| IntIonut a întrebat:

Salut! Știe cineva cum as putea rezolva faza cu amenzile din pandemie?
In 2020 am primit o amendă în valoare de 20.000 de lei prin nerespectarea ordinilor de restricție.
Acum mi-a venit de la ANAF precum sa plătesc suma de 15.000 mii de lei, iar daca plătesc acești bani fac ei o "reducere"că sa îi zic așa de 5000 mii de lei?
Aștept niste răspunsuri de la cei care au trecut prin așa ceva!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
27 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Ce să-ți fac. Atunci te-ai distrat - acum plătești.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te bucuri că primește acesta amnistie și îți plătești amenda.

| Konstantinos99 a răspuns:

Pai daca trec 5 ani de la amenda si nu ai incasari poti cere radierea obligatiei de plata. E cea mai buna solutie! Si din ce stiu puteai sa dai in judecata sentinta data pentru ca perioada de covid si amenzile acordate au fost considerate abuz si fals deci tu stii cum faci.Eu zic sa astepti inca un an si faci cerere de anulare a amenzii conform legislatiei daca nu o fac ei din oficiu. Si sa le spui celor de la anaf sa mulga mutinationalele nu pe noi. Au de unde! Si sfat, in familie e recomandat ca unul din cei doi soti sa ia toate amenziile si sa nu aiba proprietati si salarii iar celalalt sa detina toate sursele de venit astfel orice amenda primesti, teapa statului daruiesti. HAHA

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Konstantinos99):

Zi-ne și nouă legea asta minune cu 5 ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai primit amenda si tu te trezesti dupa 4 ani?
Plateste suma pana nu iti vin cu executare silita si sa iti puna poprire pe conturi.
Platesti acum si contesti dupa.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru suntserios):

Codul penal baietas! Ia citeste si nu vorbi in necunostinta de cauza.

suntserios

Da am zis eu ceva?
Eu doar te-am intrebat despre ce lege e vorba.
Sa ne o zici si nou aici, cu articol, alineat.
Sa fim informati.
Astept.
Multumesc.

PS. E foarte foarte greu baietas sa te luam in serios cand incurci codul fiscal cu cel penal, pfff...

Da eu inca astept legea

Tu nu intelegi? Cauta codul penal pe net si il gasesti pe net.Ti asi lua distractia sa gasesti tu articolul si alineatul.

| alina2k18 a răspuns (pentru Konstantinos99):

Ce treaba are codul penal cu amenda baiatului?
laughing)
Daca era treaba penala era beleawinking

| doctorandus a răspuns:

Vezi sa nu fie teapa. Verifica websiteul si numarul de cont.

suntserios

Haha.
Eram absolut sigur că habar nu ai despre ce vorbești.
Așa e când vrei sa pari inteligent dar realitatea e alta.

Da, știi acum o sa imi dai ignore că te am prins cu prostia și nu știi ce să mai răspunzi. Da e ok, cred că am deja e clar.

Auzi la tine codul penal.

Hahahahahaha
Bai te ai făcut de cacao rău de tot.
Hahahah.

| goguPatent a răspuns (pentru Konstantinos99):

Bossule, ce treabă are codul penal cu o amendă contraventionala?

| Konstantinos99 a răspuns (pentru goguPatent):

Sunteti cam terminati ma jur, aici scrie despre prescrierea si deducerea tuturor contraventiilor si cele penale si cele contraventionale.Ba da daca nu stiti si nici macar nu cauti cuvantul "prescriere" nu vorbi e de bun simt.Ce treaba are? Da ce treaba avem sa vorbim degeaba daca nu stim?

| goguPatent a răspuns (pentru Konstantinos99):

Contravențiile nu au legătură cu codul penal. Punct. Simplu și la obiect.

Înțelegem toți că a scris mana fara tine.
E ok, te poți opri acum.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru goguPatent):

Fierbe omul ca a fost prins cu prostiile. Hahaha

suntserios

Hai sa te si lamuresc nu doar sa imi bat joc de tine.

Stii tu ceva cu 5 ani aia, dar esti total pe langa subiect.

Art. 215. - Art. 215: Începerea termenului de prescripţie - Codul de Procedura Fiscala din 2015 (Legea nr. 207/2015)

Art. 215: Începerea termenului de prescripţie
(1)Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

Deci legea cu 5 ani este in codul de procedura fiscala.
Nu are nicio legatura cu codul penal. Clar pana aici?

Apoi 5 ani e timpul in care organul fiscal are timp de a incepe procedura de executare silita, nu inseamna cum ii zici tu omului aici ca amenda contraventionala se prescrie automat.

Te-ai prins acum?

Din codul fiscal (7) În cazul contribuabililor prevăzuți la alin. (5), dreptul organului fiscal de a stabili impozitul pe profit se prescrie în termen de 5 ani începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care se împlinesc 6 luni de la încheierea anului fiscal pentru care se datorează obligația fiscală.

Si din codul penal pentru persoanele juridice
Articolul 148Prescripția răspunderii penaleRăspunderea penală a persoanei juridice se prescrie în condițiile prevăzute de lege pentru persoana fizică, dispozițiile art. 153-156 aplicându-se în mod corespunzător.Articolul 149Prescripția executării pedepsei(1) Termenul de prescripție a executării pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani.(2) Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice se prescrie într-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executată sau considerată ca executată.(3) Dispozițiile art. 161, art. 162 alin. (2), art. 163 și art. 164 se aplică în mod corespunzător.
Pentru persoanele fizice
articolul 162Termenele de prescripție a executării pedepsei(1) Termenele de prescripție a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detențiunea pe viață sau închisoarea mai mare de 15 ani; b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea; c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda
Si se incadreaza la subpunctul c

suntserios

Ce spanacul masii de treaba au persoanele juridice si raspunderea penala cu o amenda contraventionala. Ce spanacul masii are impozitul pe profit cu amenda contraventionala.

Hahahaha. Te-ai facut de ras. Te-ai facut de ras. hahaha

| MihaitzaItza a răspuns (pentru Konstantinos99):

Ce treaba are codul penal cu amenda lui?
Ca nu ma prind.
Sa iei o amenda contraventionala nu e o infractiune, nu are nicio legatura cu codul penal.
Nici macar neplata unei amenzi contraventionale nu e o infractiune.

| MihaitzaItza a răspuns:

O platesti.

Ce bine ca nu citesti tot

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Haha, mi-a dat ignore.
Magic.
Eram sigur a asa face.
Ii dai tu un reply din partea mea ca e pe langa subiect?

Acum 1 minut | suntserios a răspuns (pentru MihaitzaItza):
Haha, mi-a dat ignore.
Magic.
Eram sigur a asa face.
Ii dai tu un reply din partea mea ca e pe langa subiect?

| Konstantinos99 a răspuns:

Ajunge caz penal cu executarea bunurilor dar nu va intra in caz penal. Frate am fost in speta asemanatoare, am dat in judecata amenda din 2019 si mi sa anuat pe baza "prescrierii termenului legal"

Executarea bunurilor nu este un caz penal.
Formele de executare silita sunt trecute in codul civil, nu penal.
Cam are dreptate @suntserios, esti total pe langa subiect.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Tot tu esti copil mic

| MihaitzaItza a răspuns:

Wow @Konstantinos99

4 persoane ti-au zic ca scrii prostii si ne-ai dat ignore la toti, dar de recunoascut ca nu stii ce spui nu recunosti nu?