| chuckmanson a întrebat:

De ce vor românii atât de mult să dovedească întregii lumi că suntem cea mai imbecilă nație de pe planetă cu fiecare ocazie posibilă, chiar și pe timp de pandemie?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| salieri84 a răspuns:

Pe majoritatea concetatenilor nostri, ii doare-n dos de gura lumii, sau mai bine spus, de tot ceea ce se petrece in jurul lor. Ba mai mult, unii nici macar nu constientizeaza ca sunt dobitoci, rasisti, egoisti. Le e bine acolo, in bula lor, cu propriile convingeri, provenite din cortexul spălat, uscat și călcat.

20 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Întreaba i, ca ei stiu.

| RAY a răspuns:

Nu cred ca vrea cineva, e vorba de indiferenta, nepăsare, gândire mai mult bazata pe instinct decât pe rațiune, da sunt multi cretini in jurul lor, suntem produsul societăți, nu uita ca sunt doar 32 de ani de la revoluție, întreabă si tu in 2089, si mai vorbim.

| Counter123456 a răspuns:

De fapt românii nu sunt imbecili sunt o nație foarte inteligenta și adaptată până la urmă nu supraviețuiește cel mai puternic din specie nici cel mai inteligent ci acela care se adaptează cel mai bine la schimbare iar asta spune multe despre români...te întreb eu pe tine când vreodată guvernele au oferit ceva gratis fara un interes ascuns populației?

| outsidethebox a răspuns:

Presupun ca te uiti in oglinda?

| Holiday a răspuns (pentru Counter123456):

"De fapt românii nu sunt imbecili..."

De fapt suntem prostii Europei, si nu numai. Pandemia asta va creste putin media de inteligenta a romanilor. In ultimul timp, 95% dintre mortii din cauza infectarii cu Covid sunt tembelii si analfabetii functionali. Dar chiar si asa, tot va ramane o diferenta importanta fata de altii. Dar nah, e un inceput totusi.

| Holiday a răspuns (pentru outsidethebox):

Cand nu-ti dai seama ca esti inconjurat de prosti, inseamna ca esti ca ei.

| spike22 a răspuns (pentru Counter123456):

Unii pe aici sunt frustrati ca au primit doar o portie de mici iar altii voucher de 100 de lei.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Counter123456):

Cand mor intr-o zi mai multi romani decat toate tarile ue la un loc dovedește ca
a. ne adaptam si supraviețuim
b. suntem tampiti

întrebare de baraj.

| spike22 a răspuns (pentru suntserios):

In ultimii 19 ani au murit in medie 700 de romani pe zi.

https://cnsisp.insp.gov.ro/......A-2019.pdf
CIFRELE OFICIALE MULTIANUALE

Din pdf-ul de mai sus constatăm că în România începând cu anul 2000 până în 2019 mureau 250.000 de români în medie pe an

Un an are 54 săptămâni. Deci, rezultă 4.600 români morți în medie pe săptămână începând din anul 2000 până în anul 2019.
Luni, 18.10. 2021, Rafila afirmă că: „În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după Al Doilea Război Mondial."
Poate să-mi explice cineva de ce 2.300 de morți e catastrofă și 4.600 e normalitate?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru spike22):

Cu speranta ca nu esti rau intentionat cum mai sunt alte specimene pe aici ci doar te au batut cifrele o sa incerc sa iti explic.

Rafila a zis doar despre decesele de covid... prinzi logica? 2300 oameni morti intr-o saptamana DOAR de covid. Din astia cati mureau daca nu era pandemia? Poate 200, poate 300. Deci practic intr-o saptamana am avut cu 2000 morti PESTE medie.

Prinzi catastrofa acum?

Mergand mai departe pe cifrele date de tine. Media de decese anuale este intr-adevar 250.000 pe an, deci undeva la 4700 pe saptamana. In ultimele 7 zile media cifra asta a trecut de 6000. Pentru ca da, pe langa cei 2300 morti din cauze de covid au mai murit oameni.

Intelegi acum de ce 2300 morti IN PLUS fata de medie e o catastrofa?

Merg si mai departe pe cifrele date de tine. INSP spune ca media deceselor provocate de boli ale sistemului respirator este de 15.000 an, adica vreo 280-290 pe saptamana. Saptamana asta am avut de 10 ori mai multe decese din aceasta cauza. Intelegi catastrofa acum?

Continui cu cifrele date de tine.
Anual mor 250000 oameni, asta e media ultimilor 20 ani.
In 2020, tot insp a declarat 295000 morti, practic o crestere cu ~15 % a numarului de decese comparate cu ultimii 20 ani.

Acum ca intelegi cifrele intelegi si catastrofa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.

Pentru că dorim să le arătăm că au dreptate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vrea nimeni sa demonstreze asta. Asa e natia noastra, are convingeri proprii. Trebuie o perioada mai indelungata pentru a se convinge ca vaccinul este ok. Plus ca romanii sunt cam lenesi si nepasatori. Adica, daca pentru o parte din populatie Covid nu creeaza probleme atunci de ce sa se intepe? Cea mai mare parte din romani nu au spirit civic, ii doare fix in pix de ce se intampla in jurul lor. Am ajuns la concluzia ca cea mai mare vina a stadiului in care a ajuns Romania dupa 30 de ani nu este a conducerii, este a poporului in sine. Se vede foarte clar acum.

| UserRo10 a răspuns:

"Prostul nu e prost destul pana nu este si fudul"

| Counter123456 a răspuns (pentru suntserios):

Nu o sa.ti răspund la întrebare pentru că cifrele nu sunt reale iar manipularea și dezinformarea maselor a devenit destul de alarmantă in întreaga lume toată lumea știe că suntem prea multi și la un momen dat cineva trebuia să intervină și aici singura mare întrebare rămâne cine a intervenit omul sau natura?

suntserios

Aha, deci argumentele baza pe cifre sunt prea mult pentru tine. E mai ok sa ramani la conspiratii.

Ai fi naiv sa te încrezi in niște cifre oferite de un sistem corupt .....insa îți reamintesc că până și matematica acelor date pe care te bazezi tu este o știință relativă. Spor!

suntserios

Matematica nu e o stiinta relativa.
Din pacate datele sunt mult prea acoperite de situatia din teren. Stiu personal oameni care au incasato grav de la covid, stiu personal medici de ATI care confirma, stiu ca multa lume cunscuta a contactat covid in ultima vreme etc etc etc.

Rezumatul discutiei e ca eu ma bazez pe cifre si pe situatia reala din teren. Argumente dovedibile si credibile. Tu pe nimic. Deci dn punctul meu de vedere ce zici tu are valoare 0 ZERO

| DonEduardo a răspuns:

Hai sa pprivim partea buna lucrurilor. Daca nu incercau s-o ascunda, era mai rau.

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni incerc doar sa-mi împărtășesc ideile cu oameni care daca vor să culeagă o idee din informația pe care o dețin bine daca nu iar bine nu oblig pe nimeni iar despre matematica un mare savant a spus în felul următor :Atunci când legile matematicii se referă la realitate ele nu sunt sigure iar când sunt sigure ele nu se referă la realitate.Te las pe tine sa deduci.

suntserios

Pai tu vreo doar sa propagi o informatie fara niciun agument sau dovada in spate. Nu are nimeni ce sa culeaga de la tine. Datul cu parerea fara argumente nu e informatie

Întrebări similare