In privinta credintei nu aveti o gandire deschisa si una inchisa de asta concersatile cu voi sunt pierdere de timp fara suparare ma refer pe tema religiei, ca voi de la bun inceput deja stiti raspunsul inainte de a cerceta, cauta etc
daca privim tariile atee vs religioase sunt mari diferente asta e adevarul man
Printre ţările cu cel mai mare procent de atei au fost patru ţări din Asia şi şase din Europa, în ordine descrescătoare : China (47%), Japonia (31%), Cehia (30%), Franţa (29%), Coreea de Sud (15%), Germania (15%), Olanda (14%), Austria (10%), Islanda (10%) Australia (10%) şi Irlanda (10%).
vs
Pe de altă parte, topul ţărilor cele mai religioase este foarte divers, cu reprezentanţi de pe fiecare continent, în afară de America de Nord: Ghana (96%), Nigeria (93%), Armenia (92%), Fiji (92%), Macedonia (90%), România (89%), Irak (88%), Kenya (88%), Peru (86%) şi Brazilia (85%). În Statele Unite, 60% dintre respondenţi s-au declarat religioşi, 30% non-religioşi şi 5% atei. Ţara care a înregistrat cea mai mare pierdere de oameni religioşi este Irlanda, care a scăzut de la 69% în 2005, la 47% în 2012. Citeşte mai multe despre asta aici.
Nu. Mă închin cand intru in biserica si atât. Relegia mi se pare ceva extrem de intim. E in mintea, in inima si in casa mea. Sau in biserica, atât
Mi-am adus aminte, pe ce data se presupune ca ar trebui sa ma lasi in Japonia, ca nu mai am rabdare?
Nu mai plecam. Ca nu vine si mister D. Era mai fain sa vina si el cu noi. V-as fi lasat pe amandoi acolo. Dar nu am eu norocul asta.
Nu prea. Consider ca e aiurea sa te trezesti inchinandu-te pe strada sau in autobuz, dar daca esti atat de credincios nu iti mai pasa de ce zic altii... Ma rog, cel mai mult se inchina batraneii ca le e frica de Dumnezeu.
anonim_4396 întreabă: