Ba da, normal asa ar fi. Dupa parerea mea toti care fac asa ceva ar trebui transferati in scoli de corectie. Conducerea nu face acest pas pe motiv ca nu doreste sa le distruga viitorul dar nu ia in considerare ca acesti mici teribilisti distrug viitorul altora la randul lor iar in momentul in care vad ca pot face ce vor ei fara sa fie trasi la raspundere, trec la fapte mai grave unii din ei. Suntem un popor de batausi nervosi, agramati si inculti pana la cer si inapoi iar asta de la varste foarte fragede (un lucru extrem de trist). De asta politicienii si toata Europa isi bat joc de noi si ne iau in ras pentru ca stiu cat suntem de idioti si redusi.
Sub ce piatra ai trait? Asa ceva e de cand s-a invenat scoala. Mereu au fost, sunt si vor fi batai in scoli. Nu prea poti sa temperezi un adolescent sau chiar si un copil mai mic, in perioada cand abia isi poate gestiona emotiile.
Un copil e inca "prost" emotional. Si daca noi adultii putem sa rezolvam conflictele prin discutii civilizate si cautarea unei solutii, adolescentii daca abia invata sa poarte o conversatie coerenta, crezi ca ei isi bat capul sa rezolve discutiile in mod pasnic? Singurele lor optiuni sunt injuraturile si bataia, pentru ca atat stiu ei sa faca. Ei cred ca prin intermediul asta se decide cine are dreptate.
Da si oricum au discernamant stiu ce fac iar faza ca toti trec prin bullying sunt abureli ca aia care sunt cu bataile nu trec si nai subt si scoli.linistite dar mai rar, nu inteleg de unde ideea ca sunt doar niste copii si ca e ceva normal
Deci e ceva normal? E bine atunci sa ii lasam sa se omoare intre ei? Cred ca stii ca nu toti elevii se bat si ca nu toti sunt violenti si ca nu e normal sa dai cu pumnu
Nu spun ca e normal. Spun ca asta e etapa de viata la unii copii care nu au inteligenta emotionala dezvoltata. Intr-o scoala ai minim cateva sute de copii. Dintre toti copiii aia, e imposibil sa impui tu reguli incat ca absolut toti sa fie usa de biserica. Mereu vor fi delicventi si batausi, nu ai ce sa faci in privinta asta decat sa te descurci.
Da, dar sunt si.multi care nu sunt cu batai si de ce nu ai fi de acord sa fie exmatriculati? Si sa fie camere in fiecare clasa? Prima data media la purtare a doua oara exmatriculare