| Parakeets a întrebat:

Un om poate pleca doar cu pașaportul ca să lucre în altă țară?
De preferat Anglia sau Spania.
Credeți că va avea șanse să găsească un job așa, mergând acolo și căutând joburi sau e mai complicat de atât?
Și există cazări ieftine sau locuri unde poate dormi, aproape gratis?

Spre exemplu în Coreea există saunele publice și sub o minusculă taxă de intrare, poți face și o baie și dormi o noapte întreagă pe acolo. happy

Există astfel de locuri și în Anglia și în Spania? Sau ceva asemănător?

13 răspunsuri:
| blackann a răspuns:

Nu exista asa locuri in Spania sau Anglia, platesti pentru orice vrei sa consumi/folosesti.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

"Un om poate pleca doar cu pașaportul ca să lucre în altă țară?"
Depinde de țară. În statele membre ale Uniunii Europene nu se cere pașaport, doar cartea de identitate. Ca să pleci în alte țări ai nevoie de pașaport, în unele cazuri ai nevoie chiar de viză.
"Credeți că va avea șanse să găsească un job așa, mergând acolo și căutând joburi sau e mai complicat de atât?"
E mai complicat de atât. Chiar și dacă găsești un loc de muncă în prima zi (ceea ce nu este improbabil dacă luăm în calcul munca la negru), rămâne problema locuinței. Unde stai?
"Și există cazări ieftine sau locuri unde poate dormi, aproape gratis?"
Da, poți dormi gratis pe străzi. Dacă vrei să stai la un hotel sau la o pensiune, trebuie să plătești. Bineînțeles că prețul este mic dacă te cazezi la un hotel de o stea, dar tot nu te descurci dacă ai ajuns în străinătate cu buzunarele goale.
"Spre exemplu în Coreea există saunele publice, și sub o minusculă taxă de intrare, poți face și o baie și dormi o noapte întreagă pe acolo."
Nu știu nimic despre saunele din Coreea, dar bănuiesc că au o oră de închidere și te dau afară după ora aceea.

| Parakeets explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Nope happy
Bine eu spun totul pe baza filmelor, însă bănuiesc că prezintă totuși realitatea din Coreea chiar și în filme, chiar dacă să zicem scenariul e fictiv, societatea lor o prezintă cât mai realist și da, acolo oamenii din filme stau până a doua zi la o saună publică coreeană happy Dorm pe podea ce-i drept și sparg un ou, dar au pentru o noapte un adăpost.

Aia cu dormitul pe străzi, vă dați seama că nu mi-ar conveni. Mi-ar fi frică. Ș-așa sunt eu fricoasă. laughing) Dar la un motel ieftin de tot, nu m-ar deranja să stau pentru o perioadă. Însă nu știu totuși despre ce sumă ar fi vorba.

| anonim3248 a răspuns (pentru Parakeets):

În Anglia mai bine pleci după ce poți rezolva ca să ai unde lucra acolo.

| Parakeets explică (pentru anonim3248):

Interesantă această idee expusă de dv.
Încă mă gândesc zilele astea, dacă să fac de acum pasul ăsta sau să mai stau pe aici un an, doi ca să mai strâng niște bani. happy Și plec apoi cu toate actele în regulă, cum s-ar zice. Nu știu, sunt debusolată.

| relian a răspuns (pentru Parakeets):

Pleci la munca in tari straine? De ce nu ai emigrat, sau macara sa incerci? De cand ai gindurile astea? Asa puteai participa la prigramul de emigrare de aici din state. Pina acu ce ai pazit? Pleci cu toate actele in regula unde anume? In UE nu-ti trebuie acte, in UK ai nevoie de viza, te lasa aia sa intri doar daca ai ceva de munca, deci trebuie sa cauti inainte prin cineva.
In UK nu o sa iti placa, ploua in fiecare zi laughing asa cum esti tu, dacxa mai si ploua zilnic, deja te scufunzi de tot laughing
Daca esti american, mergi in ce tara ti se scoala tie oricind laughing nu te intreaba nimeni de sanatate.
Dar trebuia pana acu sa fi aplicat, cine stie poate aveai noroc si cistigai.SUA, Australia, Canada si Noua Zeelanda is singurele tari din lume care au programe de emigrare, deci chestii batute in cuie, stii cand intri, stii cand devii cetatean, stii totul dinainte.

In toate tarile astea se vorbeste engleza, asa ca daca mai stii si limba, restul e mai usor.
Desigur este bine sa cunosti pe cineva, amic, prieten, ruda, oricine, sa ai pentru inceput la cine merge, te mai ajuta cu informatii, cu stiu si eu ce altceva.
Ce trebuie sa stii? In UK, si ce tari mai sunt, unde merg romanii la munca, se munceste, deci nu tragi chiulu, nu stai asa ca mai vedem etc.
In UE sau UK muncesti muncile de jos, asta indiferent ce scoala ai.

In tarile alea unde poti emigra, poti ocupa orice job, in afara de cel de presedintele tarii laughing
Daca te pricepi, daca esti buna la un job anume, nu se uita astia ce culoare ai, sau de unde vii, pentru ei conteaza sa stii sa faci acel job.

In UE locurile sau joburile bune, is date doar cetatenilor tarii unde te duci, tu la munca de jos laughing
Asa ca e mai bun sa te informezi inainte, sa stii ce joburi sunt, ce se face pe acolo, daca esti in stare tu sa faci acele joburi, daca faci fata, daca iti convine, apoi cauti sa pleci.

Pleaca in afara doar oamenii care nu linga dupa parinti, care muincesc orice, indiferernt ce pregatitre au, care nu le este rusine si asa mai departe.
Restu cu figuri si cu mai stiu eu ce aere de vedete, aia daca pleaca, intr-o luna is inapoi in RO laughing

| Parakeets explică (pentru relian):

Ok, deja ți-ai făcut o părere despre mine sau cum? laughing) De ce spui asta, par vedetă sau o tipă cu ifose? Crede-mă, nu sunt pretențioasă laughing) Singurul meu ifos întradevăr îs oamenii, printre ei nu prea pot sta laughing) însă oricum într-o țară străină mă bazez că poate nu pricep limba așa că și dacă mă înjură, și nu pricep ce o spus ăia, nu mă afectează. Eu sunt adepta vorbei "Ce nu știi nu te adefectează." laughing) Cam așa și cu oamenii, dacă o spun pe la spate și în față nici nu ar da de înțeles că au ceva cu mine, nu mă afectează, zâmbim și merem toți înainte, dar dacă se ia cineva de mine sau mi-a zis că l-am deranjat sau a făcut el ifose și se ia de persoana mea, ooo, fac ravagii rolling on the floor) Nu suport să se ia cineva de persoana mea, dar cine știe, poate până la urmă sunt oleacă narcisică sau arogantă laughing) și nu știam eu laughing)

Cât de ploaie, ador ploaia, deci oricum aș adora zona de nord a Europei, unde plouă, e frig și înorat. Nu știu, eu una chiar nu sunt făcută pentru soare, cred că nici pentru lumină laughing)

Cât de Viză, spui că aplici pentru viză și doar prin treaba asta poți pleca în America? Really?! Păi America e visul meu suprem. Ce iubire, ce prinț, ce broscoi, ce carieră, deși totuși America o visez tot pentru carieră oarecum laughing) Dar America o fost visul meu dintotdeauna și chiar să pot avea un job ca medium poate sau parapsiholog sau chiar și psiholog criminalist sau ceva pe zona asta. Deci tocmai de aceea și visez la America, pentru că ea e faimoasă pentru criminali, păi acolo să tot ai ce studia material. laughing)
Ar fi interesant, dar am cam renunțat și la visul ăsta, nu știu, la 18, 20 de ani visul ăsta era suprem, la 30 deja parcă văd viața cu alți ochi, cred că deja mă păndește și moartea de nu mă mai fascinează ca în tinerețe laughing) văd că poate nu e chiar așa fain ca în filme să studiezi și să locuiești printre criminali sau să studiezi moartea așa că, dacă pică planurile astea, nu mă mai prea atrage cine știe ce nici America. Ar rămâne cariera în scris, dar oricum o carte o pot publica, sper și din România și cam aia e. Deci în afară rămâne doar să fac mai mulți bani ca aici, ca să mă întorc apoi tot aici să trăiesc boierește. laughing) Dar a fost un impuls azi, deja mă gândesc acum dacă să nu mai rămân 2 ani, ca să termin și facultatea, mai studiez și engleza, mai am și ceva experiență pe piața muncii aici, apoi pe la 30 plec mai sigură. laughing) Și poate fără a apela la nimeni. Sunt destul de orgolioasă când vine vorba de ajutor uman. Nu știu cum privesc ceilalți treaba asta cu relațiile, dar eu una privesc ca pe un defect a te ajuta altcineva, și chiar complicat când depinzi de alții, încât deviza mea în viață e "Orice faci, să nu ai nevoie de nimeni, să nu ceri, să nu te împovărezi. Să nu datorezi la nimeni nimic." Și admit că și impulsul de azi tot din cauza asta a fost. Mama s-a împrumutat azi la cineva din neamul nostru, care ne-a ajutat o perioadă, până ne-am revenit cu banii, după divorț, acte, formalități și tot, mutat de la țară la oraș și de atunci privesc asta ca pe un defect, și azi ni s-a stricat centrala și mi-a zis mama că se împrumută la neamurile acelea mai bogate, până la salariu, iar eu când am auzit asta am luat foc pe interior. Că zic cum, cum să îndrăznească să se împrumute la ăia, nu din nou, abia ce eram independente și fără datorii, acum aveam și eu chiar job, cum să trăim iar ca păduchii, fac eu, că acum eu am salariu și că îi dau eu, și apoi din impuls i-am zis să-mi găsească mai bine pe cineva să plec, că aici simt că bat pasul pe loc. Pentru că oricum eu veneam orgolioasă să-i dau bani, dar după tot eu număram ce mai am pus deoparte și cu ce mai rămân dacă-i dau și ei, mai ales că aveam planuri și să călătoresc vacanța asta și am luat foc la propriu. Deci nu știu cum sunt alții, dar pentru mine când sunt ajutată e o rușine. Dar și când nu sunt ajutată și chiar am nevoie de ceva, fac iar urât, că zic, "ia uite ce lume rea și individualistă". laughing) Deci cu mine cum o dă omul, tot nu ajunge la un numitor comun. Uneori îmi spun că de aia nu prea mă integrez eu pe nicăieri și oamenii nu mă prea plac, cine naiba s-ar înțelege cu mine? laughing)

Și acum oricum se dau lupte iar în mintea mea că zic dacă plec prin neamuri, depind de ei, nu plec 100% pe barba mea și priceperea mea, dacă în schimb mai stau pe aici, ca să strâng bani simt tot că bat pasul pe loc și cât mă lupt, tot nu strâng mare brânză. Deci cum o dau tot nu o potrivesc. laughing) Dar deja i-am plâns mamei și a zis că o să sune pe la neamuri și cunoștințele noastre din diaspora poate știe cineva sau are nevoie cineva de vreun angajat pe undeva și acum deja îmi vine să mă bat singură când știu că dacă cineva chiar are nevoie nu mai pot refuza și va trebui să mimez a fi amabilă și drăguță, chiar dacă mă ceartă sau ceva și e iar o teamă pentru mine, că îmi zic că printre neamuri e mai bine să păstrezi o aparență, să te prezinți mereu cel mai drăguț om, pentru a nu-ți face familia de râs. laughing) Și eu am și niște mostruleți ce sălășluiesc în mine și când ies, fac ravagii și îmi e teamă că neamurile care chiar știau că sunt oarecum liniștită și stau mai mult în casă, să mă manifest așa, ar cam fi dezolant. Deci m-am băgat în ceva nasol.

| doctorandus a răspuns:

Exista hosteluri, dar nu gratuite. Pentru ei sunt ieftine, dar ma intreb daca sunt ieftine si pentru tine.

| relian a răspuns (pentru Parakeets):

Eu am raspuns la intrebare, nu am nici o parere despre tine si despre nimeni.
Ce am spus e la modul general, am spus plecatu in tari straine, sa stii ca idee, este pentru cei care muncesc orice, care nu le e4ste rusine sa munceasca orice, am spus sa stii la ce sa te astepti.

Nu am eu idee ce esti tu dispusa sa faci undeva.Am spus sa stii ce te asteapta altundeva si mai ales in UE si UK, nu te gindi ca te duci tu prin UE sau UK si iti dau aia nu stiu ce job de asta la birou, sau ceva usor.Cum am spus astia dau joburile alea la oamenii lor, cei veniti, munci de astea mai de jos.
Daca esti f buna la ceva ce cauta ei, atunci da poti obtine si un job mai altfel.
Despre asta era vorba, nu ca as fi zis de tine ca nai munci, habar nu am ce esti tu capabila sa muncesti, ori ce accepti.
Dar sa pleci la munca in afara, in ziua de azi, nu mai este o optinune, nu te gindi ca te duci, faci bani multi in 2-3 ani si gata te intorci plina de bani laughing sau cam dus vremurile alea, cand ti se da cazare, masa moca si bani multi.
Acu peste tot au venit f multi oameni, is f multi pe un job, ca urmare cererea fiind mare, salariu este mic.In afara de asta e treaba ta ce maninci si unde stai.

Cindva asa o fost, primeai de toate, mincare cazare, salar mare, la revedere.
Acum sa faci ceva bani, stai cu mai stiu eu citi in casa, in aptm, sa platesti putin, ca sa poti stringe ceva bani.
Sa locuiesti in afara asa cum esti in RO nu stringi nimic, doar traiesti mai bine decat in RO.
Hai poate ca stringi ceva ceva, dar nu cit viseaza unia.

Visul tau a fost America? Asa si ce ai facut in sensul asta? Doar visai, fara sa faci nimic, vcredeai ca visind, gata asa te teleportezi aici?
Si eu visez sa cistig la loto, ba si joc, dar uite ca nu am cistigat nimic laughing

Cind ai un vis, trebuie sa misti ceva, sa incerci ceva, in cazul tau sa fi incercat sa ajungi aici, daca doar visezi, atunci la fel vei visa la orice, si peste 50 de ani, tot acolo vei ramane.

Aici da, asa se ajunge, pur si simplu pui o aplicatie si daca ai noroc sa fii extrasa de un computer, ajungi in America.
Dar daca incercai de cand spui de la 25 de ani, sansele erau altele.Dar nu aplici pentru viza, de ai face asta fi sigura ca nu vei primi nici o viza laughing aplici pentru a emigra, este altceva decat o viza, vei primi green card pentru 5 ani, sau 10, dar dupa 5 ani deja poti aplica pentru cetatenie, deci in 5 ani poti deveni cetatean american, sau si cetatean american.

Eu nu am spus ca te ajut laughing asta referitor la ce spui tu, ca nu prea esti curioasa de ajutorul oamenilor.
Am spus eu asa ceva? Asa ca iti dau ceva informatii, alea le gasesti si pe webistele ambasadei americane, sau mai stiu eu pe unde pe net, pe webistele guvernului american si etc.

Eu am spus ca idee, ce optiuni ai pentru a iesi de acolo, sau daca vrei sa mergi in alta tara, nu am spus gata te ajut eu laughing nici nu te cunosc macar.
Bine daca ar veni cineva aici si ar spune de pot sa ajut, macar asa cu informatii, sau sa-l duc stiu si eu sa-i arat una alta, aia nu-i problemea pot sa ajut in sensul asta.

Daca esti o persoana dificila cum spui, adica nu se intelege nimeni cu tine, atunci e mai bun sa ramai in RO laughing asta e parerea mea, pentru ca de regula multe joburi is asa cu mai multi oameni, ai sefi, stiu si eu echipa etc.
Job de asta singuratic, se gaseste, dar nu stiu deti placelaughing.

Aici ai dreptate, cum o dau cu tine, bine nu-i laughing chiar de is sincer si am spus ca si eu am mai bagat fitile, ca se mai intampla, nimic nai zis, banui ca mai si injurat.

Acu vii si spui ca am nu stiu ce parere despre tine, sau ca mais fi facut o parere anume, cand eu nici pomeneala de asa ceva.

Nu te mai agita asa mult, nu mai scrie mult ca bagi destule chestii care nu-s corecte.
Mai bine scrie mai putin, stai mai incet, analizezi ce scrii, apoi dai drumul la porumbel din degete laughing

Nu te-ai bagat in nimic nasol cu neamurile, daca cineva iti face o propunere, tu spui sa-ti dea detalii, despre ce anume este vorba si nu trebuie neaparat sa si accepti.
Daca nu stiu ce neam iti spune, hai vino aici, am un job pentru tine, tu trebuie sa intrebi ce job, sa stii daca acceepti, sau daca nu.
Poti sa spui ca nu esti tu facuta pentru jobul ala, ori sa fii si mai credibila, spui ca nu te pricepi la acel job, asa ca nu vrei sa te bagi si dupa sa-i faci pe ei de ris cum zici laughing
Cine spune ca trebuie neaparat sa accepti stiu si eu job, lucru? Poate nu-ti convine banii, poate nu iti place etc.Asa ca neamurile alea nu vad de ce sa se supere.
Si eu am spus la sora mea sa vina aici, ea voia, dar barbatusau nu prea, a zis ca el ramane in tara lui, ca asa se simte el bine sa doarma in patu lui laughing
Dupa stiu si eu citiva ani, 2-3 s-a dus afacerile lui, sau joburile ce le facea, o plecat sofer pe truck in UE laughing acu doarme in masina, nu mai dorme in patu lui, nu mai sta in tara lui laughing

Bineinteles eu nu am avut de ce sa ma supar, fiecare alege ce doreste, nu oblig eu pe careva sa faca cum zic eu.
Acu dei bine pentru el, o fi, cistiga ceva bani, dar ce viata este aia sa traiesti in masini laughing sora mea in RO el prin tari straine, vine acasa cand si cand.

Cum zic accepti sau nu ceti propune cineva, nu gata vrei nu vrei trebuie sa mergi ca a spus neamurile tale.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da. 2. Da, vara sub cerul liber. 3. Nu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In Anglia nu mai poti lucra fara viza de munca asa ca raspunsul e nu.

In tarile din Ue mai ai o sansa.

Răspuns utilizator avertizat
| pufulescu0o a răspuns:

Lasa munca, uit-o complet fiindca nu mai este pretuita niciunde! Fa-ti rost de un pasaport ucrainian si vino in Germania, primesti casa masa si masina!