| Inferno a întrebat:

Care este logica acestor masuri impotriva raspandirii SARS-CoV-2?
De ce se inchid magazinele mai devreme?
Cu cat timpul de functionare al magazinelor scade cu atat probabilitatea ca doua sau mai multe persoane sa intre in contact creste.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se inchid ca sa acționeze asupra societății si sa reduca mobilitatea. Cand stii ca ai un timp limitat sa mergi la cumpărături iti rationalizezi timpul. Decizia e un statiatica pe intreaga societate chiar daca la nivel de individ nu are sens. Eu personal mergeam la cumparaturi ai vineri si sambata si dumininca. Acum am mers sâmbăta dimineata si gata. Am facut un singur drum la magazin nu 3. De ce, simplu, stiind ca exista restrictii mi am calculat mult mai bine nevoile.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si da, o sa apara raspunsuri unul dupa altul sa zica cât de idioti sunt aia de la guvernare ca dau astfel de restrictii. Doar ca ele sunt aplicate in toata lumea si e studiat impactul lor. Dar bineînțeles ca romanul e expert in toate si parerea lui e aia corecta. Stai sa ii vezi cum apar.

| RAY a răspuns:

Eu as propune ca toti sa stam in casa si sa nu iesim deloc sa iesim afara pentru 14 zile, asta ar duce la mult mai putine cazuri

| Inferno explică (pentru suntserios):

"Acum am mers sâmbăta dimineata si gata. Am facut un singur drum la magazin nu 3. De ce, simplu, stiind ca exista restrictii"

Cine te impiedica sa mergi si vineri si duminica la aceeasi ora la care te-ai dus sambata?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Inferno):

Faptul ca nu sunt tembel. Am înțeles ca trebuie redusa mobilitatea maselor de oameni si asta fac.

| Zuzu1991 a răspuns:

"acum 2 ore | Inferno a întrebat:
Care este logica acestor masuri"

hai sa ne "rahatim" in ploaie sa ne bata vantu'n "koae", cantec voinicesc
asta e toata logica: "va aratam ca FACEM"... cevaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAA
oricat de IMBECIL e acel cevaaaaaaAAAA

"Am înțeles ca trebuie redusa mobilitatea maselor de oameni si asta fac."

Interesant. Deci actionezi in acest fel nu din cauza unor restrictii, ci pentru ca ai inteles necesitatea reducerii contactului social.
Pai in cazul tau si a celor ca tine nici nu era nevoie de masurile respective. Ai fi putut sa te duci la cumparaturi doar sambata si daca programul magazinelor ramanea neschimbat. Nu aveai nevoie de cineva sa stea cu biciul dupa tine.

Intrebarea este: ce se intampla cu restul indivizilor care nu au un spirit civic atat de bine dezvoltat? In definitiv, pentru ei au fost gandite aceste reguli.
Ce anume il impiedica pe un Gigel iresponsabil sa mearga la magazin si vineri si sambata si duminica, iar nu doar sambata cum te duci tu? Ca daca raspunsul este "nimci", atunci chiar nu vad logica din rationamentul tau.

suntserios

Il vor dezvolta forțat

"Il vor dezvolta forțat"

Fortati de cine?
Nu iti impune nimeni sa mergi o singura data pe saptamana la magazin.

suntserios

Daca nu ai sa ai timp decat odata, o sa mergi doar odata.

| mont a răspuns (pentru suntserios):

Sau mai rău dacă nu mai ai timp decât 1-2 ore pe zi o sa mergi in orele alea. Și cam asta e pericolul sa se întâmple cu mase mari de populatie, fix in aceleași 2 ore.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru mont):

Adica fix cum se intampla pana acum cand era toata lumea de la 6-8 la magazin. Mna. Uite eu azi am anuntat la munca ca la ora 2 o sa lipsesc sa ma duc sa imi fac cumparaturile. Aia e. 2 colegi au zis ca se duc la 11. Ne am adaptat. Angajatorii sunt obligati de lege sa decaleze programul de munca... E nevoie doar de vointa sa ne organizam si atat.

Norocul tau ca angajatorul tau permite asa ceva, altii nu permit mai ales pentru motive gen cumparaturi. Si oricum nu vad vreun avantaj daca nu mai merge lumea la magazine intre 18 si 20 ci merge intre 16 si 18, tot aceeasi oameni sunt, ba chiar mai multi, tot aceelasi virus, la fel se transmite. Daca e sa iei covid din magazin sansele sa il iei sunt cel putin egale.

suntserios

Unora chiar va e exagerat de greu sa pricepeți ca restrângerea circulatiei pana la 8 restrange automat si mobilitatea maselor de oameni. Închiderea magazinelor e doar o consecință a restrangerii circulatiei.

Asta e clar, dar nu ti se pare cam mult sa se restranga si mai mult circulatia/restrictii si mai dure pentru un virus ce are o mortalitate de 1-2%? Daca ar fi un virus cu adevarat periculos cum a fost gripa spaniola sau mai rau ciuma ce ne-ar mai face ar mai face?

suntserios

Te ai gandit vreodata ca poate de asta are mortalitate asa mica... Ca sunt restrictii? Cum ar fi daca am fi avut 4000 pacienti care aveau nevoie constanta de ATI?