Eu nu sunt. Imi place sa traiesc bine, m-am descurcat intotdeauna sa fac rost de bani. Pentru mine nu sunt mai mult decat un mijloc de a avea ceea ce imi doresc cu adevarat.
Banii? Nu banul face omul, ci omul face banul. Daca sunt strangator da sunt, si in special imi place sa dau bani la cei saraci tot timpul.Ce semnifica banii pentru mine? O mizerie manipulatoare pe aceasta planeta sa fii sclav si sa munceti pentru "ei" elita mondiala sa-i tii in spinare.De ce sa platesc pentru apa cand 80% din planeta e apa? De ce sa platesc pentru petrol cand exista motoare care merg cu apa? De ce sa platesc pentru curent electric cand exista tehnologia libera? Pentru ca suntem sclavi aici noi muncim pentru ei, si in felul asta suntem controlati cum vor ei.Cine detine banul detine puterea.Ma gandesc ca aceasta planeta e o emisiune tv pentru alte planete Cum ne uitam noi la zoo la animale in cusca, asa poate se uita si altii din cosmos la noi cum stam in blocuri
Nu prea sunt stragatoare de fel. Sunt de parere ca banii ii faci ca sa ii cheltui. Bineinteles, daca trebuie sa strang pentru a cumpara ceva important, stiu sa ma abtin de la capricii si sa fiu si econoama
Banii sunt o poarta spre multe capricii si iti dau si o oarecare siguranta. Iti permit sa mergi la un teatru, la un spectacol, in fine, ma intelegi
Eu, da, sunt strangator de bani . Strang banii si atunci cand am nevoie de ceva ii cheltuiesc si fac rost de altii pentru ca ma descurc sa fac rost de bani.
Fara bani mori de foame in ziua de azi si banii pe care ii faci cu miina ta si pe care a cazut sudoare iti par atit de scumpi caci nici nu doresti sai cheltui poate nu ai facut niciodata bani prin munca proprie si nu cunosti valoarea banului. Daca nu ai sa stringi nici un leu ci doar ai sa cheltui atunci tu mereu vei fi in situatii dificile ca uite nu-mi ajung bani pentru ca citi ai avut pe toti ia-i cheltuit.Nu zic sa nu cheltui de loc, pentru ca ei sunt facuti pentru ai cheltui insa trebuie sa pui putin deoparte ca din caz de ceva sa ai de unde lua.Banul tumaneste omul are de ex jumate de milion nu-i ajunge mai alearga sa ajunga la un milion si tot nu-i ajunge si iar alearga sa faca si mai multi pina cind intr-un moment dat nu da cu piciorul in pamint.Banii sunt doar bani insa daca ii faci singur si stii ca ai muncit cu greu o zi intreaga pentru ei atunci ei parca capata o valoare oarecare.Dar nu trebuie sa ne lasam tumaniti si condusi de ei caci ne schimba radical.
Nu.Daca nu am o tinta, de exemplu imi trebuie bani pentru lemnele de foc peste trei luni, pun din castig ceva deoparte pentru a-mi cumpara.Dar nu strang de dragul de a strange, de a avea.Cineva spunea aiai ca avand si strangand bani multi simte siguranta.Gresit,o boala incurabila sau un accident din care nu iti mai revii la normal, nici toti banii din lume nu te mai asigura.Mai rau, banii ajung pe niste medicamente si tratamente aiurea, in buzunarul acelora care cu adevarat au aceasta pasiune: banii.
Mereu cand am avut bani si cineva din cunoscuti au avut nevoie, le-am dat.Sentimentul ca am dat, ca am ajutat m-a facut sa ma simt ...mai usor, adevarata siguranta si multumire fata de mine in primul rand asta a fost.STIU ca am ajutat, vad pe chipul acelui om care a avut nevoie macar de 20 de lei imprumut o multumire si o usurare incat m-a molipsete si pe mine.In caz contrar cand am si NU dau nimanui,din dorinta de avea EU mai mult, ma face sa ma simt inchis, sa intreb are de ce acel coneva care nu am vrut sa-l ajut nu ma mai saluta sau macar ma saluta asa de politte dar nu cu zambetul pe buze si fata deschisa. Deci nu, nu sunt strangator din dorinta de nu imi ajunge, mai vreau adun si pun deoparte doar cu cateva luni sau zile inainte de a-mi veni facturile sau ceva ce trebuie sa cumpar pentru sanatatea mea.In rest ...sunt doar niste hartii care au fost facute pentru a face diferrenta de clasa sociala.Vezi doamne, eu am si tu nu ai deci tu esti mai mic.Gresit! Omul este egal si DOAR prin multumirea sufletului razbati in viata. Ajuti si esti ajutat, nu ajuti esti un nimic.Nu stiu daca se aplica in cazul tau dar asta e parerea mea si asta am observat in viata.
MihaiDan97 întreabă: