteleaga. Oamenii redusi nu pot fi corectati decat prin violenta statutul de parinte nu este de superior al copilului ci de ajutor, cel putin in teorie.Amandoi incercau sa creeze aparentele de,, familie perfecta'', nimeni nu avea si nu are habar ca sunt niste animale.Nu o sa ii pot ierta,nu din orgoliu, dar imi dau seama ca daca nu m-as fi impotrivit, nu s-ar fi schimbat absolut nimic, ca daca ar putea, daca ar mai avea sansa, s-ar comporta exact la fel.
Da, trist.
Dacă tot orice cretin este lăsat să facă copii, ar trebui ca autorităţile să fie mai atente şi mai severe cu abuzatori, să nu lasă copiii să fie victime la nesfârşit, dând şanse după şanse aşa-zişilor părinţi şi nicio şansă copiilor, să-i extragă la timp din familii cu probleme şi să le asigure un viitor.
Mereu m-am intrebat de ce statul e atat de ipocrit si exact ca si parintii abuzivi vor sa para perfecti, iubitori, drepti.Pentru adoptarea unui copil trebuie sa existe cele mai bune conditii si exista miliarde de impedimente care sa impiedice adoptarea de o familie nepotrivita.O singura palma sau cuvinte jignitoare aduse copilului, iar parintii adoptivi isi pierd drepturile.Dar pentru copiii abuzati chiar de familia lor nimanui nu ii pasa daca au ce manca,daca au unde sa doarma, daca sunt batuti, nu mi se pare deloc corect.
Ai dreptate.
Las' ca mai ai un an şi scapi. Îţi găseşti o slujbă, temuţi, poate te duci la facultate. Dacă vrei nu trebuie să-i mai vezi vreodată.
Iar slujbe; nici aici nu scapam de ritualuri satanice?
Asta e romanul prost tipic din mediul rural, ori din arii geografice variate chiar si un taran la oras. Oameni care se casatoresc si fac copii fiindca asa face toata lumea = presiuni sociale.
Am avut un prieten din copilarie care a dus-o chiar mai rau ca in articolul cu pricina. Acum nu mai e printre noi. Ati inteles foarte bine. Era un tanar cu potential, ii mergea mintea si la carte chiar, dar a avut ghinionul de a se naste intr-o familie saraca si bolnava psihic, lucruri ce au condus si la periclitarea sanatii sale cu timpul, nu doar la delasare din cauza descurajarilor continue, asta ca adolescent, iar cand era copil era evident caftit zilnic in casa de se auzea de afara cum urla de frica si durere, in asa hal incat ieseau toti vecinii la balcoane. Prin anii '90 era...clasic, ce mare lucru ca auzeai niste parinti corectand fizic copilul care facea nazbatii?
Abia dupa aniii 2000 s-a mai format pe la noi lumea de prin mediul urban cel putin, insa nu chiar asa bine, ca de aia auzim tot felul de opinii ca generatiile noi de copii nu sunt batute, de aia sunt asa...degeneratii. Dar nu e asta cauza, desigur, nicidecum.
Pana cand va continua asta? Pai va mai continua mult si rau. Mai ales in mediul rural. Daca si prostii au dreptul sa se reproduca atunci va mai continua.
Pacat de copiii aia nevinovati si neajutorati, condamnati la o dezvoltare nefasta.
Tot din aceste familii infecte pleaca si bullying-ul in general.
Degeaba ne gandim ca se pot impune chestii in societate pe viitor, prostii tot se vor reproduce si nu e ceva ce putem controla.
Sunt copii care traiesc intr-o familie normala. Altii nu. Trist, dar nu avem ce face.
As mai comenta o remarca de a ta de la sfarsit (fara a face insa conexiune cu articolul). Partea cu „ Doar pentru că mai toţi am trecut prin aşa ceva?"
Nu, nu toti am trecut prin aceleasi lucruri. Explic imediat.
Una e sa mai cedezi psihic, fiindca esti om, la nervi nu se poate instinctual sa nu-ti mai scape sa dai o palma la fund, o urecheala. Un copil chiar te face de multe ori! Cu timpul daca iti faci treaba cum trebuie copilul pricepe cand greseste si va evita greseala pe viitor, plus ca si tu vei fi mai precaut si sa stii sa-l supraveghezi ca lumea.
Dar alta e cand consideri ca bataia inseamna educatie si nu se poate fara si ajungi sa faci arta din ea, ori cum zic unii ca e rupta din rai. Acel prieten de care zic pe cat era de des batut pe atat de des repeta aceeasi nazbatie.
E normal ca un copil sa invete frica, pana la urma e cel mai sincer sentiment din lumea asta, dar nu chiar in halul asta...de sa le fie frica de parintii lor. Asta e bolnavie. Ca degeaba ti-e frica daca parintii nu-ti demonstreaza ce tot faci prost in moduri repetate, ci doar te bat de te usuca.
Asta zic si eu! Ar trebui sa ne fie permis sa ne batem nevestele! De ce acceptam sa ia toata lumea bataie cu exceptia femeilor? Ele nu sunt oameni, n-au suflet?
Corectia fizica e uneori binevenita. O palma sau o nuia la fund nu va traumatiza pe nimeni, niciodata. De 2000 de ani umanitatea si-a educat astfel progeniturile, nu inventati voi roata astazi. Iar cretinii care fac abuz de asta si ajung sa-si raneasca proprii copiii trebuie decazuti din drepturi si batuti, la randul lor. In repetate randuri si fara mila. Batuti pana cand ii va durea numai gandul ca ar mai putea lovi vreodata pe cineva.
Sincer nu am fost abuzat si nici nu o voi face la randul meu mi se pare inuman.
Articolul e chiar induiosator ce sa zic nu toti merita numiti parinti.
Înainte era la fel de puțin revoltător să-ți plesnești nevasta pe cât să-ți plesnești copilul.
Femeia a câștigat recent un grad mai mare de independență.
Copilul în schimb nu beneficiază de independență totală, fiind în grija părinților în mod legal. Abuzurile se pot întâmpla din această cauză.
Un abuz este când cineva întrece o anumită limită a normalității, dându-i în consecință copilului o proastă educație sau traumatizându-l.
În link-ul pe care l-ai arătat este vorba de o fată în primul rând și în al doilea rând de fratele ei.
Cu fetele trebuie o abordare severă, dar non-violentă. O fată când devine femeie trebuie să fie echilibrată emoțional, pentru că femeile sunt cele care fac conexiunea dintre oameni în prim plan. Această abilitate s-a dezvoltat încă de când bărbații plecau la vânătoare iar femeile rămâneau să aibă grijă de copii. Femeile au dezvoltat în consecință o inteligență emoțională foarte elevată. Dar ce se întâmplă când o femeie este instabilă emoțional? Se rupe cerul în două. Fix din această cauză a început războiul Troian, Constantin cel Mare și-a executat fiul din prima căsătorie din cauza celei de-a doua femei, Soliman I la fel, viața doamnei Mata Hari a avut un impact masiv asupra primului război mondial și multe alte evenimente. Bărbații conduc lumea, iar femeile conduc bărbații.
Cu băieții trebuie o abordare diferită. Când devin bărbați, ei sunt baza societății din vremurile vechi deoarece ei aduceau hrană pentru familie, ei vânau și tot ei își dezvoltau o inteligență mecanică adaptată vânatului, care s-a transformat ulterior într-o vânătoare de resurse materiale în general. Bărbații trebuie să fie duri, educați riguros și sever, violența poate câteodată să fie inclusă, deoarece ei conduc familia și ei o întrețin. Un bărbat slab este mai puțin important în societate de când un bărbat puternic.
În concluzie : trebuie un mod de educație pentru băieți și un altul pentru fete.
Adică musai sexistă?
Nu, doar diferită pentru maximă contribuție asupra societății.
Depinde și de fiecare persoană. Dacă avem cazuri cu totul excepționale, se face excepție de la regulă.
Există multe femei care preferă să ia în grija lor treburile bărbaților, o trăsătură dezvoltată datorită evoluției umane, când în epoca de piatră bărbatul murea și femeia rămânea cu plodul. Totuși femeia văduvă se bazează de asemenea și pe abilitățile sale sociale, obținând cu ușurință ajutor de la un bărbat dacă îl cere, dacă conștientizează că nu este născută să ia rolul bărbatului în întregime. Dar din păcate în multe cazuri se întâmplă ca femeia să devină orgolioasă și să gândească doar emoțional, și foarte puțin logic. Astfel au apărut ca o urmă a evoluției aceste fete „băiețoase", care dezvoltă și o inteligență mecanică cu cea a bărbatului, dar un pic mai puțină inteligență emoțională ca o femeie de rând, consecința fiind un stadiu superior de pragmatism față de alte femei. Inteligența emoțională a femeii „băiețoase" dă un spor de ambiție și determinare pe care bărbații nu-l au.
În schimb niciodată un bărbat nu ar putea prelua rolurile unei femei. Nu ar avea în viața lui destulă empatie încât să o poată înlocui în întregime pe femeie pentru grija copilului. Bărbatul se va baza atunci în principal pe rudele sale feminine pentru creșterea copilului, sau în alte cazuri chiar pe următoarea soție. Bărbații care au un nivel de empatie mai crescut și o inteligență mecanică mai redusă se bazează mai degrabă pe determinare și ambiție pentru succes, dar trebuie să muncească mai mult pentru a ajunge la rezultatele pe care bărbatul de bază le atinge cu mai multă ușurință și mai puțină ambiție. De obicei, un bărbat este împins din spate de o femeie : mama, sora, bunica, soția, sau chiar de toate în același timp, deci nu prea are nevoie de ambiție proprie.
Eu sunt pro excepţii de la reguli.
În locul tău aş lua-o mai uşor cu "niciodată", "mereu", cu rigidităţile şi generalizările în general.
Lumea e mult mai mixtă, complexă, flexibilă, diversă, mai plină de excepţii decât îţi imaginezi.
Fiecare om e diferit, dar trebuie să-i punem pe toți în anumite categorii mai mult sau mai puțin precise pentru organizarea maselor, altfel ar fi o junglă, nu o societate. Dacă cineva nu poate nici parțial să fie integrat într-o categorie, consider această persoană o excepție.
Mie una, nu îmi sunt simpatice categoriile şi etichetele. Mi-s claustrofobă.
Sincer, nu imi pasa, de multe ori si tampenia face lucrurile posibile. De ce consideri ca daca cineva face ceva e toata "societatea" (SOCIETÁTE, societăți, s. f. 1. Totalitatea oamenilor care trăiesc laolaltă, fiind legați între ei prin anumite raporturi economice. ♦ Ansamblu unitar, sistem organizat de relații între oameni istoricește determinate, bazate pe relații economice și de schimb; p. ext. sistem social. ♦ Cerc limitat de oameni de prim rang (prin poziție socială, situație materială etc.).) Da, o gramada de oameni fac aia, daca tu este abuzata exista telefonul copilului (la prima cautare pe google il gasesti), daca nu esti abuzata, ce faci aicea, daca zici de empatie si alte d'astea, daca cunosti cazuri implicate, poti face voluntariat, nu cred ca te opreste careva. Daca vrei doar sa critici, ghici, nu schimbi nimic pe TPU. Pana cand? Pana la sfarsitul lumi, sau vrei sa zici ca tu cea empatica vrea o "societate" "perfecta" (aluzie la Hitler).
In fine granita dintre abuz si disciplina este strict subiectiva (la alegerea omului).
Nu am fost abuzat, nu am de gand sa abuzez (desi ar fi mai corect agresat in loc de abuzat, a abuza inseamna cu totul altceva decat ceea ce vrei tu sa spui).
Poate in societatea ta, acele lucruri se intampla, in locul in care sunt eu, nu am vazut nici un barbat(tigani am vazut destui, dar na...) care sa fie agresivi cu nevasta sau copiii, chestia ca am vazut numai tigani nu inseamna ca sunt rasist, dar chiar numa tigani am vazut. Oricum ceea ce scrie persoana aceea in partea cu "bărbat abuziv" sti si tu clar ca aici depinde si de standardele personale, daca mergi la crasma sa "agheti" un lucru slab, normal ca nu o sa ai mare minune, daca mergi intr-un loc mai select si oameni sunt alti (loc select nu inseamna club de noapte, in ciuda a ceea ce cred, cel putin, colegele mele).
Daca nu ai tu vreo problema care te include pe tine, termina cu tampenile astea, ai o viata buna si profita de viata ta, dar esti empatica si vai cauze umanitare, dar nici nu faci ceva stand pe TPU, asa ca traiesteti viata si lasala chestile astea, iti acumulezi sentimente, emoti negative si cum se pune in popor, iti intuneca vederea, calmeaza-te, uita vreo luna de toate astea si traieste inteligent pentru tine si frumos. Parerea mea.
Ai scris mult si nu am inteles nimic!
Userul a propus spre dezmatere un subiect, ce-i rau in asta?
Empatia este (sau ar trebui sa fie) caracterstica tuturor, oricand poti fi de partea ailalta!
Acum imi vine imi minte cazul sotilor Rotariu (el e fotbalit)
Acesti oameni au adoptat o fetita care a fost abuzata (putin spus asta) de bunica lui.A fost batuta, arsa cu tigara, nu ii dadea mancare! Asta pe langa boala pe care o avea!
Acesti OAMENI au salvat acest copil, l-a adoptat, l-a dus prin spitale si a facut multe operatii! Trebuia sa lase acel copil sa moara?
Poftim link
http://stirileprotv.ro/......si-tu.html
Pai asta ii chestia, pe scurt am zis ca sunt satul de persoane care zic ca sunt empatice, dar tot ceea ce fac este sa stea pe internet si sa se dea cine stie ce scula in bascula, tocmai de aia, daca citesti ghiveciul pe care l-am scris vei gasi undeva ceva de voluntariat, sau ca s-ar implica in aceste lucruri nu numai sa le puna pe internet pentru curiozitatea "cum or gandi oamenia acestia" si apoi sa zica "De ce în societatea noastră " gen ce ii societatea asta? de ce se tot generalizeaza. Faptul ca acei oameni au facut o fapta buna, pentru mine, sincer inseamna mult si nu in acelasi timp, m-am nascut oarecum mai fara empatie sau emoti, daca ma urasti ca nu idolatrizez ceea ce au facut alti, asta e, mult noroc tie sa faci ceea ce iti doresti.
Gata,bre am inteles inteles(nu trebuie sa-mi desenezI)
EU CRED CA AICI tot un fel de voluntariat se face! Aici ma refer la procentajul ala mic, dar insemna care AJUTA cu adevarat! S-a intampat sa primesc mesaje in care mi s-a multumit pentru ajutor, conteaza mai mult decat funda!
Si mai cred ca adevaratul voluntariat NU se face la TV sa te vada o tara intreaga cum ii ajuti pe cei mai putini norocosi ca tine!
Sper ca ai inteles unde bat!
The end, ca ma bate NOname ca am iesit din tema!
Nu, îţi mulţumeşte că ai răbdare cu toţi...care pricep mai greu.
Nu bati nicaieri, ceea ce zici e asemanator cu "mi-am pus steagul frantei pe poza de la fb, sunt de un real ajutor"
+1 pentru acest ultim comentariu.
In rest, vrei sa ii furi painea lui NOname.
E ceea ce face ea cel mai bine pe site, conduce revolutii virtuale impotriva BOR si mai stiu eu ce gaseste si o deranjeaza. Pana la urma e dreptul ei sa posteze ce vrea in schimbul de opinii.
Nu pot sa zic ca ma deranjeaza tocmai postarile ei pe langa oceanul de postari monosilabice si mediocre de la pustani care se gasesc pe site 90% in categoria celor conversationale. Uite, asta apreciam daca puteai si tu sa remarci!
De NOname chiar n-are rost sa te iei, iar pe ea oricum n-o strica postarile (ideile lor in speta), ci atitudinea impulsiva si caracterul dusmanos pe care le demonstreaza pe site atat verbal cat si nonverbal prin aparatul ei de marcat voturi. Devine foarte agitata cand o contrazici. Si eu te pup, NOname!
Insa iti zic eu ca e prost cum gandim noi. Din moment ce o majoritate considera normala o prostie, noi picam aia prosti. Daca Mark Zuckerberg considera ca pe Facebook e un real ajutor sa pui un watermark cu steagul Frantei la profil atunci toata lumea va considera la fel. Idem la Colectiv si toate dezastrele sociale care vor mai avea loc. In ziua de azi empatia trebuie arătată altora.
Stiu. Fiecare cuvintel de acolo e scris de mine sub influenta duhului sfant.
Am văzut multe, ştiu multe, deşi am doar 27... dar eu cel puţin condamn bătaia de oricefel ar fi. îmi aduc aminte de o vorbă pe care mi-a spus-o ai mei, nu ştiu exact care, mama parcă, "dacă cineva nu înţelege de vorbă bună, degeaba dai"! Ei bine eu vreau să cred că se poate şi fără batăie! Cel puţin vrea ca acolo unde alţii au eşuat eu să pot aduce acel strop de înţelepciune să arăt că există şi altă cale. Problema e că este una şi de mentalitate, gen dacă el sau ea a făcut aşa eu de ce să nu fac? Dacă totuşi se recurge la aşa ceva de ce nu ştim să optăm pentru o cale paşnică? Recurgem la bătaie? Mare Ţie grădina, Doamne!
Salut! In primul rand pentru a-i face un comportament demn de toate laudele tuturor oamenilor, unui copil nu trebuie sa-i tragi o palma, sa-l bati sau sa il certi. Intr-adevar trebuie sa ai foarte multa rabdare si trebuie sa reactionezi mereu cu mult calm, iar atunci cand face vreo prostie, sa-l intrebi:'' Iti place ce ai facut? M-ai vazut pe mine sa fac asa?'', etunci el va sti ca nu este bine ce a facut. Dar odata ce ii tragi o palma la fund, da, nu va mai face prostia respectiva, dar ii va fi frica de tine si pur si simplu isi va face un scenariu in cap si astfel nu va mai avea o copilarie fericita. NU E BINE! Multa rabdare cu un copil!
Este adevarat ca uneori, unii barbati isi lovesc femeile dintr-o prostie. Automat cum crezi ca va reactiona sotia? Va plange si in adancul sufletului ei il va ura parca pe omul caruia i-a jurat dragoste eterna. Sunt foarte multe cazuri! Bineinteles ca nu indrum pe niciun barbat sa faca asa ceva dar ce vrei sa faci? Sa-l bati si tu?
Nu doar in Roamnia sunt cazuri care te fac sa plangi in hohote, exista multe exemple, peste tot!
Un om care s-a nascut sa fie criminal, moare criminal. Un om care s-a nascut sa fie dupa placul lui Dumnezue, asa moare. Nu cred in zicala:'' Omul se schimba!'', poate oricine sa-si modifice comportamentul dar mereu se va lovi de ceea ce a fost inainte. Mna, asta e...
Doamne ajuta sa fim mai buni si sa ne gandim la ce gandeste omul de langa noi atunci cand facem un lucru! Multa sanatate!
Mai rar asa opinii aberante pe site. Doamne fereste!
De ce? Esti violent, nu te poti controla si cand cineva vine cu adevarul te loveste prea tare?
Esti adult, la inteligenta pe care o ai, sunt copil dar stiu cu ce se mananca totul.
Tocmai ca esti copil...
Da, sunt. Ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt copila lui!
Multumeste-i si tu!
Si eu si fatele meu am fost batuti de mici si am ajuns oameni cu frica si respect fata de DUMNEZEU.
Fain avatar http://i.imgur.com/ak46ffW.png :))
Dumnezeu nu promova iubirea, iertarea si intelegerea? Iar tu ai la avatar o imagine care promoveaza tortura si vorbesti despre palosuri. Prin ce faci contrazici lucrurile in care sustii ca crezi iar asta te face prea prost pentru crestini. Iar pentru atei esti prea prost prin prisma lucrurilor in care spui ca crezi. Va trebui sa infintezi un cult.
Palosul il folosesc ca sa ma lupt cu satana, la fel cum Sfantul Gheorghe avea sulita, eu am palosul. Nu trebuie sa il iubim pe satan care e rau.
Eu sunt CRESTIN ortodox si nu am sa infiintez alt cult. Si mama si bunica si stra stra stra bunica mea au fost crestini si s-au luptat cu dracu.
Eu le fac cinste cu credinta mea crestina lor. Ma voi lupta si eu cu dracu dar trebuie intai sa trec cele trei probe ale initierii.
N-ai auzit de trolling?
Am sperat si eu sa fie pe bune, sa am cu cine sa vorbesc
Esti nevorbit?
Nu la modul pe care ti-l imaginezi, tu, nu. Discutia respectiva nu s-ar fi bazat pe politeturi.
Sa iti fie rusine ca te gandesti la ce m-am gandit eu! Unde e puritatea aia din tine pe care o apreciaza toata lumea? S-ar zice ca incep sa te corup.
De o saptamana particip la un voluntariat, Ajungem mari si este legat de copii din centrele de plasament.Si in timp ce ne explica coordonatorul despre copii, am ajuns la capitolul abuz! Si a cerut pareri.Asa ca parerea mea este ca nu toti oamenii de pe aceasta planeta stiu sa isi educe cum trebuie copii si asta nu pleaca de la ei, ci au fost abuzati sau batuti si ei in copilarie.Asa ca acei oameni au luat o modul in care au fost educati aplicand-ul copiilor lor,ceaa ce cred ei ca este cel mai corect,dar se inseala amarnic,ar trebui ca la liceu, in ultimii doi ani sa se adauge macar o materie destinata educatiei copiilor pe care ii vor acea in viitor pentru a schimba ceva, dar aici intervine alta problema, chiulul.Vor chiuli si tot o educatie de prost gust o sa alice viitorulor copii si acestia o vor transmige mai departe! Asa ca nu stiu ce e de facut! Trebuie sa se inpuna ceva, o lege! Nu vad prea bine tara asta in urmatorii ani.Dar cine site, sper sa ma insel! Sper din toata inima sa ma insel!
Asta nu e ceva normal dar ce bine ca eu nu am avut parte de asa ceva.Toti ipocritii astia ar trebui chinuiti si omorati!
anonim_4396 întreabă: