anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

V-am tot povestit despre fostul meu șef, preotul, care mi-a făcut bullying (pe tema aspectului fizic) cât timp am lucrat la el.
Well, într-o zi, când eram doar eu cu el, îmi zice că sunt un om bun și că mă apreciază mult ca angajată. I-a zis și mamei același lucru despre mine.
A fost sincer, l-am simțit, atât eu cât și mama.

Pentru cine afirmă că sunt obsedată de el, țin să precizez că pun aceste întrebări, deoarece vreau să înțeleg astfel de comportamente.

Cum vă explicați această schimbare bruscă de atitudine?
Cum poți să-ți bați joc de un om în mod constant apoi să zici că-l apreciezi?
Se săturase oare de șicanele pe care mi le făcea și îl mustra conștiința?

P.S N-a durat mult. Pe urmă a revenit la aceleași șicane de prost gust, ceea ce m-a scârbit, fapt ce m-a determinat să-mi dau și demisia în cele din urmă.

Răspuns Câştigător
| raMLesS a răspuns:

"Cu copiii tăi dacă se vor confrunta cu aceleași probleme că și mine îi vei "motiva" la fel, cu insulte?"
Copiii mei o sa aiba un model pe care sa-l urmeze si n-o sa ajunga niste loseri.
Ti-am dat deja raspunsul despre ceea ce sa faci cu cateva intrebari d-ale tale in urma.
Una e sa ai anumite probleme si sa incerci sa le schimbi si sa faci asta zi de zi, alta e sa pui aceleasi intrebari pe banda rulanta si sa te plangi non stop.
Fa ceva sa schimbi situatia, vezi ca esti grasa, pune si slabeste, nu ajungi gras din intamplare, la fel cum nu ajungi dependent de narcotice din intamplare si cum nu ajungi sa fii musculos si sa alergi maratoane de zeci de kilometrii fara pauza din intamplare, ti-am dat toate raspunsurile de care ai nevoie... da le citeste pwl3a... asta cu mancatu pe fond emotional e o scuza, cum dracu reusesti sa mananci cand te simti naspa? Eu cand se intampla ceva si ma simt naspa, nu am pofta de mancare.
Ti-am spus clar si raspicat, invata despre alimentatie, ce-s alea calorii proteine etc, ce e ala surplus si deficit caloric, cum sa slabesti, cum sa te ingrasi, si cat dureaza un proces de slabire, ce exercitii fizice sa faci, etc... ai toate pe Youtube, da e mai usor sa stai toata ziua in casa sa nu faci nimic si sa mananci in continuare, aia care mananca mai putin si fac miscare sunt nebuni.

"Nu-ți doresc să te confrunți cu depresie sau bullying", depresia nu apare fara motiv, apare din cauza situatiei in care esti, si mie mi s-ar parea depresiv sa fiu gras si urat, sa ma imbrac naspa si sa stau toata ziua pe un telefon/laptop infect, iti repet, folosesti starile astea naspa pe post de combustibil.
Ti se pare greu sa faci miscare si exercitii? E si normal sa fie greu, cine a spus ca trebuie sa fie usor? Ce e frumos se obtine greu, prin durere, sacrificii si mult timp investit, daca iei un sportiv si brusc ii dai alt corp, ala o sa faca in cotinuare ce stie el mai bine, adica sport, o sa manance sanatos si o sa ajunga iar sa arate bine in ciuda faptului ca are alt corp, iar asta se intampla pentru ca asta e stilul lui de viata, la fel daca iei un gras de 200 de kg si ii dai un corp de 80 de kg cu muschi, ala o sa faca ce stie el mai bine si o sa manance in continuare cartofi prajiti, mec si o sa ajunga iar gras.
Sportul e un stil de viata si mancatul sanatos la fel, faci asta pana mori, realizezi ca daca continui sa-ti traiesti stilul tau actual de viata o sa fii la fel si peste 2-3-5-20 de ani? Nimic nu o sa se schimbe, tu o sa bei in continuare coca cola, o sa mananci in continuare prajeli si mancaruri cu mult ulei, si o sa ai in continuare depresie.
Cand va aud ce scuze bagati ma ia capul, auzi cica "sa vedem cum e sa fii dependent de narcotice si sa primesti bully", de parca te trezesti intr-o dimineata si brusc ai dependenta de narcotice... Esti adult, asuma-ti ce faci, ce imi spui tu acum e ceva gen "Sa vedem cum o sa te simti cand o sa-ti tai singur degetele de la mana cu toporu, sa vedem atunci cum mai conduci"... ai ratiune si discernamant, asuma-ti, meriti tot bully-ul primit daca iti faci asta cu mana ta stiind urmarile.
Schimba-ti stilul de viata.

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Oamenii sunt de mai multe tipuri, dar depinde și de comportamentul tău aici.

Ideea sta în felul următor.El poate chiar sa fie un om nesimțit, sau un om ce nu știe cum sa se comporte cu alții.De aceia exista posibilitatea ca să se fi comportat cu tine astfel pentru ca ori nu avea de cine sa facă mișto și simțea nevoia, ori vroia ca om sa interacționeze cu subalterni lui cu o glumita sau ceva dar nu prea are simțul umorului.

Iar a 3-a varianta ar fi comportamentul tău. Daca tu erai o fata ok, normal ce își vedea de treaba și se comporta normal.Da, are el probleme ne identificate.In schimb dacă cumva, voit sau involuntar îl agasai și deveneai sâcâitoare, probabil comportamentul lui venea ca și consecință.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

Am fost cât de ok am putut, lucru confirmat chiar de colegele mele.
Nu avea de cine să facă mișto, aia e.
Eu fiind mai tăcută și timidă, m-a simțit vulnerabilă, de aceea făcea mișto. De celelalte colege nu făcea.
Îi stătea rău la cei 40+ de ani pe care îi are, dar nah, vârsta nu definește întotdeauna maturitatea.

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chestiile astea le pățești dacă omul e nesimțire din naștere.Mereu se leagă de cei ce își vad de treaba lor.

| raMLesS a răspuns:

Esti dusa rau, la ce naiba pui intrebari si le stergi? Plus, mai repeti mult intrebarile? Suferi dupa atentie grav, mai iesi si tu din casa si pune dracu mana si slabeste ca d-aia nu se uita nimeni la tine, urata pamantului care esti ca m-ai innebunit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Dacă nu-ți convine ce postez, mă poți bloca. Faptul că nu-ți convine ce postez, nu justifică răutatea de care dai dovadă în limbaj.
Pe ce argumente te bazezi când afirmi că sunt "dusă"?
Ai fost tu în "teren" să vezi situația cum a fost? Nu.
Nu sufăr după atenție, ci m-a durut felul cum s-a purtat fostul șef cu mine. Puțină empatie și înțelegere nu ți-ar strica.
Știi tu cu ce probleme mă confrunt eu în viața personală? Nu. Așa că dacă nu cunoști toate detaliile, mai bine taci.
Știi prin ce traume am trecut de-a lungul vieții? Nu.
Poate o să ai copii într-o zi și ei se vor confrunta cu aceleași probleme că și mine
Ce o să le faci?
Le vei da același răspuns?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Încă ceva: aici, noi suntem o comunitate și trebuie să ne respectăm între noi și să colaborăm, nu să aruncăm cu injurii și insulte, de aceea se numește Toți Pentru Unu.
Nu te forțează nimeni să-mi citești postările și cu atât mai puțin să răspunzi la ele dacă nu-ți sunt pe plac.
Cu copiii tăi dacă se vor confrunta cu aceleași probleme că și mine îi vei "motiva" la fel, cu insulte?
Fii sigur că am încercat să slăbesc dar n-am dus la nici un rezultat.
Știi ce e mâncatul pe fond emoțional? Dacă nu, Google it.
Fac postările astea, deoarece am nevoie de susținere și de înțelegere, nu de atenție.
Știi că acum 3 ani am fost într-o depresie care m-a împiedicat să fac aproape orice?
Nu-ți doresc să te confrunți cu depresie sau bullying, nici copiilor tăi nu le doresc la fel iar eu am avut bullying din clasa 1 până acum datorită fizicului.
Hai să fii dependent de narcotice și să primești bullying din cauza asta și să nu poți să te lași. Atunci o să simți exact ce simt eu acum.