Din cate stiu eu tu nu ai voie sa iesi din caratina pana nu ti se perimite. Cand au trecut cele 8 zile, dai telefon la ei si cineva vine acasa sa-ti faca testul, dupa care esti informat daca ti se permite sa iesi din carantina sau nu.
Testul este optional ca sa iesi cu 4 zile mai devreme din carantina.
Dai 300 de lei mai astepti rezultatul, trimiti la DSP etc mai trec doua zile.
Daca n-ai urgente stai 14 zile in casa si asta este.
Stiam ca la 10 zile, nu la 8. Dar nu iesi din casa nici pentru test. Ii chemi. Da, neaparat PCR. Dar cat astepti raspunsul (ca tot in carantina stai si atunci), se fac 14 zile. Nu mai bine faci economie stand linistit acasa?
Trebuie sa trimiti un email la dsp-ul din orasul tau(trebuia mai devreme dar merge si asa) in care ceri sa iesi pentru a face testul unde dai toate detaliile(unde mergi sa il faci, cand, ora, cu ce mergi) sau mai bine ii suni. Dupa ce primesti rezultatul le trimiti poza cu testul si ceri sa iesi din carantina(trebuie pcr).
Eu stiu ca si testele rapide au fost valabile in toata perioada asta: adica daca aveai facut un test rapid pozitiv, la spital il considerau valabil pentru diagnostic, nu iti mai faceau altul. Si sunt mult mai ieftine.
Sau testul de sange pentru anticorpi, care este cam 140 lei si in cateva zile ai raspunsul.
NiculaiMarianTraian întreabă: