| Dumnezău a întrebat:

Voua ce impresie v-a lasat The Artist?

7 răspunsuri:
| Ţepeşu a răspuns:

Credeam că sunt singurul care stă pe TPU la ora asta.

Apache
| Apache a răspuns:

...the artist?
Dimpotriva the artist mi s-a parut o capodopera...una pe care nu multi o inteleg!
Mda. poate e un film,, hipster,, dar cui ii pasa?
Are un farmec al filmelor vechi pe care nu l-am vazut de mult timp...
E parerea ta frate, dar mie mi s-a parut original si cu un scenariu ce se potriveste unui film mut

| Dumnezău explică (pentru Apache):

Daca iesea color, era un film de duzina, din alea de au rating de 5 pe IMDB.Scenariul e foarte folosit in multe filme,asta cu turnura de evenimente "neasteptata", cu cineva care se ridica, si altcineva care coboara.Nu e mult de inteles din filmul asta, multi s-au udat de-an *** ca le aduce aminte de vremurile interbelice. Uita-te la Tree of Life si poti sa vezi si acolo un farmec aparte, spre deosebire de The Artist.

Apache
| Apache a răspuns (pentru Dumnezău):

Fiecare cu parerea lui ...totusi un film care mi-a lasat o impresie buna a fost midnight in paris!
Nu ma pronunt despre scenariu desi e destul de original...ci despre cum au reusit sa puna in valoare elementele vizuale!
merita macar un oscar pentru asta

| Dumnezău explică (pentru Apache):

Midnight in Paris e doar inca o hipstereala, ca orice contine numele lui Dali si Picasso, subiectul fiind unul care lasa de dorit.Eu tot te sfatuiesc sa te uiti la War Horse si Tree of Life,filme bune,care, ca aproape mai mereu, au fost ignorate de viermii numiti critici.

| Leocerba a răspuns:

De ce-am dat peste intrebarea asta abia acum?
The Artist mi-a lasat o semi-impresie, spre deosebire de The Tree of Life, care mi-alasat o impresie intreaga(le compar pentru ca au aparut in acelasi an, concurandu-se).
Ai vazut o piesa de mobilier veche? Dar ceea ce se vinde cu eticheta "vintage", adica o piesa care, spre a capata patina timpului a fost frecata cu glaspapir, data cu bronz, lovita la colturi? The Artist asta a facut. Ca sa ce?
Daca vreau un film vechi(si-mi plac filmele vechi) ma-ntorc la origini in cinematografie si vad un film de-atunci: mut, naiv, fermecator. The Artist ce aduce in plus, fata de acele filme de-nceput?
Cusururi are si The Tree: nu mi-a placut cand a aparut la inceputul filmului vocea din off predicand despre Viata si Creatie, am stiut ca am de-a face cu o pilda a regizorului, care stie asa de bine cum sta treaba cu Lumea incat o sa se reduca totul la o singura opinie: opinia lui. Si asta nu mi-a permis ca spectator sa vin cu experientele mele peste scenariu ca sa ma integrez acolo.
Nu m-au intors pe dos de emotie momentele Discovery-Channel, zecile de minute de impresionism pur, alea cu nebuloase, maini incrucisate, planete. Cand au aparut si dinozaurii, chiar mi-a parut rau c-am dat 22 euro pe bilet, pentru ca daca vroia sa lase poarta deschisa imaginatiei, putea sa ofere mult mai mult.
Mi-a placut imaginea filtrata vorbind despre copilarie, mama duioasa iubindu-si copiii si punand la uscat lenjeria alba de pat, tatal cel dur care crede ca fiul trebuie calit cu furie, multa furie, copiii copilarind.
M-a surprins placut felul in care, folosindu-se de clisee simple, filmul a explicat cu finete psihologia familiei. The Tree mi-a lasat o impresie, dar The Artist? Sa primeasca o caruta de premii doar pentru curajul de a fi mut, intr-o lume in care majoritatea filmelor vorbesc mult dar nu spun mare lucru? Pai nu comparam The Artist cu filmele care nu au de spus nimic, hai sa-l comparam cu alea de spun ceva si-o spun apasat, si-atunci The Artist pierde.Un film fara replici, doar cu coduri gestuale si muzica, dar coduri gestuale gasesti in toate filmele care se respecta, ba chiar si in desene animate sunt folosite codurile gestuale iar muzica...
Da The Artist e nostim si are farmec dar nu cat pentru o caruta de premii.
Desi e lung si greu de digerat, The Tree e mai bun ca filmul anului 2012 decat The Artist, e mai profund, mai complex iar Brad Pitt a jucat mult mai bine decat actorul care-a luat Oscarul si gloria anului( macar Brad Pitt are de crescut 6 copii si-o nevasta nabadaioasa, numai el stie cat de bine i-ar fi prins un premiu-acolo de incurajare...)

Răspuns utilizator avertizat