| Parakeets a întrebat:

Voi credeți că lipsa unei relații se*uale, privarea de acest aspect al vieții unei persoane poate duce la tulburări din spectrul anxietății, crize și alte boli psihice?

Nu e întrebarea mea happy (deci nu mă judecați) ci sfatul primit de la altcineva, însă recunosc că deși m-a și crizat again pe interior, m-a și intrigat.
Oare să aibă dreptate omul ăsta?!
El susținea că așa e normal, firesc și natural, că viața implică și acest aspect și că poat3 de aceea ne crizăm noi, oamenii nebuni și anxioși. Am trăit să o aud și pe asta. Dar nu știu dacă nu cumva are vreun sâmbure de adevăr treaba asta. Sper că nu.

Voi ce credeți? Ar fi adevărat bullsh1tul ăsta sau e doar atât, un mare bullsh1t doar de a ispiti pe alții sau convinge să o facă și pe asta?

23 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

"poate duce la tulburări din spectrul anxietății, crize și alte boli psihice?"

Nu

| mastadont a răspuns:

E oarecum adevărat, lipsa activității sexuale generează stres și pune presiune psihică pe acea persoană, apărând și diferite probleme psihice în timp. Eu observ și la mine, dacă trece un timp fără să fac sex deja încep să devin irascibil, mă enervez mult mai repede, nu mai am răbdare, etc.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu "poate duce" ci DUCE. Acum, depinde si ce faci in rest. Una e sa stai si sa iti plingi de mila si sa cari in tine alcool, tigari, si mizerii alimentare, alta e sa fii singur/a si sa faci sport, drumetii weekend de weekend, sa faci voluntariat, sa mergi la teatru/concerte, sa ai hobby-uri care te tin activ si antrenat din toate punctele de vedere non-sexuale.

| Miruna333 a răspuns:

Normal ca este adevarat. Este o nevoie fiziologica

| Seba2013 a răspuns:

Mentalul si Imaginarul iti creeaza lucrul acesta ca ACTUALITATEA ne spune ca este munca grea si oboseala. Deci idealistii gandesc asa nu realistii. Inflatia aduce costuri, fiti si voi mai modesti.

Nu exista o fuga in obiectivitate si experimenta si o uitare de subiectuvitate. Stiinta pozitivistilior considera ca acumularea este uitare de lógica formala. Elementele primoridale raman nu avanseaza. Tot picior, cap, etc., avem nu am plecat nici unde.

Una este ceva ca potential si altceva actualitatea. Oamenii isi doresc serenitate nu anxietate.

| StoicAnalysis a răspuns:

Asa cum avem nevoie de hrana, apa, lumina soarelui, somn, exercitii fizice, etc. Asa avem nevoie si de stimuli se*uali. Nu poti priva un om de o viata se*uala. Si aici ma refer la orice stimuli se*uali gen: m@sturbare, privit, atingeri, 5ex...
Poti sa alegi sa nu faci contact se*ual cu parteneri, doar ca viata ta o sa fie dificila pentru ca nu te poti integra in societate. De aici vin anxietatea, crize, etc.

| Parakeets explică (pentru mastadont):

Luați-vă de mână cu unchi-miu atunci. laughing)
Am zis că nu mai trec niciodată pe la el, după discuția asta.
Mi-a lăsat un gust amar.
Și ș-așa deja aveam conflictele mele cu unchiul din bloc, nu mai vreau alt unchi nebun. Nu știu cum de toți bărbații din familia noastră sunt duși cu pluta. Nu pot pricepe cu ce am greșit, ce karmă de ra*at e asta, în care unchii mei ar ști mai bine cum să-mi trăiesc eu viața decât știu eu. laughing)

P. S. După nume îmi dați un vibe masculin. happy Așadar la dv cel puțin e explicabil. Dv dragi bărbați chiar deveniți monștri fără acțiune. Tocmai de aceea o să rămân forever alone, eu caut altceva de la viață. O relație de prietenie frumoasă, în care să se ofere 50-50 țin foarte mult la ra*atul ăsta, iar se*ul ar fi doar Nirvana în cazul meu. Apogeul unei relații frumoase și corecte. happy

| RAY a răspuns:

Nu,vorbesc din propie experienta,depresia,anexitatea sunt mostenite genetic,la fel ca si adhd este tot mostenit genetic,poti avea relatie si tot esti depresiv,poti fii actor de comedie,sa zambesti non stop,sa ai sotie,masina,copii, popularitate ca tot esti depresiv care duce la sinucidere, asta e adevarul, lumea se fereste de cuvantul sinucidere dar pastilele nu ajuta cu nimic sunt o amagire atat, desigur conteaza si propile experiente de viata

| Parakeets explică (pentru StoicAnalysis):

Wait!
De ce să nu mă pot integra în societate că nu fac se*?!
Asta nu sună cam discriminator? laughing)

| Parakeets explică (pentru DracuIa):

Sperăm că cine citește asta, nu se va inspira. laughing)
Dv speriați tinerii că dacă nu or să facă se* or să înebunească. laughing)
Sper că tinerii nu or să vă asculte.

Dar după tot ce am citit aici, măcar m-am liniștit atunci happy Înseamnă că nu sunt chiar nebună ci am doar un lips. O insatisfacție pe o direcție a vieții. Deci după cele auzite, o să trag și mai tare pentru viața mea și pentru visele mele, pentru celelalte direcții mult visate, cum ar fi statutul financiar și cariera. happy Nu sunt chiar nebună deci nu o să renunț orice-ar fi. happy
Mulțumesc dragi TPUași. happy

| mastadont a răspuns (pentru Parakeets):

Întrebarea mai bună e de ce ți-a lăsat acea discuție un gust amar? O fi oare pentru că, în adâncul tău, poate îi dai dreptate dar o viață în care ai încercat să suprimi și să eviți relațiile sexuale, ba chiar și vorbitul despre așa ceva pare-mi-se că îți provoacă rușine, văd asta din modul ăîn care te exprimi, o suprimare atât de adânc înrădăcinată în subconștientul tău încât nici măcar cuvintele precum sex, sexualitate, nu le poți scrie complet fără a simți că îți trădezi convingerile, să nu mai zic de altele cum ar fi curvă, pe care nici măcar nu le poți gândi și exprima în română, trebuie să folosești o altă limbă pentru a le exprima. Poate ar trebui să te întrebi de ce oare?
Pun pariu că, atunci când vei citi ce am scris mai sus îți vei acoperi ochii, sau măcar vei tresări văzând aceste cuvinte atât de disprețuite de tine :happy iarăși, ar trebui să te întrebi de ce.
Așa suntem noi bărbații, direcți și pragmatici, însă nu suntem brutali ci mai degrabă protectivi, ne place să spunem lucrurilor pe nume dar nu pentru a da cu piatra ci pentru a da pe față adevărul gol goluț, adevăr pe care femeile preferă să-l ascundă sub straturi de eufemisme. Tu ți-ai format o imagine atât de distorsionată asupra bărbaților încât ne vezi ca pe niște monștrii barbari și fără gândire analitică, ți se pare că noi nu știm ce înseamnă frumosul și suavul, crezi că noi nu plângem și nu dăm cu pumnii în pereți gândindu-ne la incorectitudinea vieții, ba chiar, în subconștient, probabil că vezi bărbatul ca fiind acest animal de pradă puternic și de neînvins, care, o dată ce te-a revendicat nu mai scapi de el toată viața. Chiar și fără să vrei, viziunea asta a ta asupra bărbaților este reflectată în fiecare interacțiune cu aceștia nefiind de mirare că nici unul nu îndrăznește să se apropie.
Îți plac poeziile lui Mihai Eminescu? Ești conștientă că și acesta a fost bărbat, a avut un penis în pantaloni cu care a regulat destule domnișoare la viața lui, a băut, a fost direct, cu alte cuvinte, a făcut tot ce fac bărbații? Îl face asta să fie un poet mai bun sau mai rău? Eu cred că nu, îl face doar să fie om ca ceilalți. Și noi bărbații putem fi și romantici și iubitori și nebuni din dragoste și poeți sub clar de lună și neiubiți și neînțeleși, totul ține de caracter nu de penisul pe care îl avem între picioare, că acesta nu ne dă nici o putere paranormală, nu ne face brutali și barbari, este doar un organ.
Apropo, de ce simți nevoia să vorbești cu mine folosind pronumele de politețe? Probabil că te intimidez doar prin faptul că sunt bărbat, căci altceva nu știi încă despre mine, iarăși, întreabă-te de ce.

| Emma30555 a răspuns:

Poate sa ducă la frustrari, la singurătate, la o anumita ignoranță în ceea ce privește viata, și de la aceste lipsuri sa ducă la ce mai zici tu. Deci legătură este cumva indirecta. Dacă tu ca om ești activ, ai o viata care te mulțumește fără sex probabil ca acest lucru nu te va afecta

| Seba2013 a răspuns (pentru Parakeets):

MATERIALISMUL ISTORIC se manevreaza in societate cu alte categorii decat noi. Pe noi ne numesc idalisti. Cand Plotin vede Unul-Nous si Hyle incepe sa creeze o filologíe despre UNUL nu despre Hyle. Ei bine astia astazi se manevreaza in categoriile lui Hyle.

Omul este redus la partile instrumentale. Nu ii se recunoastea demnitatea de fiu si om de Dumnezeu. Cei care nu isi recunosc genealogía cad in involutie. Sunt sclavii materiei.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Parakeets):

Suna, dar asta e realitatea. Ai organele alea cu un motiv, sa le folosesti. Nu poti sa privezi o necesitate biologica doar pentru ca asa vrei tu.
Nu te poti integra in societate, pentru ca in momentul actual, se*ualitatea e la cote maxime. Si in reclame, si printre cunostinte, prieteni, familie, etc. La un moment dat toate cunostintele tale sau marea majoritate din cunostintele tale, vor face se* si o sa aiba copii produsi din acel act. Iar tu vei ramane acelasi om care refuza sa aiba contacte se*uale. Acele cunostinte vor pune presiune pe tine in privinta asta prin diferite mijloace : indemnari, glumite, sfaturi, exemple, etc. Iar tu o sa fi contant bombardat cu asta. Si la un moment dat, cedezi. Pentru ca nu esti robot. Acum intelegi?

| Robert2526 a răspuns:

Anxietatea, este prezenta la toti oamenii, practic e mecanismul prin care creierul se asigura ca nu iei decizii, sa le zicem ciudate. Cauzele pentru care apare insa anxietatea generalizata, nu sunt cunoscute pe deplin ( nu e genetica, e o afectiune dobandita, nu ne nastem predispusi la asta, toti putem sa o experimentam la un momentdat)
Daca lipsa relatiilor sexuale poate determina anxietate? Raspunsul este "depinde".

Daca o persoana isi doreste foarte mult si are parte de probleme in a ajunge la un act sexual, poate dobandi o anxietate legata de relatii ( sa creada ca e imposibil sa aia una, ca da numai de dubiosi/dubioase, ca nu are noroc, ca mai bine ramane singur/a, etc). Daca e vorba de o persoana care are doar o pauza in relatiile sexuale, pentru ca sa zicem nu e intr-o relatie, nu se poate discuta despre anxietate.

Concluzia- cauze care genereaza anxietate generalizata, nu sunt cunoscute dar lipsa unei vieti sexuale multumitoare, poate sa devina un factor de anxietate pentru anumite persoane ( asta nu inseamna insa ca daca nu faci sex esti deja anxios si depresiv)

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Doar daca ai libido de adolescent si n-ai cu cine.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Nu e la cote maxime, gen z nu fac sex aproape deloc, sunt o generatie foarte izolata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sper că nu.
Nu spera. Caută definiția sănătății pe OMS și pe AI și vezi ce spune și acolo.

Răspuns utilizator avertizat
| StoicAnalysis a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Depinde de cercul tau de cunostinte.

| mODIN a răspuns:

Tot ce cauzeaza frustrari si stres poate sa duca la tulburari.

| Parakeets explică (pentru StoicAnalysis):

Știu happy
Unchiul meu cel plin de gărgăuni în cap, mi-a și pus presiune în cap, în cârcă prin a-mi spune fix ce am întrebat eu aici. laughing)

Dar vin și eu cu versiunea mea. Bărbatul, tot e bărbat e tată. laughing)
Așa că, n-am ce zice. Cum i-am evitat pe toți care s-au băgat în viața mea, așa o să-l evit și pe el de acum înainte. Deși apreciez enorm că, mi-a lăsat de înțeles de la început că e "doar părerea lui" deci nu mă obligă la ceva laughing) astfel nici la a mă arunca în brațele cuiva laughing)
În fine. Copiii nu vreau. Bărbații nu-mi plac (doar plâng și mă rog la Dumnezeu, să nu am bărbați șefi, la work, niciodată nu voi accepta să fiu condusă de bărbați, NICIODATĂ, că înebunesc, deja înebunesc că îmi caut joburi numai cu femei și mă ia deja cu capul, căci care e probabilitatea să găsesc un job numai cu femei?! laughing) ) pe stradă oricum ne evităm reciproc și e fain. happy Și cam asta e.
Rămâne doar jobul obstacol la care trebuie să-i văd.

Așa că, oricare ar fi adevărul happy aleg varianta în care rămân damblagită și nebună pe viață, chiar sălbatică în lumea mea doar. happy Dacă mă fac cu nenorocita aia de casă la țară pe care o visez, dar evident păstrând și apartamentul din prezent happy ca noaptea să mă retrag la el, căci mi-ar fi frică să dorm la casă noaptea laughing) și voi găsi jobul perfect pentru mine, care să mă țină tot în lumea mea laughing) sincer, nu mai caut nimic altceva. Am chiar lux în viața mea. Liniște și pace, bucurându-mă de tot. De zi, prin pădure sau zone mai retrase, de noapte, de lună, de stele, de animalele vagaboante, de păsările cerului, dau mâncare pisicilor din cartier, porumbeilor când mai ies pe zi. happy Fac ce vreau, cum vreau și când vreau. Eu cred că fericire mai mare decât asta, nu poate exista. happy
P.S. și pot face și se* când vreau happy dar deja mi s-a tăiat de bulls*itul ăsta. Nu-mi place, nu e pentru mine și nici nu-mi mai infectez interiorul cu nimic. laughing)
Vreau să trăiesc pur și frumos de azi înainte. Oricum, o jumate din cauza anxietății mele s-a și dezvăluit, fratele avortat mă bântuie și cere răzbunare de dincolo happy însă am decis că doar pentru el/ea oricum voi mai trăi, căci vreau să trăiască și el/ea prin mine. Și cine știe poate scap complet de anxietate. happy
Restul, car3 știu cum să-mi trăiesc eu viața mai bine, chiar și neamuri, sayonara și să aștepte până chiar o să dau eu mai mulți bani decât 0 pe părerile lor. Oricum oricât ai face din toate din viață, chiar și oameniumi Alfa care par perfecți, de criticat și judecat tot vor fi. Așa că... Nu va fi om care să scape de asta. laughing)

Întrebări similare