| Justmeale2345 a întrebat:

Am observat in dimineata asta ca ma cam doare gatul. M-am protejat, nu am alte simptome sau ceva, poate sunt si eu paranoica dar ce ar trebui sa fac. Nu doare tare, se simte ca si cum am gatul iritat, ca si cum as fi tipat mult, ceea ce eu in general fac. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai pana acum... nu te-a mai durut gatul? Pana acum zicand pana la aceasta varsta, asta este prima data? Daca nu, atunci ce faceai pana acum? Posibil o raceala, mergeai si luai niste pastile, luai o aspirina, ibuprofen sau paracetamol. Beai un ceai cald (nu fierbinte), puneai eventual cartofi la gat (cum facea bunica) cu spirt si apoi trecea.
Sau posibil sa fie o laringita si poate fi tratata.

Daca nu (adica nu ai mai patit asta pana acum) da, ar putea sa fie ceva suspect la mijloc ca tocmai in perioada asta sa se intample (altfel... intelegi si tu cum sta treaba).

Pe langa aceste lucruri si statul acasa pana te faci bine, poti pentru linistea ta sa mergi la un consult, asta daca vrei sa te asiguri de anumite lucruri. In rest, nu prea poti sa faci altceva.

Multa bafta si sanatate in continuare!

| Justmeale2345 explică (pentru DoarBogdan):

Multumesc! Oricum de cateva ore ma doare si deja m-a apucat paranoia cu tot ceea ce se intampla acum. O sa vad zilele astea ce se intampla si daca persista o sa ma interesez de ce pot sa fac si asa mai departe.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Justmeale2345):

Paranoia asta big grin Ai grija, impune-ti tie in primul rand ca esti bine si sanatoasa, asa ajuta si psihicul foarte mult la asta.

Zi faina!

| morfeo a răspuns:

Ia tamtum verde 2 zile si-ti trece

| IAR a răspuns:

Esti paranoica, posibil o raceala de sezon.

| Romanul1985 a răspuns:

Ce sa faci?
Așteaptă până trece
Gata acum numai covid exista
Mai oameni buni, ce o sa faceti dacă o sa va raciti? Faceti infarct de sperietura?
Si mie mi s-a intamplat de o grămadă de ori acest lucru, chiar si vara
Nu e normal sa te sperii de o chestie atât de neimportanta
Poate ai băut ceva rece sau poate te-o prins aerul mai rece cand erai afara
Nu stiu ce o sa faceti cand va veni sezonul gripei ca inca nu suntem in sezon
Sezonul vine prin ianuarie, februarie, martie
O sa murim cu toții de infarct nu de covid

| aXy99 a răspuns:

Asa a inceput si la mine. Pastreaza distanta fata de membri familiei, iar daca apar si alte simptome, suna la medicul de familie.