Gem daca faci si stii cum sa faci, iese foarte bun. Eu mai gasesc gem de smochiendin Turcia, asa ceva nu prea face oricine, ori cel putin din cate am incercat, firma respectiva face exact cum mai fac si uni romani pe acasa.
Smochinele imi plac doar uscate, asa proaspete nu le sufar Ai smochine verzi, trebuie sa le lasi sa se coaca, se vor face galbene, atunci sunt bune.
Zahar de nu pui la gem, timp irosit si munca.Chiar daca ti se par dulci nu-s chiar asa de dulci, trebuie obligatoriu zahar.
Ce sa faci cu ele? Usucale, le maninci la iarna. Daca ai foarte multe fa tuica mai dai la unu altul, cand ai nevoie de ajutor.
Nu le baga la congelator ca se fac terci, mai consumi si curent degeaba.
Frcutele congelate nu se fac acasa, adica nu poate nimeni acasa sa congeleze fructe ca cele care se vind la magazine.
Ai nevoie de echipamente speciale, nu le bagi la congelator, gata le scot la iarna le poti congela, dar la iarna cand le vei dezgheta, o sa se faca terci, moloz asta ca vad pe aici cineva spune la bagi la congelator.
Asa e soiul lor, cand se coc se fac mari si verzi. Si daca le las mai mult tot verzi raman dar se strica, nu se fac niciodata galbene.
Nu prea îmi plac, și eu am 3 smochini în curte dar nu mâncăm, decât câteva fructe, tot din alea verzi si dulci ca mierea, mai facem și dulceața și gem dat nici pe aia nu prea o mănâncă nimeni
Caută pe net rețete de prăjituri sau gem de smochine, sau să le speli și sa le bagi la congelator să le mai folosești peste iarnă, poate si la vreun smoothie
Da, imi plac. Exact alea de care ai zis, mai mici, dar mai aromate.
Retete: https://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-smochine
Cipi1212 întreabă: