Cum numai dacii si romanii?
In ce casa esti? Ai "sarit" lectiile despre popoarele migratoare?
Genetic vorbind, toți avem strămoși germani, maghiari, ruși, bulgari, daci, romani, slavi etc.
Cultural vorbind, toate popoarele care au trecut pe-aici și-au lăsat amprenta asupra datinilor, limbii și superstițiilor noastre; fie ei daci, romani, cumani sau slavi, toți și-au lăsat amprenta asupra noastră. Cum nota un cronicar francez, poporul român este "o minune" și "un miracol istoric".
Stramosii nostri sunt dacii, iar restul strat + minoritati din care nu avem mosteniri genetice, doar se afla la noi pe teritoriu.
De unde ești tu așa sigur că doar dacii sunt strămoșii noștri iar restul strat neglijabil?
Pai dacii au fost primii aici pe teritoriu, nu am dreptate?
Nu,au mai fost agatârșii, popoarele din epoca neolitică, etc
Eh, eu m-am raportat la ce am vazut in intrebarea ta.
Or fi fpost si altii dupa romani si daci,ca aia nu sau conservat,izolat, pe aici au mai trecut si alte natii, deci ala bate campii Djuvara ala ce zici tu.
Spui ca ai citti la istorie, pai daca citesti o sa vezi ca nu stiu ce rege se casatorea cu fata altuia de peste amri si tari, Stefan cel mare cu nu stiu ce rusoaica, sau ce o mai fi fost.Altii cu tatari,armeni etc turci bla bla.
Peste tot in lume is diversificari,oameni amestecati,cunoscuti, sau unia necunoscuti.
Aia dinainte nu se pun, pentru ca ai spus daci si romani, deci aia deja erau la randul lor diversificati, se pune cea fost dupa ei, se adauga astia noi.