Depresia și singurătatea sunt grele, dar sa știi ca nu doar tu te confrunți cu asta, cred ca jumătate din populația lumii se confrunta cu depresia.
Probabil înainte sa se fi "inventat" aceste termene, i se spunea simplu: tristețe cronică.
Sincer sa fiu eu am scăpat de ea, știi cum? Am stat o perioadă singur, evitam sa ies sa nu-știu-ce, și asta în special verile. Reperul meu a fost un citat, o să-l redau din memorie:
"Câinii sunt inteligenti. Pentru ca când au o rana se ascund, își ling rănile, și nu ies în lume decât când se vad complet vindecați."
Asa am făcut. Am stat in starea aia pana m-am descarcat. M-am rugat sa fiu vindecat. Și apoi încet-încet am realizat ca pierd mult dacă rămân în starea aia. Am redevinit copil. Ma bucur mai mult de lucrurile mici.
Eu susțin ca nici o găleată de medicamente nu te poate scăpa din ghearele depresiei dacă tu nu decizi sa te arunci din aceste fioroase gheare.
Jumătate de medicament este sa vrei. Jumătate este sa faci ceea ce-ți aduce împlinirea sufleteasca.
Acum poti iesi. Mergi intr-un parc, pe malul unei ape, sau unde iti place mai mult.
Voi ignora faptul ca ai scris "coroanei virus" si-ti voi da un site care sper ca te va ajuta.
https://www.medsana.ro/preventie/consiliere-psihologica-gratuita
Foarte bun sfat ti-@ dat Yuoai, iesi in parc sa observi cupluri la tot pasul cum se ling ca lesinatii, sigur te ajuta sa scapi de depresie.
Nu uitati sa stati la soare, macar in curte sau in fata blocului aveti voie sa iesiti. Asculti muzica care te inveseleste, vorbesti cu cineva, suni pe cineva. Iti faci prieteni online, joci vreun mmorpg. Te uiti la un film, sunt multe lucruri interesante pe Youtube, si uiti de ceea ce te supara.
Ce faceam eu: plangeam pana ce creierul respingea singur ideea de plans, ma calmam, eram bine o perioada si apoi o luam de la capat. Am plans in ultimele 2 luni cat nu am facut-o in ultimul an
anonim_4396 întreabă: