Nici singur, nici cu altii? Simplu - cu un catal, pisica, porcusor de Guineea. De-astea.
Te obisnuiesti, împortant este sa ți faci măcar o prietena doua, sa ai job. E bine sa stai singura sa fii independenta. La bloc ești safe, ai vecini nu e problema. Ieși din zona de confort, nimic nu e asa cum pare. Eu am stat singura, am apartamentul meu și îmi place foarte mult. E adevărat ca am și un iubit și stau mai mult pe la el dar abia aștept momentul când mai stau singura la mine în " bârlog".
Uof, eu voiam sa iti spun ca o pisica ar putea fi o idee buna. Stiu ca iti vine greu sa crezi, insa te ajuta mult sufleteste sa stii ca te asteapta un suflet mic acasa, o fiinta pufoasa care te iubeste neconditionat.Nu e drept sa zic asa, fiindca eu nu traiesc singura, deci sunt biased, but still. Cand se aseaza in bratele tale sau pe piept, pe cap, pe spate sau oriunde pe tine si incepe sa toarca, ai impresia ca pentru cateva minute totul e absolut ok in univers, asa cum ar trebui sa fie.Plus, sunetul specific de tors chiar are beneficii asupra sanatatii.De somn nu mai zic.Ai putea adopta una, ii explici proprietarului ca e prima si nu esti sigura daca va functiona treaba, iar daca asa se dovedeste, sa te inteleaga si sa o primeasca inapoi.Totusi, eu cunosc multe persoane care nu doreau sa auda de pisici si acum le adora.
Ia-ș spune doar atăt.
Frica e un HANDICAP care se poate revendica printr-o simplă decizie și cuvănt. -Curaj
Ce sfat? Sa termine cu prostiile astea ca nimeni in afara de un psiholog, nu sta sa iti repare tie temerile si nevoile. Daca vrei sa faci ceva, fa-o. Daca vrei sa ai prieteni, fi mai activa social, daca vrei ceva anume, obtine-l. Nu sta nimeni "sa-ti de-a cu lingura la gura" cum s-ar zice. Nu iti convine ceva, fa un efort si repara ce nu este ok in viata ta, in loc sa te plangi si sa fi frustrata. Foloseste frustrarea ca pe un combustibil pentru a face ceva, cu pentru a te da cu fundul de pamant ca un copil.
Dar mama ta cu cine mai sta? Sta singura da? stunci intreba pe mama ta, ai deja pe cineva in familie care sta singur.
Faci ce faci si numa ginduri negre aduni fa-ti un iubit, fa-ti o familie, o sa ai cu cine sa stai, cu cine sa vorbesti, cu cine sa te ajuti.Fa copiii, aia or sa stea cu tine pana mai tirziu. Poti sa faci copii si singura asta daca barbat nu-ti place sa ai.
Doar stai pe aici si numa te plingi iti plingi singura de mila.Nu mai te gindi, pune si actioneaza, fa ceva, sa doar te gindesti ori sa te plingi asa intruna, nu te ajuta cu nimic.
Cuati sa afli, ori sa gasesti persoane ca si tine, poate poate gindu ala ca nu esti singura in situatia asta te mai linisteste fi sigura ca asa persoane mai sunt, inca destule.
Ei na acu ca ai aflat, poate te mai linistesti.Dar iti zic eu ce tear linisti. Sa mai bagi si tu un sex asa din cand in cand o sa te simti altfel
1. Să pună în balanță avantajele și dezavantajele încercării de a se apropia de acel lucru, de al obține și dacă într-adevăr acel ceva merita osteneala.
2. Că tinde mai mult spre singurătate, dar în același timp tinde spre relații de calitate, e selectivă, îi displace o companie permanenta, vrea sa se retragă în singurătate atunci când are ocazia.
Relian, dragă, îmi ești un TPUaș foarte drag, după alții care-mi sunt și mai dragi. Dar azi mi-e rău ca dracu, am fost fraierită cu 10 lei la magazin și mi-e rău de mor, am pierdut tot. Deci chiar nu am chef de remarcile tale. Mai ales de sfaturi cu sx. Nu îmi place, ok? Am stat lângă tipi și nu-mi place aspectul ăsta. Căutam doar dragoste, pure love, dar aia e oricum inexistentă sau și dacă există, it's not for me. Pentru că de obicei cam am observat cum mere viața. Oamenii buni sunt luați de proști, deci le e predestinat ori să dea peste proști, ori să-și aleagă o viață alone. Ceea ce am decis și eu. Dar uite că prea alone, mă termina totuși. Copiii nu pot face deoarece am multe probleme de sănătate și nu pot naște natural, iar ca să am ca mama o cezariană forever, nu mulțumesc în cazul în care dacă unde nu-i cap sau siguranță de sine, e vai de picioare, poate o să am forever un job pe muncă fizică sau pe ridicat, ceea ce făceam și la grădi aici, unde am lucrat, și mna, trebuie să țin de burtă și de picioarele care ș-așa sunt pline de varice, dar și de coloană, în cazul în care asta mi-o fi soarta, un job fizic. Deci nu mulțumesc, nu se pune problema de copii făcuți de mine.
Dar da, am visat să înfiez, deoarece mna, băgată de viață în treaba asta cu copiii și lucrând cu ei, forțat ) deoarece am mai povestit pe aici cum am ajuns eu să fac liceul pedagogic, din pură întâmplare sau mai bine zis din frică. Frica de băieți, m-a dus la liceul pedagogic, apoi când am terminat, știam sigur că nu-mi plac copiii, prea gălgioși și energici, for me ) dar viața, tot din întâmplare și de nevoie, neavând job, m-a împins în învățământ. Iar aici, zi de zi mergând și comunicând cu copiii, au început să-mi placă ce-i drept.
Așa că acum, schimbând datele problemei, îți dai seama că-mi doresc de mor copii. Unii bucălați și dolofănei. God, ar fi un vis. Dar copiii au nevoie de multe, dragul meu Relian. Și vezi bine că eu abia mă lupt să supraviețuiesc eu în viața asta de rahat. Nu vreau să mai înfiez copii, ca apoi să nu fiu suficient de mama pentru ei. Nu, mulțumesc. Așa, dacă e, mai bine prefer să-i las acolo, la orfelinat că barem așa au doar o traumă, faptul că părinții biologici, i-au abandonat, dar eu ca să-i iau și să le răspund copiilor mei aproape zilnic "Mama, aia sau aia nu am cum să vă dau, dragilor, că nu ne permitem." Pentru mine una, ar fi o traumă dublă, pe lângă cele din copilărie, când n-am avut eu tot ce mi-am dorit.
Aia e, nu a fost să fie nici asta zic. Mai încerc cu învățământul și cu psihologia și dacă nu, la 30, max 35, așa cum i-am promis Lui God, încerc la Mănăstire, poate acolo îmi găsesc liniștea și fericirea. Și daca nu e nici aia, o fac. Fără să mă mai uit în urmă la ceva. Chiar o fac, pentru că m-am săturat să simt că God le dă doar altora (și aici nu mă refer doar la material, vile, mașini, excursii prin străinătate, ci mă refer și la un simț al curajului, pe care simt că God l-a dat celorlați, nu și mie însă și de aici, cam pleacă toate celelalte, neadaptarea la societate, fuga dintr-un oraș în altul, fuga de oameni și de la un job la altul, asta simt eu și nu-mi schimb părerea; am impresia că doar pe ceilalți i-a dat mai aroganți, mai puternici, mai luptători, pe mine m-a dat o fraieră care destinul îi e doar să fie luată de proastă și să bată pasul pe loc) iar dacă așa stă treaba, eu una, zic pas la viață și la tot. M-am săturat, am obosit, dragă Relian.
Deci așa că nu mai da sfaturi, dacă nu ești în cămașa mea. Ori alone prin America sau ori mămăligă (ca să-l citez pe mister Fanta) prin America. Dacă ești puternic, psihic, spiritual, fizic, aia e, nici nu avem grade de comparație și nici nu prea ai ce sfaturi să-mi dai, deoarece nu avem chestii în comun. Tu vorbești despre a supraviețui poate alone prin America, printre criminali și lume nebună, drogată și perversă, dar faci față cu brio, deoarece ai alt caracter, alt vibe, alt aluat e pus în tine, la mine vorbim doar de a supraviețui într-un oraș nou din România unde nu o am pe mami și unde dacă eu aș fi și eu ca tine și ca restul, comunicativă și aș avea inițiativa de a întreba și cere ajutorul la greu, aș supraviețui. Dar alone e foarte greu, însă din experiența asta am mai avansat cu ceva. Nu e totul doar pe plâns. În excursia asta la Timișoara sau ce dracu o fi fost, am învățat așa, să găsesc o locație nouă și să mă orientez după GPS, ceva ce în București, nu am reușit niciodată ) și să pun Uberul.
Și să mă trezesc de dimineață de fapt, ba chiar să mă aplec și să fac muncă fizică intensă. Deci am câștigat și o experiență de viață. ) Dar e frustrant că m-am întors tot acasă cu coada între picioare și mai săracă financiar decât am plecat inițial.
Cât de mama, poate mama e divorțată, dar mama la fel ca și mine, nu a prea stat never alone într-o casă. Și ea sincer, are cam aceleași frici ca și mine. O zis că la bloc, dacă are interfon, nu-i e frică să stea alone, dar la casă, a zis că ar face pe ea de frică, dacă ar ata alone.
Ea stând acum cu mine și cu bunică-mea într-un apartament, ba chiar și 2 papagali mai nou. Deci nu stă singură.
Cât de întrebări, da, chiar asta vreau să văd cum alte femei chiar rezistă alone într-o casă nesecurizată cu cine știe ce sisteme. Evident că am pus intrebarea pentru femei, deoarece voi, bărbații, la treaba cu supraviețuirea mereu ne-ați fost superiori. Conform anatomiei în sine, voi nu puteți fi violați, și rar bătuți, deoarece aveți altă forță în brațe și corp. La voi unicul șoc, să zicem și dacă ar fi să vă atace cineva în propria casă, ar fi un șoc psihologic și o traumă în timp, ce ce na, nu zic că nu e grav și asta, dar conform anatomiei, voi ne sunteți superiori nouă, femeilor. Asta e, pe lângă asta, mai am de suportat și natura în sine, faptul că sunt o femeie singură în Univers și inferioară vouă. Încă încerc să observ ce vrea să-mi arate God prin asta. Dar cred că God ăsta doar vrea să râdă de mine. Altfel nu-mi explic de ce m-a dat așa de slabă și nedornică de afiliere. Ba chiar citisem într-o carte de psiho, unde zicea că oamenii sociabili de fapt și cei care tind să trăiască în triburi, se simt sau resimt o mică inferioritate asupra vieții și de aici dorința de afiliere, și dădea exemplu și cu animalele, o zis ca leul fiind regele, nu are nevoie să se afilieze cu alți lei sau alte animale, deoarece pe el nu rareori îl doboara ceva, dar pe când căprioarele sau pinguinii sau chiar și maimuțicile trăiesc în grupuri deoarece ei sunt slabi în fața naturii și au mai mulți prădători pe cap. ) Și de aici teoria că în grupuri e posibil să fie oamenii mai slabi iar oamenii cărora le place să fie solitari, ar fi mai puternici. Dar la mine e un paradox dubios, dat de God ăsta ) mă simt slabă în fața vieții, uneori chiar că sunt alone, dar nici dorință de afiliere nu am și uneori mă simt și mai slabă între oameni, însă nici alone nu mă simt ca un leu. Așa că eu cum să o dau ca să trăiesc?!
Am obosit să nu mă simt bine nici între lume, dar nici alone. Am obosit să tot încerc variante și nimic să nu funcționeze.
Posibil ca ai probleme psihice si-ti creezi singura acest stres si stari de anxietate si frica.
Va trebuii sa-ti iei de munca in primul rand, ca sa te fortezi sa iesi din casa, sa ai contact permanent cu aomenii, nu sa te izolezi de ei, ca se accentueaza starea de anxietate si frica.
Odata cu munca si rabdarea, vei vedea ca vei mai scapa de frici inventate si poate iti vei face o prietena, sau chiar un prieten sau iubit, iar daca relatia merge bine, poate te vei casatorii, vei avea familia ta, copilasii samd.
Și dacă nu cred în prietenie? Ce fac? În iubire cu atât mai mult.
Dar da, îmi doresc copii, voiam să înfiez, dar nu mă simt stăpână pe viața mea. Iar dacă nu mă simt stăpână pe ea, cum o să fiu eu o mamă bună și sigură pentru copiii mei?
Cât de anxietate ai dreptate. M-am convins de asta, pe cont propriu, stând în casă izolat, duce la izolare și mai mare. Și la anxietate și frici și mai mari. M-am convins. Și da, jobul în sine, îți dă un altfel de vibe psihologic vorbind. Dar eu ce să fac dacă nu mă pot adapta nicăieri? Mai ales departe de casă și într-o chirie modestă stând singură.
Asa care va sa zica, is altii inaintea mea, frumos banui ca de la ultima discutie am ajuns ultimul in preferintele tale, dar asta e, se mai intampla.
Dupa cum ai vazut si tu pe proria piele, azi spui ceva, dar miine te poti schimba, deci nu e chiar atit de negru pe cit pare.
Dai la jalea de 10 lei, nu am eu cum sa-ti dau, cati dam 100 nu 10 vorba aia, mai dai si la pasari nu culegi chiar tot
Am aici un roman, asa face, din cand in cand mai da pe la fosti lui vecini bani.Nu este ceva rau, ba dimpotriva, din ce spunea el, lasa ca daca am de ce sa nu le dau.
Initial am ramas surprins, mai ales ca aia erau styraini de el, nu erau nici rude indepartate, dar am zis bv lui, poate o sa fac si eu asa cindva.
Dar ulterior, am aflat ca el face asta din alte considerente, nu ca ar fi el bunu samaritean ori cel putin asa cred eu.
Zic asta pentru ca elk este dator putred, sa trimit bani cash altora, cand eu nici de chirie nu am uneori, nu stiu dar pentru mine deja suna a altceva decat sa dai din ce ai tu si altora ca asa ar fi bine.
In sf eu as da, pentru ca am, ai pierdut 10 lei, asta e, la omu sarac nici boi nu trag uite ca facem haz de necaz, dar chiar se intimpl, zicala asta nu e doar vorba in vint.
Nu am facut remarci, doar am spus si eu ceva variante, nici macar nu am incercat sa te compar cu mine, ori cu un barbat.Dar daca ajungi sa te fraiereasca un prost, asta arata ce am spus mai sus, la omu sarac nici boii nu-i trag.
Ce sa zic, mergi la manastire, dar is sigur ca nici acolo nu vei gasi ce cauti.
De unde s tiu, odata ce nu-s in pielea ta? Cunosc oameni, femei care is asa ca si tine, in lumea asta am vorbit cu mii, zeci de mii de oameni, mai multe femei, stiu cum sunt multe, asa ca cit de cit am o idee.
Daca refuzi orice compromis, atunci bine nu-ti va fi niciodata.Sa mergi la manastire e tot un compromis, dar nu vei face asta, de aia am zis ca nu accepti nici un comporomis, manstirea nu-i viata pentru tine, poate asa sa te duci in vizita aia da insa nu vei trai tu acolo.
Cunosc persoana exact ca si tine, nici ea nu ar fi supravietuit in RO asa s-a mutat in alta tara, doaor ca fost ajutata, a ramas unde s-a dus, doar ca la un mom dat s-a intors la nemultumirile ei nimeni nu-i bun, nu-i curioasa de barbati, ca toti cauta nu stiu ce chestii si bla bla.
Cunosc alta femeie, care a gasit barbat si care are cam aceleasi nevoi ca si ea, acolo totul este in regula, este bine, nu mai are nici o problemea, dar asta tot in alta tara, in RO nu prea ai multe optiuni, asa este tara asta, ori la bal ori la spital
De comunicat vad comunici la greu, de ce spui ca nu prea esti comuniciativa, vad esti vorbareata nevoie mare.
Nu vrei sa fii singura, dar nici cu cineva, asta da problema.Atunci daca barbatii nu-s sunt pe palc, reorienteazate spre femei, cauta una sa fie ca si tine, locuiti impreuna, asta ar fi ultima sansa, ori mult mai bine decat manastirea, care nu o sa-ti ofere nimic, aia nu dau, aia cauta sa ia de la om ce poate .
Ai bagat-o iatra pe aiai cu America unde se omoara in stinga sin drrapta, unde vezi la tto pasul oamni morti prin santuri, eu cred ca ai o fixatie, vezi peste tot numa rau, chair si in RO unde de fapt nu da nimeni peste tine, chioar de ai fi singura.
Daca tu ai atitea probleme medicale, nu stiu, parca ai spus ca esti si plinuta, crezi ca stau aia rai la coada sa te violeze? Cum am spus vezi numa rau peste tot, esti speriata de parca ai fost violata de N ori, ca toata viata numa asta ti s-a intamplat.
Mama de exemplu sta singura in casa ei, stiu multe femei si tinere care stau singure la casa.
Tu crezi ca stai in jungla, ca la orice pas., la orice colt de copac sare careva pe tine sa iti ia gitu ori sa te lucreze?
Fmeie, locuiesti intruo cominitate, is legi, oamenii au moralitate, sau stiu de frica, asa ca nu mai fi atit de prapastioasa.
Ce te-ai fi facut daca arata-i f f bine fizic? Cred ca deja erai dusa Faptul ca Dzeu a dat la altii tot si tie mai nimic, asta arata ce anume? Arata ca nu dzeu imparte ceva, altul se ocupa cu impartitu asta, care nu se uita cine care si cum.
Esti asa ca omu a vrut asta, nu Dzeul ala saracu nu are nici o treaba.
Tu gindesrti prea mult si actionezi prea putin spre deloc.Esti mereu pe ginduri, esti constienta ce se intampla in lumea asta, asta nu e un plus, este un minus pentru tine, pentru ca constientizezi ca ai putea avea mai mult, doar ca nu poti obtine mai mult.
Te afli in situatia aia, la locul nepotrivit si timpul care nu trebuie, ori ceri prea mult de la viata, mai mult decat poti duce.
Nu este vorba de forta fizica, mai degraba de psihica, aia te doboara pe tine, te uiti, vezi ce se intampla, apoi iti spui, dar ce eu ce am dar apoi cand vezi ca nu poti, gindu asta te termina psihic,
Am asa un barbat pe aici, exact la fel face.Sta, se uita in jur, vede ca unu are bani, face comparatie, vai cum dracu uite ala ce prapadit, uite ce femeie are, uite ala face bani, pai stai asa ce eu nu pot, asa zice el.
Apoi nu face nimic, dar nici de ar incerca nu ar reusi, pentru ca el atit poate, poate de cit este facut sa poata iar gindu asta il termina, il doboara si din ce facea cit de cit, nici aia nu mai face
Daca esti o persoana asa, atunci e de naspa. Orice om vrea mai bine, dar trebuie sa constientizezi realitatea, ca atit poti avea, asta acolo unde esti.De ai fi fost altundeva ai fi avut ceva ceva mai mult, dar nu te gindi ca ai fi fost cine stie ce mai sus.
Asa ca lasa religia, nu te ajuta, nici aia spirituala nici aia materiala, mai ales aia, cauta sa iti ia nu sa iti dea.
Ai fost fraierita, itgi este rau de m, ori, ai pierdut tot adica 10 lei era tot sau ce vrei sa spuui?
Sa stii ca am dat si eu la 2 tipe bani, am zis hai sa dau, desi nu stiu cit a ajutat chestia asta, la una am dat ca nu avea sa ia lui maicasa medicamente, la alta nu stiu ce mai avea, nu mult, dar sa isi fgaca treaba aia atunci pe loc.
Oricum dupa, tot acolo au ajuns unde fusese inainte sa le dau ceva.IS oamenii care indiferent citi bani ar avea, ajung tot la sapa de lemn si mioane sa aiba acolo ajung.Is cazuri aici in America care au cistigat la loterie si apoi au ajuns exact de unde plecase, ba mai rau, acei bani a facut posibil si punerea in practica a altor ginduri si idee nu bune.
De atunci, s au dupa cateva cazuri de astea, guvernul cere sa vii cu un contabil, cu un expert in ceva domenii, care sa te sfatuie, sa iti dea banii daca ai cisitigat la loto.
Tocmai pentru ca au fosot asa cazuri naspa.
Ce variante ai incercat si nimic n-a mers? Zii macar o varianta si analizam sa vedem, asa doar sa spui, aia e doar ce vezi tu, ce crezi tu, sa fie o analiza buna, trebuie sa aiba parerea mai multor oameni.
Sx nu iti place, bine nu aratrai asa ca si fizic, dar vrei sa ai job.Joburi ar fi, doar ca trebuie sa te tii de ele, ori sa te pricepi, sa afci fata la acel job.
Vorba lu violeta poate ca ai probleme psihice, de aici si frica de orice. Daca cineva spune ceva tu rapid si cauti sa te aperi asa cum a fost si cu violeta, in loc sa spui ca o sa incerci, tu deja vii cu alta intrebare, daca nu crezi in aia, daca aia e altfel si tot asa.
Cauti motive din absolut orice, asta arata ca ai probeme.Asa cum e cu romanu asta ce zic, cauta tot timpul motiv sa nu munceasca, a a juns si la luscarie pentru asta, sta si se bate cu iubitasa, pana s-a saturat aia de el sia chemat politia. l-au luat aia la bulau, a stata colo cateva luni exact la fel face si asta, da vrea sa munceasca orice, dar parca sa stea pe net sa se plinga e mai bine sa bea si sa se drogneze suna mai frumos.
Bine nu-i cazu la tine cu droguri sau baut, dar afectiunea cam tot aia este.
Nuti plac oameniil dar nici singura nu vrei sa stai. exact ce am spus, ai vrea, dar parca nu-i bine
Dar tu de unde esti de loc, de spui ca esti departe de casa si singurica?
Doamne, măi Relian, citind descrierea ta, către mine, dar din exterior de un om doar prin monitor cum mă vede ) abia acum realizez că eu par ca o paranoică, ce am impresia că oamenii au mereu ceva cu mine sau că vor să mă persecute, răpească, omoare. ) Mai mi-au zis niște persoane că aș fi paranoică, dar am zis că fabulează ele.
Dar știi și vorba aia "Când unul îți zice să te culci, îl faci nebun, când mai mulți îți spun să te culci, îi asculți și te duci la nani." Cam așa realizez eu acum.
Oare chiar să am o formă de paranoia?! ) Am ascultat eu niște podcasturi pe Youtube cu tulburarea asta și am și citit pe net despre, dar nu părea că aș avea totuși o formă gravă, oricum ar fi tulburarea ) dar acum zicând și tu astea ) mă cam pui pe gânduri.
Iar dacă asta da, chiar ar fi real nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost paranoia asta, în secolul 21, acum, dacă eram sirenă, că totuși, zic eu că arăt binișor la față. )
Cât de paradoxul vreau și nu vreau, da, cu ăsta m-am confruntat toată viața. Orice mi-am dorit și nu mai mi-am dorit apoi. Dacă e să urmez tiparul până și s*xul mi l-am dorit, dar apoi când aproape aș fi fost în fața faptului împlinit sau primeam o propunere către ceva, nu-mi mai doream. Iar dacă asta cu s*xul mai e cum mai e, că poți totuși să ma trăiești și fără, ia gândește-te cum e cu jobul și să zicem cu o locuință. Mereu e o nebuloasă, deoarece suflețelul meu visează să își găsească menirea și să și-o urmeze peste tot, dar când menirea apare la orizont, fuge de acea menire )
Eee, cam așa e treaba și cu locuința, vreau singură și independentă, deci mai departe de mama, dar nici prea departe, vreau să stau singură, dar nici prea singură într-o casă. Cu mine nici Dumnezeu nu are liniște. ) Până nici El nu știe ce să-mi mai dea și cum să-mi mai dea Săracul Tată, ca să fiu și eu mulțumită cândva.
Cât de Mănăstire de ce spui că ia mai mult decât să dea? La ce te referi? Oare, la ce dau bani și ce mai fac sponsorizări pelerinii când trec pe la o Mănăstire?
Dacă la asta te referi, te anunț că aia o fac ei pentru că vor și ceea ce se mai dă că e standard, gândește-te că Mănăstirea aia ca să arate așa cum o vezi tu ca pelerin în trecere, adică frumoasă și impecabilă, e făcută tot cu banii pelerinilor și cu donații și cu "dar din dar" ce se face Rai.
Deci nu ia nimeni cu forța, dragă Relian, pelerinii, oamenii dau din pură inițiativă și pură iubire pentru cele veșnice și sfinte.
Deci eu m-aș duce aici, dar uite că da, mă lovesc tot de paradoxul ăsta. Că vreau și totuși nu prea vreau și că poate la mâncare nu prea pot să renunț.