Eu zic că ambele variante sunt reale. Omul nu e inerent Bun, dar dă dovadă de empatie, altfel nu s-ar putea clădi vreo societate.
Eu personal nu cred că răul există. Cred că toate ființele sunt inerent bune. La oameni ți-am dat deja exemplul cu armata și soldații. Uită-te la câini, au fost cândva niște animale sălbatice și fioroase iar acum sunt cele mai afectuoase ființe de pe planetă. Consider că tot ce se poate considera rău provine din factori care ulterior nu sunt vina celui care comite acel act de rău. Socrate spunea că oamenii sunt inerent buni, dar că ignoranța îi face răi. Sunt total de acord cu el. Comportamentele rele(violența egoismul, lăcomia, ura, lenea, minciuna, sălbăticia etc.) provin din lucruri cum ar fi: bolile mentale, traumele, abuz din trecut, complexe de superioritate și respectiv inferioritate, insecurități, neglijare din partea unei/unor persoane dragi, discriminare, sărăcie, foamete, frică etc. Animalele sunt și ele bune. Singurul lucru care le face periculoase sunt pericolele naturii, foametea, vremea, prădătorii etc., iar dacă nu am mai avea nevoie să mancăm sau să ne împerechem cred că niciun animal nu ar mai fi periculos. Adică, uită-te doar la astea:
https://www.youtube.com/watch?v=mZw-1BfHFKM
https://www.youtube.com/watch?v=pSM866wIyp4
https://www.youtube.com/watch?v=327WTVWI0Qw
https://www.youtube.com/watch?v=JlGfi2ofzFc
Dar nu crezi ca partea aia negativa este si ea o parte esentiala?
Ceva bun este ceva ce ajută. Ceva rău este ceva ce dăunează. Nu prea văd cum ar putea fi daunele necesare.
Dar dacă te referi la emoțiile negative, da ele pot fi folosite în scopuri bune. Spre exemplu, dacă eu sunt gelos pe cineva, pot folosi asta ca o motivație pentru a ajunge ca persoana respectivă. Mania o pot folosi ca motivație pentru a schimba ceva. Egoismul îl pot folosi pentru a fi fericit și pentru a îi ajuta și pe alții să fie fericiți. Frica ne poate ajuta să ne apărăm de pericole etc. etc.
Deci da și emoțiile negative au și ele rolul lor.
Frate e vorba și de măsură aici. Una e să vrei să o duci mai bine alta e să vrei totul numai pentru tine și să nu îți pese de nimeni și de nimic decât de tine.
Pacat, imi placea mult Luiz. Dar as avea incredere si in cuplul Rudiger - Azpilicueta
Top 6... nu stiu ce sa zic. Sper ca da, dar va fi foarte greu. Hazard, inima echipei, a plecat, sa aduca jucatori nu au voie, Luiz a plecat... nasoala situatia. Bine ca am luat un trofeu important anul asta (trecut), ca s-ar putea sa urmeze o perioada de "seceta".
Nu e bine sa fi nici realistica nici idealista, omul este o fiinta emotionala cu un comportament haotic
Arsenal
-
Burnley
17.08. 17:00
Aston Villa
-
Bournemouth
Brighton
-
West Ham
Everton
-
Watford
Norwich
-
Newcastle
Southampton
-
Liverpool
17.08. 19:30
Manchester City
-
Tottenham
18.08. 16:00
Sheffield Utd
-
Crystal Palace
18.08. 18:30
Chelsea
-
Leicester
19.08. 22:00
Wolves
-
Manchester Utd
Ti-am spus deja ca ma astept la o perioada de "seceta". Am noroc cu CFR, ma bucura ei in perioada asta, daca Chelsea merge mai greu.
In urmatorii 2 ani va fi jale mare pe Bridge, apoi sa vedem cat mai are chef Abramovic de noi. Jucatorii mari, precum Kante, nu stiu cat/daca mai raman. Si pe buna dreptate, eu il vad pe Kante jucand la cel mai inalt nivel, nu merita sa se piarda. O sa schiopatam, ne agatam de viata prin Willian, Kovacic, Alonso... ce mai avem si noi.
Arsenal-Burnley 1 solist
Aston Villa-Bournemouth 1x
Brighton-West Ham 2
Everton-Watford teoretic as pune 1 solist, dar am un feeling ca va iesi egal aici
Norwich-Newcastle...e greu de zis, as merge pe victoria lui Newcastle
Soton-Liverpool-2 solist
Man. City-Spuds 1 solist si over 2, 5 goluri
Sheffield-Crystal Palace x2
Chelsea-Leicester 1x
Wolves-United 1
Nu mai dureaza mult si se va plictisi si Abramovich de Chelsea din cauza rezultatelor foarte modeste, aveti interdictie la transferuri, iar pretentiile sunt mari, neavand posibilitatea unor transferuri, nu vor putea fi indeplinite. Pe mine ca fan Arsenal ma bucura situatia de la chelsea,, e acea situatie care era prezenta la inceputul anilor 2000 cand echipa era de mijlocul clasamentului.
Aveti cativa jucatori interesanti in curtea voastra, sa vedem acum cat timp mai raman la voi/