Nu.Dar o subventionam noi. Vrand nevrand.Nu poti face un botez, o inmormantare fara sa dai bani.In afara de ce ii bagi popii in buzunar.Aia e partea lui.
Adica ca dupa ce dam bani din taxe bisericii ca sa la platim tot incepand cu salariile apoi trebuie sa le mai dam si spaga ca sa faca o inmormantare mi s a parea corect ca oamenii sa nu trebuiasca sa dea bani daca nu cred intr un prieten imaginar ci doar atunci cand vor si au nevoie de un serviciu cum e o inmormantare
Absolut deloc. Si, ce-i mai grav e ca statul subventioneaza biserica dar nu incaseaza NIMIC de pe urma ei. Si Dumnezeu si preafericitul stiu ce venituri imense invarteste. Biserica, adica...ea invarteste.
In Romania tot ce se intampla mi se pare normal dar ca statul sa subventioneze biserica deja mi se pare exagerat
Era o vorba veche. Daca nu dai la popa iti mai face slujba? Nu.
Şi cine are nevoie de slujba făcută de popă? Fără ea nu mă primeşte pământul, sau ce?
Asa este de cand lumea.In toate religiile. Daca nu esti de acord cu asta este alta problema.
De fapt, nu este aşa de când lumea.
Acum mult timp, oamenii se îngropau simplu, fără slujbe sau preoţi (pe vremea aia nici nu existau preoţi), în gropi comune sau individuale, cu sau fără inventar (diverse oale sau bunuri, fiecare după statutul social).
Şi nu, nu este aşa în toate religiile. Ştii măcar câte religii sunt pe pământ şi cum se procedează în fiecare?
Religia ortodoxă este una dintre acele religii atât de cretine încât îţi bagă în cap că este neaparat să-ţi behăie popa la cap când te bagă în groapă.
QchiuQ întreabă: