Ar trebui sa le zici pana nu afla de la altcineva si e mai rau. S-aubai putea sa te lasi pentru ca iti afectezi sanatayea ca doar nu sunt degeaba imaginile alea scarboase cu ce poti pati pe pachetul de tigari si cu mesaje de genu" Renunta la fumat pentru cei dragi" dar daca chiar nu te poti lasa exista metode spray-uri pentru asta dar daca nu vreisi parinti tai sunt mai intelegatori ii poti face mai fericiti facandu-le un cadou sau o felicitare si dula sa le dai vestea proasta. De exemplu se vor obisnui cu obiceiul tau de a fuma trebuia doar sa gasesti momentul potrivit de a le spune adevarul sau metoda(depinde de parite)
Spune-le ca te droghezi dar i-ai asa incet ca si cand esti necajit si ai nevoie de ajutorul lor... si apoi spune-le ca de fapt nu te droghezi ci fumezi si ai sa vezi ca or sa-ti cumpere ei tigari
Bafta!
Incearcă sa le spui, te vor ajuta.Te vor certa puțin la început, dar pe urma vor face tot posibilul sa te ajute
Chiar nu stiu ce sa fac, adica de fumat nu pot sa ma las, adica cand nu fumez sunt mereu in stare de depresie, plictiseala, lipsit de energie etc. Si nu stiu ce surpiza sa le fac (cum zici tu) si dupa sa le zic vestea proasta, sa ma chinui sa iau nuami 10 si 9 la scoala? si dupa la un momentdat sa le zic?
Iar parintii mei, sunt genul de parinti care mereu exagereaza si care din tantar face armasar. Adica este destul de greu sa te intelegi cu ei, cel putin eu m-am obisnuit ca doar sunt parintii mei, dar mai ales tata exagereaza extrem de mult, si nu stiu ce sa fac...
Daca mama ta e mai buna ca tatal tau ai putea sa ii zici ei prima ai sa stii nu ar fi o idee rea sa iei niste note mai bune asa sa se zica ca macar au cu ce se mandri si ii vei bucura macar putin, dar sa stii ca exista multe metode sa te lasi poti cauta pe internet, uite iti dau si eu un link https://m.click.ro/utile/sanatate/15-metode-sa-te-lasi-de-fumat si mai poti cauta si tu daca ai ambitia sa te lasi si ca sa scapi de plictiseala poti sa iti gasesti un hobby. De exemplu eu am 15 si fac obiecte handmade : quilling si etc si nu ma plictisesc si am mai zis existra spray-uri pentru asta la farmaci asa s-a lasat si o colega si e 14 lei ceva de genu 11 lei. Poti sa le mai spui parintilor tai ca ii iubesti in fiecare zi si sa le explici frumos ca fumezi si sa te inteleaga sau poate chiar sa te ajute sa te lasi. Poti sa iti faci curat in camera mai des (in caz ca e mezerie) stii tu ca sa ii indulcesti?