Nici eu nu prea cred că ține... Cel puțin în interior cred că e temporar. Spre exemplu în orașul meu au început să crească iar cazurile.
Spre exemplu dacă cineva e depistat cu covid, cică poate sta in carantina doar dacă vrea. Asta mi se pare absurd. Scoți masca, dar lasă frate regulile de baza acolo unde sunt. Cum sa vina cineva cu covid la munca...
Este destul de greu legislativ sa se impuna iar masca, ar fi necesar sa se revina la stare de alerta sau de urgenta.
Asta deoarece in lipsa starii de alerta covidul este considerat o simpla boala oarecare ca si gripa, nu i se mai da importanta pandemica.
Tine, ca nu o sa bage starea de alerta inapoi, si fara ea nu pot impune restrictii) Abia astept sa vad cifrele din vara
Si nu era si normal sa creasca din nou cazurile fara masca atita vreme cit decizia asta a fost PUR POLITICA?
Sfatul meu, poarta masca in șpați închise si unde sunt multe persoane, spălate pe mâini, virusul nu a dispărut
Chiar ajută enorm, aș spune 99%, dacă e purtată corect. Virusul nu se ia prin miros (e normal sa îl simți prin mască, la urma urmei, dacă ai gust și miros, nu-i rău), virusul se ia prin contact direct cu particulele respiratorii de la o persoană infectată
(e vorba de niște particule foarte mici, expulzate în aer prin tuse, strănut, conversație și care pot rămâne în aer pentru perioade lungi de timp).
Restul de 1%, te infectezi dacă ai ghinionul ca aceste particule să pătrundă prin ochi (unii alegeau să poarte viziere), era unul dintre motivele pentru care se solicita pastrarea distantei fizice.
Și te mai contaminai, dacă nu respectai regulile de igienă (spălarea si dezinfectarea mâinilor, dezinfectarea ambalajelor etc)
E părerea mea, dar fiecare cu părerea lui...
Ajuta daca poarta amandoi un pic, altfel sansele tot scad
România a cumpărat peste 47 de milioane de doze de vaccin cu 1, 2 miliarde de euro. Multe din aceste doze urmează să fie livrate până în anul 2023. Românii au folosit doar 16, 7 milioane de doze.
Le aruncam sau le injectam la prosti?