Pentru ca e greu si nu e pentru toata lumea. In lume exista multi oameni incapabili de diferite lucruri, ei reprezinta masa de manevra a mai marilor. Ei nu vor fi in stare, nu vor avea resursele interne sa lupte pentru fericire si isi vor petrece viata nerecunoscand asta si vaietandu-se ca altii sunt de vina
In viata fiecarui om au parte tot felul de evenimente neplacute, deceptii etc. Este vorba de modul de percepere a fiecaruia. Sunt persoane care pot fi propriul lor psiholog si isi motiveaza mintea singuri pentru a trece mai departe, ca pana la urma problemele sunt creeate tot de mintea omului, si sunt persoane care au nevoie de alte persoane, de prezenta lor, de vorbele lor, de sprijin pentru a trece de o situatie grea. Unii oameni renunta sa mai lupte pentru fericire tocmai din ceea ce am spus mai sus, pentru ca nu sunt capabili sa isi gaseasca puterea de a trece prin greutati, intra in perioade de depresie. Este normal, si cred ca fiecare om trece prin depresii in tot timpul vietii, iar motivarea este destul de importanta, indiferent ca vine din partea celui in cauza sau din exterior.
Dacă stai să te gândești, orice problemă pe care o ai, au mai avut-o și alții, iar atunci când îi vezi pe aceștia reușind îți dai seama că poți și tu.E mult mai ușor să vezi un exemplu de luptă cu succes, de cât să te autoconvingi singur de asta.
Da,dar nu este de ajuns o mentalitate motivată.
Pentru că lupta li se pare mai grea decât renunţarea şi conformarea.
Dar şi tu ai spus la fel în întrebare. Poţi să îi spui cum vrei, dar nu o poţi opri din a fi ceea ce este.
Până la urmă viaţa este o luptă continuă.
Oamenii TOTI, lupta pentru Fericire! Dar e o problema: nu lupta neaparat pentru fericirea ta!
Tori oamenii normali (majoritari -inca) au in genotip reflexul de a lupta pentru fericirea LOR! Acolo, insa nu apare si varianta sa te multumeasca pe tine sau pe mine.
Nu cred ca poti lupta pentru fericire, ci trebuie mai degraba sa o cauti. Daca stii sa o cauti, s-ar putea sa ai si o mentalitate mai motivata. Un biet citat si un alt om care nu interfereaza direct in viata ta nu cred ca te pot ajuta cu ceva...
Tuturor ne trebuie ceva sa ne motiveze, fie acel ceva un citat sau o persoana. Avem nevoie sa stim ca nu suntem singuri.
Omul, prin constructia sa, este o fiinta sociala. Asa ca, daca are un model de urmat si alege sa il imite, poate avea sanse de izbanda. Imagineaza-ti cum ar fi ca toata ziua sa stai singur si sa nu interactionezi cu nimeni, adica sa fii de capul tau. Apoi proiecteaza-ti in minte un scenariu un care esti integrat intr-o gasca cu care iti petreci o parte considerabila din timpul tau liber (anturajul tau).
In care din care 2 situatii esti mai fericit / ai sanse sa devii mai fericit?
AlxMro întreabă:
chiftelutacrocanta întreabă: