| mastadont a întrebat:

Un studiu realizat în America în 2017 a relevat faptul că 82% dintre cititorii cărților de dragoste sunt femei. De ce credeți că sunt așa de puțini bărbați care citesc cărți romantice (18%)? Care este motivul acestei diferențe uriașe? Oare preferințele literare țin de sex?
https://www.rwa.org/......Genre.aspx

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca barbatii si femeile au trasaturi de personalitate diferite. Au creiere diferite, hormoni diferiti si in cantitati diferite.
Cartile romantice pun accentul pe sentimente. Femeile sunt mai empatice prin firea lor; e firesc sa fie mai atrase de genul asta de carti decat barbatii.
Plus ca publicul tinta al romanelor si filmelor de dragoste este reprezentat de femei. Un barbat n-o sa fie impresionat de o carte in care tipa cuminte saliveaza dupa un "bad guy" care se dovedeste de fapt a fi "rau" numai la suprafata din cauza unei traume din copilarie. Femeile in schimb se dau in vant dupa asa ceva.

| Nirvanaaa a răspuns:

Poate li s-au citit multe basme cu prințese care își găsesc Făt Frumosul. La o anumită vârsta nu mai citesc basme, citesc și ele cărți din astea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pentru ca barbatii sunt mai realisti in dragoste, si mai fixati pe sex.
Un barbat ar putea citi o carte erotica scrisa de o femeie, ca sa citeasca printre randuri ce i-a placut de fapt, nu ce a scris de fapt.
Dar nu e prea masculin sa stai si sa citesti cum avea fluturi in stomac Ilona, cand o saruta George, dupa o cearta. Te pisi pe cearta lor, nu rezonezi cu asa ceva.
Romantismul e ceva simplu, natural si original. Il traiesti pe viu cand ai ocazia, si cam atat.
Daca am sta toti si am citi carti romantice, apoi am discuta pe la baruri "deci omg, cand am citit aia cu intalnirea aia noaptea, mi s-a facut pielea de gaina", lumea ar spune ca ne-am pizdificat.
Mi se pare ok sa fim o idee mai reci, sa scoatem romantismul doar cand trebuie.

| miaulmagic a răspuns:

Pentru ca barbatii nu citesc.

| mastadont explică (pentru miaulmagic):

Fals, cunosc destui bărbați cărora le place cititul, inclusiv mie îmi place extrem de mult să citesc.
Recunosc însă că nu m-au atras nici o dată romanele de dragoste.

| RAY a răspuns:

Femeile vor iubire cat mai mare, dragoste cat mai de durata si sa faca un ocean de pipi cand au 0rgasm in schimb porcul ala vrea doar sex, ce barbati rai