anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vorbeam cu cineva online, si, dupa destul de multa vreme persoana respectiva mi-a trimis o poza cu ea. M-a intrebat apoi cum credeam eu ca arata, inainte sa stiu. Aveam o imagine foarte clara in cap. Am facut un desen cu ceea ce aveam in minte si este foarte diferit de realitate. Mi se pare un lucru interesant, cum ne creăm in mintea noastra perceptii despre anumite persoane, fara a avea vreun indiciu. Ati patit?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred că toți am pățit. E un lucru firesc, să vorbești cu cineva, fără să ai vreo idee de cum arată și în mintea ta să-ți conturezi o oarecare imagine despre respectiva.

Ai menționat mai jos faptul că realitatea n-a corespuns cu desenul tău, legat de cupa respectivă. laughing
Well, cred că în procesul de "conturare" a imaginii pe care o creem despre persoana respectivă, intră și o mică parte din dorințele noastre. Ceea ce nu un lucru nici bun, nici rău. It's just how our brain works.

Dar e chiar interesant, atât legat de fizic, cât și legat de expresiile faciale pe care s-ar putea să le vezi odată, sau de vocea persoanei.

12 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Oho, de cate ori n-am patit sa-mi imaginez despre o persoana cam cum ar avea vocea, cum arata si de multe ori am dat rateuri. Am o 'problema' in a incerca sa asociez o voce si un corp persoanei cu care vorbesc, din scris e mai greu, e mult diferita perspectiva dintre scris si cum e de fapt, si mie mi s-a zis ca nu arat precum isi imaginau anumite persoane, nici vocea nu e cum isi imaginau, ca sa citez 'nu arati a drimmero', ma amuzam teribil.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Haha, da happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai da, asa este si frumos de altfel. Am patit da.

Plus ca mintea noastra formeaza aceste idei be baza a ceea ce cunoastem noi. De exemplu noi stim ca o persoana cu ochii aia vorbeste asa. O persoana cu vocea aia are trasaturile alea. Si asa mai departe. Involuntar se produce aceasta imagine in mintea noastra.

| Catrice a răspuns:

Nu,chiar s-a dovedit a fi cum îmi imaginam.

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Interesant!

| LoveSleep a răspuns:

Daca ai desenat asa, ma gandesc si eu ca era diferit de realitate.
https://imgur.com/a/s4fA30w

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

laughing, nu, desenez destul de ok.

| Jus7t a răspuns:

Nu, eu am desenat fără a avea vreun indiciu și singurul lucrul diferit a fost o cupă în minus, dezamăgitor dar mi-am învățat lecția.
Apoi am șters aplicația că erau prea proaste să am o discuție cu ele.

| anonim_4396 explică (pentru Jus7t):

Ghinion!

| acerr a răspuns:

Pai tu ti ai imaginato, cum ai vrea tu sa fie ..pe gustul tau

| Unknownzgw a răspuns:

Nu.

De obicei imaginea pe care mi-o conturez despre persoana respectivă e foarte apropiată de realitate. Sau nu îmi conturez o imagine. De asta e preferat ca poza să apară cât mai repede, ca să nu apuci să îți conturezi imagini.
Asta dacă nu cumva vrei să păstrezi anonimitatea 4 ever.

| Maeve a răspuns:

Eu am dat de un tip a carui voce era superba. Mintea mea il creiona superb. Dar ca sa nu imi stric fantezia nu i-am cerut poza si am incheiat conversatia cu el