anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ziua mea de nastere este de ziua Irlandei. Zilele voastre de nastere cu ce zile coincid?big grin

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mihai Eminescu, 15 ianuarie happy

57 răspunsuri:
| BabyPink a răspuns:

23 noiembrie-> Miley Cyrus, Dan Bordeianu, Vincent Cassel, etc
:d

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu m-am pe 13 octombrie - ziua in care a cazut guvernul.
@ Brigaela, sotul meu e nascut pe 3 octombrie.

| gabytza1994bm a răspuns:

A mea cu Vladimir Putinlaughing si Luminita Angheltongue[7 oct, balanta]

| bulebule a răspuns:

Ziua mea coincide cu ziua de nastere a lui Alfred Nobel. In concluzie, daca nu s'teti cuminti o sa va arunc o dinamita pe geam la noapte. devil

| anuscha997 a răspuns:

Naşteri[10 Martie]
* 1452: Ferdinand al II-lea de Aragon, rege al Castiliei (d. 1516)
* 1628: Marcello Malpighi, fizician italian (d. 1694)
* 1788: Joseph von Eisendorff, scriitor german (d. 1857)
* 1833: Dimitrie A. Sturdza-Miclăuşanu, istoric şi om politic liberal (d. 1914)
* 1845: Ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei (d. 1894)
* 1856: Petre Dulfu, autor de basme în versuri (d. 1953)
* 1879: Dimitrie Caracostea, critic şi istoric literar, folclorist (d. 1964)
* 1920: Traian Lalescu, poet simbolist (d. 1976)
* 1921: Arta Florescu, soprană româncă (d. 1998)
* 1923: Val Logsdon Fitch, fizician american
* 1929: Lucreţia Dumitraşcu Filioreanu, sculptoriţă româncă
* 1936: Constantin Popa, actor, poet şi dramaturg român
* 1940: Slavco Almăjan, poet, romancier, eseist şi publicist din Voivodina
* 1940: Chuck Norris, actor american
* 1941: Teodor Meleşcanu, om politic român
* 1942: Anca Sârbu, critic şi istoric literar româncă
* 1953: Slavomir Gvozdenovici, politician român
* 1954: Saviana Diamandi, muzicolog şi compozitoare
* 1955: Mihaela Miroiu, filosof şi militant feminist roman
* 1957: Osama bin Laden, şeful grupării teroriste Al Quaida, autorul atentatului din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite ale Americii
* 1958: Sharon Stone, actriţă americană
* 1964: Edward, Conte de Wessex, al treilea fiu al reginei Elisabeta a II-a
* 1964: Naneh Cherry, cântăreaţă de origine suedeză
* 1968: Cesonia Postelnicu, actriţă româncă
* 1983: Carrie Underwood, cântăreaţă americană de muzică country.
1997:M`am nascut eu love struck laughing)

| ayddyshhmee a răspuns:

My birthdate coincide cu ce a lui Emma Watson(cea care joaca in harry potter). big grin (15 aprilie)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

* 1809: Inginerul american Robert Fulton a inventat vaporul cu aburi
* 1866: Alexandru Ioan Cuza, domnitorul României, este silit să abdice, ca urmare a conjuraţiei pregătite de coaliţia dintre conservatori şi liberal–radicali ("monstruoasa coaliţie")
* 1880: Grecia transformă consulatul în legaţie, recunoscând în acest fel independenţa României.
* 1929: Ia fiinţă statul Vatican prin acordurile italo-papale de la Lateran. Papa exercită puterea legislativă şi executivă, prin intermediul unui corp de cardinali. Papa Pius al XI-lea semnează cu Mussolini Tratatul de pace de la Lateran prin care statul italian acordă Vaticanului proprietatea exclusivă şi jurisdicţia suverană asupra unui cartier din N-V Romei, în schimbul recunoaşterii de către papă a guvernului fascist.
* 1941: Relaţiile diplomatice dintre România şi Belgia au fost întrerupte oficial, la cererea Germaniei. Legaţia română de la Bruxelles a fost transformată în Consulat general.
* 1942: Întâlnirea mareşalului Ion Antonescu cu Hitler la Cartierul general al acestuia din Prusia orientală. Conducatorului român i s–au dat asigurări că Germania nu va permite Ungariei şi Bulgariei să atace România şi i s–a cerut sporirea contribuţiei de război
* 1945: Discursul primului ministru Nicolae Rădescu de la cinematograful "Aro", în care el precizează poziţia sa şi a guvernului faţă de acţiunile PCR din ţară de preluare prin forţă a prefecturilor şi primăriilor.
* 1970: Japonia a devenit cel de-al patrulea stat din lume care a lansat un satelit pe orbita Pământului
* 1971: A fost semnat Tratatul cu privire la interzicerea amplasării armelor nucleare şi a altor arme de distrugere în masă pe fundul mărilor şi al oceanelor şi în subsolul acestora.
* 1979: Victoria revoluţiei islamice în Republica Islamică Iran. Ziua naţională.
* 1990: Liderul sud-african Nelson Mandela, a fost eliberat din închisoare, după 27 de ani petrecuţi în arest
* 1991: Înfiinţarea, la Haga, a Organizaţiei Naţiunilor şi Popoarelor Nereprezentate (UNPO) - un fel de "Naţiuni Unite alternative", cu scopul de a ajuta popoarele şi naţiunile nereprezentate în cadrul ONU să-şi facă auzită vocea în organizaţiile internaţionale.
* 1991: Începe vizita preşedintelui RSS Moldovenească, Mircea Snegur, în România, desfăşurată în perioada 11 februarie -16 februarie 1991
* 1998: Licitaţia manuscrisului melodiei "Candle in the wind", rescrisă special de Elton John şi de textierul său, Bernie Taupin, pentru funeraliile prinţesei Diana.
Si toate pe 11 februarie.Lista e lunga... uite aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/11_februarie

| okei a răspuns:

Eu sunt pe 31 Ianuarie :D
Ia uite aiciiiiiiiii
http://en.wikipedia.org/wiki/January_31

| Ellena a răspuns:

M fost curioasa si am cautat si eulaughing
1974: Robbie Williams, cântăreţ britanic
altceva important nu am mai gasitlaughinglaughing:

| Dianna a răspuns:

Si ziua mea coincide cu ziua frantei..innaaaaaaaabig grin :X

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A mea coincide cu ziua de nastere a lui Dichiseanubatting eyelashes si mai sunt dar nu stau sa-i caut.

| militaru13 a răspuns:

Sa o luam cronologic:
* 1781: Astronomul englez Sir William Herschel a descoperit planeta Georgium Sidus, cunoscută ulterior sub denumirea de Uranus
* 1848: Începutul revoluţiei burgheze în Austria. Răscoala populară din Viena
* 1881: Este asasinat ţarul Alexandru al II-lea al Rusiei (1 martie conform calendarului iulian folosit atunci în Rusia.)
* 1892: Conferinţa extraordinară a Partidului Naţional Român, care definitivează textul Memorandumului redactat de patriotul transilvănean Iuliu Coroianu
* 1900: În Franţa, ziua de muncă pentru femei şi copii este limitată prin lege la 11 ore
* 1910: A apărut, la Bucureşti, săpentruămânalul social-politic şi literar Facla (peână în 1940, cu întreruperi), sub conducerea lui N. D. Cocea şi apoi a lui Ion Vinea
* 1917: A fost semnat Documentul de la Viena de către cancelarul Bethmann-Hollweg şi ministrul de Externe austro-ungar Ottokar Czernin. El prevedea anexarea României la Austro-Ungaria în caz de victorie a puterilor centrale în Primul Război Mondial
* 1925: În Tennessee, predarea teoriei evoluţioniste în şcoliile publice a fost interzisă prin lege
* 1928: Premiera filmului Maiorul Mura, singura peliculă ce peăstrează prezenţa pe ecran a actorului Gheorghe Timică
* 1930: Clyde W. Tombaugh anunţă descoperirea planetei Pluto
* 1934: S-a născut, în studiourile Walt Disney, celebrul personaj de desen animat Donald Duck, care a debutat în filmul The little hen, la 9 iunie 1934. În anul 1943, Donald devine, cu adevărat un star şi primeşte Premiul Oscar pentru rolul din The Fuerhrer's Face
* 1936: A avut loc premiera absolută, la Opera Mare din Paris, a tragediei Oedip, de George Enescu
* 1945: A avut loc, la Cluj, şedinţa solemnă a guvernului României cu prilejul instituirii administraţiei româneşti asupra întregii Transilvanii
* 1979: Intră în vigoare Sistemul Monetar European (SME). A fost creat cu scopul de a controla fluctuaţiile cursurilor de schimb în ţările Comunităţii Europene, cu excepţia Marii Britanii
* 1992: În estul Turciei, un cutremur de 6, 8 pe scara Richter face peste 500 de victime
* 1996: S-a desfăşurat, în localitatea egipteană Sharm el-Sheikh, la iniţiativa SUA, prima reuniune internaţională la nivel înalt consacrată luptei împotriva terorismului şi continuării procesului de pace în Orientul Mijlociu
* 2000: Prima vizită în Vietnam a unui şef al Pentagonului, William Cohen, de la încheierea războiului dintre SUA şi această ţară (1973)
* 2009: Are loc, la Bacău, primul zbor pe un avion supersonic (MIG - 21 Lancer) a unei femei pilot din România (sublocotenent Simona Maierean)

| NoMore a răspuns:

Eu sunt nascut in aceeasi zi cu Fidel Castro.
Poti intra pe wikipedia... gasesti pentru orice zi din an toate datele. Zile de nastere si alte chestii...

| ruxandra22 a răspuns:

13 septembrie - cu ziua pompierilor;-)

| albastrel a răspuns:

Ziua mea coincide cu o minune! doar m-am nascut eu, nu? big grin

| lololololol a răspuns:

7 noiembrie:
\•1867: S-a născut medicul Mihail Manicatide, fondatorul şcolii româneşti moderne de pediatrie (m. 1954)
•1872: S-a născut Ion-Aurel Candrea, lingvist, filolog şi etnofolclorist (m. 1950)
•1897: S-a născut poetul D[umitru] Ciurezu (m. 1978)
•1915: S-a născut Amelia Pavel, istoriograf şi critic de artă (m. 2003)
•1916: S-a născut Mihai Şora, filosof şi eseist
•1918, 7/20: Apare Manifestul Marelui Sfat Naţional din Transilvania privind convocarea, la 18. XI/1. XII, a Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia
•1923: S-a născut Paul Georgescu, critic literar şi prozator (m. 15. X. 1989)
•1940: S-a născut actriţa Dorina Lazăr
•1942: S-a născut actriţa Mariana Mihuţ
•1945: A murit Mircea Djuvara, filosof şi jurist; membru corespondent al Academiei Române (n. 1886)
•1983: A murit sculptorul Ion Jalea; membru al Academiei Române (n. 1887)

| yuli10 a răspuns:

A mea coincide cu ziua de nastere a lui ceausescu happy

| yuli10 a răspuns:

App @sweetcandy... maruta e pe 26 ianuarie, in aceeasi zi cu mine din cate stiu eu. nu pe 27 happy dar vad ca pe net scrie ca e nascut ba pe 26, ba pe 27... in fine happy

| xibalba a răspuns:

Da, ziua mea e de Valentine's Day, pe 14 februarie, dar nu pot sa zic ca schimba cu ceva situatia chestia asta, imi serbez ziua in mod normal si gatatongue

| Maria_3931 a răspuns:

23 miley cryus

| Teooo a răspuns:

De ziua muncii - 1 mai

| jane_2661 a răspuns:

Cu ziua mamei mele
:X

| nicko a răspuns:

Pe 3 octombrie adica de ziua mea e "ziua modiala a mersului pe jos". f tare. ce mai zi am si eu

| nicko a răspuns:

Ziua mea este pe 3 octombrie de "ziua mersului pe jos"straight face. ce zi mai am si eulaughing

| TeoIonela a răspuns:

Ziua mea coincide cu ziua mea-10 iunie...laughingunchiul meu a fost nascut pe 15 ianuarie ca si Eminescu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ziua mea este pe 30 nov este de SFANTU ANDREI

| Klara a răspuns:

6 octombrie, odata cu varu'miu smug
Deci, e ceva!rolling on the floor))