Mi se pare prostesc. Cele mai valabile opțiuni, dacă tot vor să le închidă, (1) este să le fi amenajat spațiu de vânzare în aer liber (adică, fiecare cu taraba sau cortul lui, și fiecare la o distanță de 2-3 metri față de celelalt, iar forțele de ordine/poliția patrulau prin zonă, și dacă era supravegheat video era și mai bine); sau (2) forțau agricultorii/țăranii să vândă marfa la supermarketuri, securitatea din magazine devenea mai severă, iar forțele de ordine/poliția patrulau atât prin magazin și în afara acestuia, cât și dintr-un magazin în altul... Dar de unde? Nu cred că există o gândire lucidă la anumiți oameni; sau probabil că poliția dintr-un anumit oraș nu era destul de numeroasă, pentru că ar fi trebuit să realizeze și meseria de birou, și cea de a patrula, răspunzand la urgențe, și altele pe care le mai fac.
Mi se pare total jignitor ipocrizia de care dau dovadă, închizând piețele din motive de pandemie (nu se poartă corect masca, nu se igienizează și dezinfectează, etc), când în supermarket se întâmplă același lucru. Diferența este că, dacă s-ar întâmpla ceva, acel supermarket ar suporta consecințele, și probabil pe urmă le-ar suporta angajații. În timp ce, dacă piețele devin focare de infecție, atunci cine va suporta consecințele? Cine va fi vinovat sau vinovați cu adevărat? Tot țăranii/agricultorii, pentru că ei vând. Dar cam asta se întâmplă când forțele de ordine nu se folosesc cum trebuie, nu se antrenează îndeajuns de multe, nu sunt multe experimentate.
P.S.: Este doar o părere personală, poate am greșit undeva.
Dar majoritatea pietelor sunt in aer liber si alea parca vor rame deschis, daca nu ma insel.
Ai dreptate e bataie de joc, dar am ceva de adaugat : nici bijnitarii care luau de la supermarket si vindeau la piata nu o sa mai faca profit, multe produse chiar ca nu au eticheta de supermarket pe ele.
Piețele din orasul nostru raman deschise! Desi suntem orasul cu cele mai multe cazuri si carantinat.
Ar trebui sa intrii intr-o piata inainte sa bati campii
era stare de urgenta si NIMENI nu purta masca in piata
iar tu iti permiti chiar sa aberezi ca te simti mai expus in supermarket decat in piata, unde e un gardian la intrare care ia temperatura si NU lasa pe nimeni sa intre fara masca (nimic de genul asta in piete)... supermarket-urile NU isi permit sa incalce regulile, spre deosebire de piete unde pe toti ii doare exact in noada partii unde soarele nu patrunde
In piata, pe langa ca majoritatea nu sunt producatori ci samsari de cumpara de la engros si vand la suprapret nimeni nu respecta regulile. De cate ori am fost la piata majoritatea vanzatorilor erau fara masca si ii durea la pix.
Dacă tu crezi ca o mască te protejează de un virus "mortal" atunci nu la picioare ai probleme
In supermarket iti suflă în ceafă atât de plin ii
La noi pe-aici in Ardeal chiar sunt producatori
Mai sunt si cativa țigani care vând tigari de alea de fumezi azi mori maine dar is puțini
Aici pe la noi se vede ca fructele si legumele sunt bio
Si vara cand luam roșii din piața aveau un gust foarte bun, dupa am cumparat din supermarket si alea n-aveau niciun gust
Lal, dar nici nu strica, nu-i asa, mai ales cand astia au facut lege si asta fac pipi pe idee
Https://www.digi24.ro/......ce-1398730
uite la producatorii astia dragi.
unu nu poarta masca cum trebuie
dar se revolta ca nu ii lasa sa vanda
Https://i.imgur.com/6cp8sjZ.png
care nu poarta?
aia din filmarea 2 sunt la pitesti undeo singura mamaie nu poarta
deci hai mai usor cu minciunile
Bine frate, fiecare are parerea lui
Dar nu cred ca ți-ar convenii sa lucrezi pământul primavara si vara apoi sa nu iti poti vinde legumele și fructele
Vezi,nu ti-ar conveni
Gandeste-te ca sunt oameni care din asta traiesc, crede-mă că dacă ai fi condamnat la foame atunci si tu te-ai pisa pe leg
Daca esti condamnat la foame inseamna ca trebuie sa porti masca aia in ras? Nu cred ca li s-a cerut mare lucru... Dar na ei au mers pe premiza lasa ca merge si asa. Uite ca nu merge.
Te-as vedea eu dacă ai fi in situatia lor cum ai reactiona
Hai sa vezi lucrurile si altfel:
Daca cineva din familia ta are nevoie de o ceapa, se duce la piata o cumpara si ia si coronavirusul si ii imbolnaveste pe toti, in plus, doamne fereste, cineva mai si moare.
Crezi ca o sa pui aceeasi intrebare?
Asta se poate intampla si într-un supermarket, oriunde se poate intampla
Si unde crezi ca e mai probabil sa se intample?
Acolo unde exista interactiune mai mare intre oameni sau in supermarket?
In piata tu ce prinzi o si ei fara sa mai prindă si altcineva
In supermarket trebuie sa prindă si casiera nu numa tu
Atunci unde este interacțiune mai mare?
E o singura casiera in spatele unui geam. Dincolo sunt numai oameni.
Bine,am inteles, si voi sunteti de-alu Orban
Zi ma, de ce este in supermarket risc mai mic de infectare decât în piața(scuze, zona zoster cum zice sefu' vostru)
Ai contact dirext cu mai multe persoane boss.
Corecteaza-ma daca gresesc: tu nu crezi in virusache ala...
Ba da, este virus dar nu e asa periculos cum se zice
Nu neg existenta virusului
"Ai contact dirext cu mai multe persoane boss."
Nu prea inteleg ce ai vrut sa zici aici
Nu e periculos pentru toti. E periculos doar pentru cei care mor din cauza lui.