| Superior a întrebat:

Va iubiti parintii?
Ce parere aveti despre cei care fac scandal cu ai sai pentru o gagica pe care o stie de o luna?
Dar de aia care ating succesul in alte tari iar dupa aceea nici un telefon nu sunt capabili sa mai dea? (personal, i-as calca in picioare).

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Personal, i-as calca in picioare).
Încălțat, sau cum?

| SilentRain a răspuns:

Nu știu
Dobitoci fără creier
Depinde și de părinți

| Sn4k3 a răspuns:

Bravo lor, o parere buna, normal.

| GirlOnline81 a răspuns:

Personal, nu cred ca "nu sunt capabili", au probabil un motiv intemeiat.

| Freya1 a răspuns:

Tin la ei.
Dacă ai doar o lună cu persoana respectiva nu e ok sa le faci garagatii padinților, in schimb daca ai o relație de lungă durată si ei tot isi baga coda e normal sa te prinzi cu ei.
La ultima intrebare depinde si de părinți. Daca tu doar pentru ca te-ai ajuns faci figuri esti un nasol, dar daca părinții tăi sunt niste lepră ce storc bani de pe tine si fac nazuri e bine sa iti vezi de drum.

| RAY a răspuns:

Gunoaie umane, ce sa spun altceva

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Biblia raspunde la aceasta întrebare:"Cel ce nu se îngrijește de cei din casa lui sunt mai rai decât necredincioșii."

| Hammurabi a răspuns:

Mie îmi par ciudate genul ăsta de întrebări.
Ce treabă au părinții cu ce tipă umblu eu. Am avut o grămadă de prietene din adolescență, dar niciodată nu s-au băgat s-au nu m-au întrebat/descusut. Și nu numai pe mine, nici pe soră-mea.
O singură dată am avut o discuție cu taică-meu, pe la 18-19 ani, în care mi-a atras atenția că dacă vreodată e ceva mai serios, să țin cont că familia poate să o accepte sau nu. Dar asta nu înseamnă că eu nu pot să fac ce vreau în continuare.
Până acum nu s-a întâmplat indiferent cu cine am fost să comenteze în vreun fel.

| Superior explică (pentru Hammurabi):

Aici ma referam la faptul ca unii isi neglijeaza parintii in favoarea cuiva care nu merita, respectiv nu le sunt recunascatori daca datorita lor au ajuns sus.

| Hammurabi a răspuns (pentru Superior):

Am înțeles ce zici.
Aici e o chestie extrem de interpretabilă. Caracterul unui om se obține prin creștere și educație. Nu e ceva genetic.
Un copil care a fost bine crescut, educat și cu "cei 7 ani de acasă" nu va ajunge niciodată să nu-și respecte părinții.
Dar în cazul celor care ajung să facă ce spui tu mai sus, primii vinovați sunt chiar părinții care n-au știut să-i crească și să le dea educația necesară.
Se întâmplă ca unii să se mai educe și singuri, avand un grad de inteligență suficient încât să adune doar părțile bune de la alții. Dar ăștia sunt prea puțini și sunt excepția nu regula.

| LoveSleep a răspuns:

Mi se par foarte mișto.
Dacă eu am chef să o iau de soție pe târfa orașului, ei pot doar să accepte sau nu. Iar din moment ce nu o să vin să mă plâng la ei dacă ceva merge prost, nu văd de ce ar "face scandal".

Legat de partea a 2-a, știi reclama aia cu "cum ți-i crești, așa îi ai?". Dacă ai avut o relație de că cat cu copiii tai, nu te mira că nu te sună nimeni la bătrânețe. Dacă ai avut o relație bună cu ei, o să te sune orice succes ar atinge si oriunde ar fi.

Oamenii care spun că ar trebui să-ți respecți părinții orice s-ar întâmpla nu au creier. Dacă ai tăi sunt ok, nu înseamnă că toți sunt. Iar dacă te-au șters la fund și ți-au dat viață e alegerea lor, nu i-ai obligat să facă un copil.

"Aici ma referam la faptul ca unii isi neglijeaza parintii in favoarea cuiva care nu merita, respectiv nu le sunt recunascatori daca datorita lor au ajuns sus".
Și cine decide dacă merită sau nu? Părinții tăi, care cică știu mai bine decât tine? Sau tu, care logic știi mai bine decât ei?
Copiii au "datoria" de a nu uita de părinții lor, iar părinții au "datoria" de a-i lăsa să plece. Bunică-mea are în jur de 75 de ani și orice problemă ar avea, încearcă să-și implice copiii cât mai puțin, pentru că e conștientă că au familiile lor, problemele lor. Dar sunt și persoane care așteaptă mereu ajutor și speră să fii acolo să-i ștergi la fund când vor fi bătrâni și nu doar atunci, dacă e posibil.
Personal, cred că părinții ar trebui să-și trateze copiii exact așa cum ei voiau să fie tratați de părinții lor, iar copiii ar trebui să-și trateze părinții exact așa cum ar vrea să fie tratați la rândul lor, de copiii lor. Iar prin copii, nu mă refer la o vârstă anume.

| Superior explică (pentru LoveSleep):

Nu ai inteles contextul.
"Și cine decide dacă merită sau nu? Părinții tăi, care cică știu mai bine decât tine? Sau tu, care logic știi mai bine decât ei?" Pai,asta e ideea,ca decid prost. Daca un om decide ca Soarele se invarte in jurul Pamantului,inseamna ca e eroare de judecata.
"Mi se par foarte mișto. "
Exact, e la moda sa uiti cine te-a hranit, cine ti-a dat o educatie. Azi ne place sa fim liber cugetatori, sa uitam de orice responsabilitati, etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Unde scrie asa ceva?

| anonimg a răspuns (pentru Cosmin86):

"Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios." (1Timotei.5:8)