| Februar30 a întrebat:

Cum ati evalua riscul de infectare in restaurante? (s-au redeschis la 30% ieri)

Am fost prin Ikea si nu m-am putut abtine sa nu mananc la cantina lor. Cafea moca bineinteles, prajituri aratoase...
Era un angajat care stergea mesele pe acolo.
Totusi in cazul in care e infectat vreunul de la bucatarie sau servire si vesela (mancarea) poate fi infectata.

Ati fost sau veti merge sa mancati in oras?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
11 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Nu voi manca in oras in conditiile astea. Este cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru binele colectiv. Stau cat mai rezervat pana trece pandemia.

| Anuket a răspuns:

De frică că mâncarea poate fi infectată nu ar mai trebui să mănânci nimic dacă chiar o iei așa. Eu nu văd nicio problemă la mâncare.

| Dddonkey a răspuns:

S ar putea sa asteptam multi ani pana ne vor spune ei sa redeschidem/mancam. Sau poate nici nu o sa mai fie multe locuri dupa toata resetarea asta financiara. Pana acum mancarea din supermarkete nu a fost produsa sau impachetata tot de oamenii? Desigur ca nu o sa se afle de nici un caz in supermarketele mari, pentru ca acolo sunt oamenii care controleaza piata.

| Februar30 explică (pentru Dddonkey):

Nu e chiar acelasi lucru. Produsele pot sta neatinse pe raft multe ore sau zile (timp in care virusul se inactiveaza). Pentru plata sunt si case self checkout.

| Dddonkey a răspuns (pentru Februar30):

Pai si oamenii care muncesc acolo poarta mastii nu? Daca da nu vad care ar putea fi problema. Si sa nu mai vorbim de mancarea care e adusa la o temperatura de fierbere, nu ar omori virusii si bacteriile? Cred ca daca traim cu mentalitatea asta nici iesitul pe balcon poate fi toxic "ca daca vecinu tuseste in casa si iese pe geam cirusul prin vaporii si coboara la noi". Si iti spun din ceea ce vad ca multe persoane care si cand duc/aduc/muta marfa nu poarta masca. Nu vreau sa traiesc cu o frica constanta, ca traim pe o planeta bolnava din mai multe puncte de vedere, asa ca ma protejez cat pot dar nu vreau sa ajung la paranoia. Cine vrea sa se inchida in casa pentru restul vietii. Oamenii au trecut prin situatii mai periculoase decat un virus, si in ziua de azi sunt locuri pe glob in care oamenii nu stiu daca se intorc de la terminarea programului de munca dar asta nu ii opreste. Daca tu simti ca nu vrei sa mananci nu o fa.

| Februar30 explică (pentru Dddonkey):

Mda o sa ma gandesc daca mai mananc in oras happy Sunt argumente pro, dar si contra.
Eu unul nu ma tem de prima infectare, dar ma tem de a doua, a treia, ca am auzit ca pot fi mai periculoase. Ma mai tem sa nu infectez persoane varstnice, fara sa-mi dau seama.

| Panamax a răspuns:

Am avut Covid de curand, nu-mi fac griji.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca pune problema asa si alimentele cumpărate din supermarket pot fi infectate de angajați si alea comandate acasa etc.

Problema la restaurant e ca sunt multi oameni in spatiul inchis care nu au masti, molfaie, mesteca, au gura deschisa.

Ikea are un spatiu mare de luat masa, daca nu era nimeni prin jurul tau pericolul nu e cu nimic mai mare

| Dandinelle a răspuns:

Am văzut într-un video un tip a testat o Cola și a ieșit pozitivă conform testului rapid așa că nu bea cola laughing

| Digikey a răspuns:

E misto sa mergi in restaurant si sa fie liber.Esti servit imediat.Stati acasa ca riscul este mare.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Dandinelle):

Sunt diverse substante care si la testul de sarcina dau pozitiv... asta nu inseana ca sunt insarcinate nu?