anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Ce părere aveți de faptul că până acum maxim o săptămână cazurile de Coronavirus erau în scădere iar în ultimele câteva zile dintr-o dată "au explodat"?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
68 răspunsuri:
| Dragosdoar a răspuns (pentru IoanaMaria12345678910):

Nu se pot umple spitalele cu pacienti covid care au doar o durere in gat si una de cap, ar insemna ca cei cu alte boli mult mai vatamatoare sa nu se mai poata interna

| Dragosdoar a răspuns (pentru Mosotti):

''Eu ma protejez ca dracu, masca, iesit rar doar la cumparaturi, mama la fel, acasa desinfectat cu spirt tot''
E, uite ca eu nu ma protejez asa de mult,bine la metrou,trebuie sa-mi pun masca, e obligatoriu ce sa i fac.dar am iesit in oras, la magazin, la terase. A fost stare de urgenta, tot m-am dus la munca, si am facut si naveta nu asa...am mers prin microbuze pline de oameni de la tara,nu prea curati. Si acum e la fel,nici cu distanta sociala nu prea ma omor. Si bag si ture suplimentare la serici,deci mai mult ma expun in transpor
Cu toate astea,nu am luat niciun virus pana acum, nu stiu poate l-am luat si sunt simptomatic, dar nici mama si nici tata nu au nimic.
Nu aud lumea sa se vaite, ca se simt rau. Nu stiu oamenii care sa sufere de covid, nu ca nu cred eu in covid, dar din tot alaiu de oamenii pe care ii cunosc nu stiu pe cineva sa aiba covid

| Dragosdoar a răspuns (pentru suntserios):

Si daca a murit ce? A facut o pe propia raspundere. Asimptomatici nu se pot interna in spital desptetilor. Se umplu spitalele cu ei si ceilalti bolnavi de alte boli nu se mai pot interna.

| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

Pai exact cam despre asta e vorba! Exact asa imi zicea si lumea pe cine am intrebat ce zici tu, nu li se pare ceva asa serios. Serios e cum am zis eu, ceva sa rupa orice prinde. Io hai ca-s mai fricos, dar nu conteaza, ideea e pulsul societatii ca de ala era vorba.

Imi zicea prietenu ca daca batem mia de cazuri pe zi, iar intram la urgenta, dar nu cred, e doar pura parere a lui.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Dragosdoar):

Asta e cea mai imbecila replica... Eu nu stiu pe nimeni cu covid deci ma doare la plua

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dragosdoar):

A murit pe propria raspundere, dar nici n-avea covid

https://adevarul.ro/......index.html

| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

In codul penal spune clar ca daca e risc sa raspindesti boli contagioase si esti bolnav obligatoriu trebuie sa stai in spital, iar daca esti suspect, la izolare sau carantina. Ce discuta astia in paralament ce deja exista, nu stiu.

Dar aia e, oricum eu ma protejez ca frica am, asta e, am recunoscut. Si recomand si la altii sa o faca.
Eu doar am zis ca zici bine din punct de vedere obiectiv dupa cum gandeste lumea.

Subiectiv zic ca nu se stie niciodata daca luam sau nu luam.
Daca la 19097 de teste ai 777 de infectati, cat ai avea la 1900000. Sunt asimptomatici si poate nu simt, dar poate da altora desi riscul de raspandire este mai mic, e adevarat.

| Mosotti a răspuns (pentru Ineys):

Nu vom mai merge cu declaratia, nu va mai fi stare de urgenta pentru ca nimeni nu vrea sa distruga de tot economia, se prefera sa si-o ia unii sau sa se duca, si majoritatea merg mai departe ca oricum f multi nici nu isi dau seama ca au virusul.

Avem 4 % infectati presupunand ca la toata populatia am avea 800 de mii de infectati daca la 20000 teste avem cam 800, si mortalitatea e 0, 01 % din populatie iar din 800 mii de infectati poate 80 % nu au nimic. Multi zic ca e infim, dar daca economia pica, vor suferi toti, vor fi infractiuni, lupte in strada, fortele de ordine nu vor mai face fata, iar asta se pare ca se gandeste ca e mult mai rau.

Deci tacit s-a ales intre un rau f mare si un rau mult mai mic. Si daca am avea 2000 pe zi infectati ar fi 10 % (din care majoritatea nu ar avea nimic) fata de 100 % daca am ajunge in evul mediu cu economia. E dificil.

Dar oricum trebuie respectat ca nu se stie care cum se comporta la virus.