| Iote a întrebat:

Familie, sot-sotie (nu e cazul meu, sunt vecini), ambii vaccinati cu ambele doze de vaccin coronavirus.
Se infecteaza cu covid si stau in izolare. Domnul mai rau, doamna acceptabil. ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? domnul e mai bine dar ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????? ????????????????????????????????????. Desi a stat in casa, nu avea cum sa raceasca. Nu fac economie la caldura (au CT de apartament), sunt bogati.
Poate sa-mi explice cineva cum se poate asta?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Doamna nu a facut pneumonie de la frig ci o pneumonie virala de la covid, este stiut faptul ca in cele mai multe cazuri covid-19 ajunge in plamani, este un virus in plamani, in cazul doamnei este nevoie sa mearga la spital sau sa ia un tratament puternic pe partea asta de plamani, cu antibiotice etc dar date de medicul de specialitate!

Fratilor nu am fi ajuns la asa ceva daca guvernul nostru de **** si toti antivaccinistii si conspirationistii ar fi luat atitudine, avem nevoie de antivirale sa le putem lua de la farmacie, ele tin virusul in frau, *** asta de arafat si toti ministri nu ne vor binele, in tarile din afara cumperi de la farmacie antivirale cand ai facut virusul si nici nu ajungi la spital, nu mori sau nu faci pneumonie virala!
Niste gunoaie care isi bat joc de noi, iar tara asta plateste pentru toti internatii in spitale, sa nu credeti ca un pacient tratat de covid-19 in 14 zile costa mai putin de 10.000-20.000 de lei de la caz la caz! Tara asta plateste nu ma-sa lu arafat nu catu, noi, cand puteam sa nu chestuim atat de ENORM prin faptul ca lumea isi putea cumpara anti-virale de la farmacia din colt, dar nu vor, vor fie sa murim fie sa cheltuim enorm, isi bat joc de tara asta!

27 răspunsuri:
| InRezevor a răspuns:

Nu ies din casa? Imposibil. La magazin, mișcare, ieșit să mai vadă lumea, nu are cum ca cineva să stea numai în casa. Se putea și mai rău dacă nu aveau vaccinul

| Iote explică:

Auuuu, ce este asta? Nu am pus emoji!

| mihai69 a răspuns:

Da, chiar. Cum ai reușit să pui atâtea semne de întrebare?!?

| Iote explică:

Familie, sot-sotie (nu e cazul meu, sunt vecini), ambii vaccinati cu ambele doze de vaccin coronavirus.
Se infecteaza cu covid si stau in izolare. Domnul mai rau, doamna acceptabil. Spre sfarsitul carantinei domnul e mai bine dar starea doamnei se inrautateste si face pneumonie. Desi a stat in casa, nu avea cum sa raceasca. Nu fac economie la caldura (au CT de apartament), sunt bogati.
Poate sa-mi explice cineva cum se poate asta?

| Iote explică (pentru InRezevor):

Au fost IN CARANTINA!
Macar asta era scris, chiar daca a fost o eroare acolo.

| Iote explică (pentru mihai69):

Nu eu am pus. Acolo trebuia sa fie un text. Am repostat.

| Iote explică:

Iar esti drogat copile?
Sunt vecini si ne putem infecta si restul de la ei. Aia e grija.
NU este vorba de reactii adverse. S-au infectat cu covid DUPA vaccinare.

| johnnny123 a răspuns:

Ce este de explicat? Nu a spus nimeni ca vaccinul protejeaza 100% impotriva infectarii. Vaccinul reduce riscul de a face forme grave si de a muri. Dar asta nu inseamna ca riscul este complet eliminat, mai ales la persoanele batrane si cu comorbiditati.

Fara vaccin, este foarte posibil ca ambii sa fi fost deja morti.

| Iote explică (pentru johnnny123):

Pai tocmai, ca a facut pneumonie stand in casa. Cum asa? Nu a facut pneumonia inainte de izolare ci in timpul izolarii. Ce e greu de inteles?

| Iote explică:

Ia reciteste-ti mesajul anterior daca esti capabil sa intelegi ce ai scris!
Ori la tine e normal sa ai exprimari ca " tu stai la fundul lor", "ce te aia grija de vecini"?
daca asa esti tu si consideri ca ai vorbit decent, du-te in cartierul tau murdar, nu mai sta pe aici. Exprimarea ta m-a jignit. Dar tu nici nu esti constient ce vocabular murdar ai.
Si in mesajul asta iar reiei mizeria aia. Ce educatie proasta ai!

| Iote explică (pentru Simpatic):

Ai dreptate. Mai ales in partea a doua. Si am inteles prima parte. Multumesc.

| mi25 a răspuns (pentru Simpatic):

De acord cu tine, mai putin cu costul tratamentului. L-ai subestimat. Se ajunge uneori si la 100.000 lei, adunand toate cheltuielile.

| johnnny123 a răspuns (pentru Iote):

Evolutia acestei boli este extrem de imprevizibila, tocmai de asta este atat de periculoasa. Poti face pneumonie si stand in casa, nu este nevoie sa iesi la -5 grade si sa torni o galeata de apa pe tine.

Sunt oameni care au aflat ca au afectare pulmonara 70-80% desi credeau ca au avut o forma usoara a bolii.

| mi25 a răspuns:

Cine crede ca daca stai in casa nu poti raci?
- curentul facut la arisirea locuintei;
- s-a racit in casa si i-a fost rece la picioare
- baut apa sau alt lichid rece;
si altele
Chiar faptul ca nu fac economie la caldura, daca aerisesc este mai periculos, decat daca ar fi rece in casa.

| Simpatic a răspuns (pentru mi25):

Dar ce puii mei fac de 1 miliard de lei vechi? ca de obicei se merge pe o schema de tratament ce are eu stiu 7-10 pastile si pe langa asta masca oxigen si perfuzii cat cuprinde, ori sa ajungi la 100.000 de lei ar trebui sa fie chestii complicate rau tratamente prototip si de ultima generatie. nu stiu nu am auzit de asemenea costuri / pacient dar tot ce e posibil, poate la ATI...

Cand se calculeaza costurile nu se calculeaza doar substantele si medicamentele care se folosesc. Se calculeaza procentul de uzura a intregii aparaturi, salarii, costuri de intretinere a cladirii, incalzire, apa etc.
Pai nu toti bolnavii costa atat, ci cei cu boala foarte grava - ATI.

Si cand ne gandim ca daca ne-ar fi permis sa luam ANTIVIRALE poate multi nu ar fi ajuns la ATI... asta nu te duce cu gandul ca gunoiul asta de Arafat si altii de pe langa el au un interes in a se cheltui enorm in Romania cu pacientii de covid? nu sunt ei oare precum astia de la pompe funebre de se bucura cand oamenii mor?
Nu o suport pe Sosoaca, dar a zis bine sa se intorca acest criminal inapoi la el in tara in Siria sau de unde a venit gunoiul asta, nu sa decida el cine moare si cine traieste la noi in tara!

Stii versurile lui Eminescu care incep cu "In lumea asta rau facuta...) mai departe nu pot sa le scriu.

| Iote explică (pentru mi25):

Hai lasa-ma! Nu sunt copii iresponsabili!

| Iote explică (pentru Simpatic):

"asta nu te duce cu gandul ca au un interes in a se cheltui enorm in Romania cu pacientii de covid?"
Cred ca se cheltuie mai mult cu voucherele, cu tombolele, si cu ce mai dau pentru a convinge oamenii, decat ar fi dat pe medicamente.

| mi25 a răspuns (pentru Iote):

Nu am inteles la ce te referi. La faptul ca se poate raci stand in casa? Nu mai discut aceasta problema cu neofiti. Eu cunosc problema din realitate, nu din presupuneri.

Tu ai scris:
-curentul facut la arisirea locuintei;
- s-a racit in casa si i-a fost rece la picioare
- baut apa sau alt lichid rece;

Da si este asa.
Nu maai vreau sa discut acest lucru: eu sunt patit.

Este asa. Dar pentru "vitejii" iresponsabili. Nu e cazul acestor persoane.

Nu trebuie sa fi viteaz, doar neglijent. Sau sensibil.

Le-am citit acum pe net, insa nu stiu cui e adresat mesajul tau

Ma refeream la cei care ne conduc.