Da, este perfect corect!
In plina pandemie ori stai in acasa, ori te vaccinezi, fiindca virusul este foarte contagios si nu tine cont ca tu nu ai chef sa te vaccinezi, dar vrei sa mergi la adunari unde il poti lua si totodata infecta pe altii.
Tocmai 2 avocati din cluj au castigat intr-o prima instanta un proces pe aceasta tema. Asta se numeste discriminare si nu este corect. https://bit.ly/2T449br
DA, mi se pare corect sa li se interzica! Ca sunt un pericol pentru copii aia nevaccinati, chiar pentru cei vaccinati, ca si aia pot lua boala doar ca au simptome mai usoare.
Sa se duca dracu sa se vaccineze!
Corect. Ăștia care cred că prin vaccin sunt cipați să stea acasă că nu le simte nimeni lipsa.
Nu este discriminare atunci cand ti se interzice ceva pe motiv ca tu nu vrei sa faci ceva.
Esti discriminat atunci cand ti se refuza lucruri din cauza religie, rasei, orientarii sexuale, sexului, conditiilor medicale. Faptul ca nu vrei sa te vaccinezi e o alegere personala, asta nu inseamna discriminare...
Punct!
Trebuie să te vaccinezi ca să te accepte societatea? De ce? Dacă se presupune că cel vaccinat e safe, și dacă se presupune că e opțional. Zău că nu înțeleg nici dacă îmi desenezi
Da, trebuie sa te vaccinezi sa te accepte societatea. E foarte logic. Vaccinat nu esti un pericol pentru societate. Nu vad ce e greu de priceput.
Nu prea e logic. E greu de priceput ca tu pui oamenii normali, sanatosi, la categoria "periculosi", pentru simplul si singurul motiv ca nu au avut aceeasi optiune ca tine in privinta vaccinului.
Este exact definitia discriminarii.
Din cauza oamenilor alora sanatosi vor aparea mutații din ce in ce mai grave. Nevaccinat inseamna sanse mult mult mai mare la infectare si producere mutații, deci pericol pentru societate. PUNCT.
Asta e o inepție. Mutațiile în cazul coronavirușilor se produc oricum, dar sunt accelerate de așa-zisele vaccinuri.
https://www.npr.org/......-mutations
Dacă într-adevăr au certitudinea că vaccinul îi apără și este eficient atunci nu au dreptul să oblige pe nimeni, căci doar cei care nu s-au vaccinat se vor îmbolnăvi.
Părinților*
Eu de măsura asta n-am mai auzit, dar chiar dacă există, e dreptul unității de învățământ să ia astfel de decizii. Sigur, de ce n-ar fi corect?
Nu sunt antivaxer, dar in cazul de fata mi se pare un abuz de cea mai joasa speta. Vaccinul e OPTIONAL, da? Atita vreme cit nu e obligatoriu, e un abuz sa mi se interzica sa asist la cursul respectiv. As intelege sa imi ceara un test negativ facut in ultimele 72 de ore sau sa port masca, dar sa mi se nege accesul, e o mare mizerie. Cum e si aceea ca oricum nu am acces in curtea scolii/in scoala de cand a inceput pandemia ma-si...
Asta se cheamă discriminare, însă oamenii nu au habar că libertatea le este îngrădită nu de "virus" ci de oameni.
Ce ma bucur cand mai dau de oameni ca tine.Ai respectul meu ca nu esti o oaie spalata pe creier.
Nu-i discriminare. Libertatea ta se termina cand o imi incalci dreptul meu. Aici este vorba la dreptul meu de a nu fi imbolnavit.
Pai esti "imunizat", nu? Altfel, te-ai imunizat contra a ce?
Adica ii consideri pe toti ceilalti "infectati" daca nu sunt vaccinati? Taman discriminare!
Tu nu intelegi ce reprezinta imunizarea. A fi imun la anumite boli nu inseamna ca nu o sa te imbonavesti, doar ca este sub forma mai usoara, fara pericol mortal. Copiii primesc vaccin impotriva varsatului de vant (varicela) si sunt destui care o fac. Dar nu mai este mortala pentru cei care fac vaccinul.
Eu nu consider pe ceilalti infectati, doar ca pot fi. Dar daca este vaccinat, atacul virusului raspandit de cei imunizati este mult mai slab.
Nu vreau sa explic amanuntit ce rol are vaccinul si pentru persoana vaccinata, cat si pentru cei din jurul ei.
Nu, dragule, greșești! Eu am avut vărsat de vânt, și sunt imun la acesta. Daca ești imun NU mai faci boala. Gargara oficială ți s-a lipit de neuroni atât de tare, încât ai uitat limba română? Sau ai cam tras chiulul la orele de lb. româna?
-.
https://dexonline.ro/definitie/imun
Mai studiaza! Dexul are foarte multe greseli. Doar eu le-am sesizat si o parte au fost indreptate.
Si inca ceva: in viata totu-i relativ, nimic absolut.
Si inca, inca ceva: eu nu fac aprecieri la calitatile unei persoane necunoscute, deoarece este ceva grobian. Asa cum este si persoana din poza ta.
Nu.
Eu nu inteleg de ce ar fi corect si preventiv pe termen lung daca o data si-odata vei fi nevoit sa stai cu persoane nevaccinate.
Caci, drept vorbind, cei vaccinati vor lua contact intr-un fel sau altul cu oamenii nevaccinati, incepand de la la transporturi comune, spatii de stat inchise... si terminand cu sendinta parintilor.
Cum ținem o ședință cu părinții?
In orice caz, atat pentru vaccinati cat si pentru cei nevaccinati, se recomanda, mai ales in perioada asta critica, purtarea mastilor in spatii inchise cand te afli in prezenta altor persoane, spalarea pe maini cat si practicarea distantarii fizice.
Sa se ceara asta sau, cel mult, daca sunt asa de rigurosi, un test negativ.
Nu mi se pare corect. Puteau sa le dea combinezoane si sa ii lase la festivitate. Sau sa transmita live pe zoom.
O sa ajungem sa nu mai avem voie nici sa ne c*cam daca nu suntem vaccinati.
Eu momentan sunt intr-o situatie in care nu pot lua decizia de a ma vaccina, fiindca s-ar putea sa ma afecteze in viitorul apropiat. Daca fac vaccinul nu o sa mai pot da inapoi, facut o sa ramana. E o situatie mai complicata.
Cel mai probabil o sa ma vaccinez la anul pe vremea asta.
Si va rog eu, nu mai folositi termenul "nevaccinat", fiindca e ca si cum ati spune "nealb", "neroman", "neinsurat"...
Vaccinul e obtional!
Nu. Cata vreme vaccinul nu este obligatoriu, astfel de masuri sunt discriminatorii.
Faptul ca nu te lasa sa intri in Camerun sau Senegal fara vaccin impotriva febrei galbene e tot discriminare?
Comparatia ta nu are sens. Vaccinarea este reglementata si este obligatorie daca vrei sa mergi in anumite zone geografice. In Romania vaccinarea anti covid nu este obligatorie. Daca ar fi, atunci o masura de genul asta ar fi cu sens.
Nu, vaccinarea impotriva febrei galbene nu e obligatorie.
e obligatorie doar daca vrei sa mergi acolo.
fix ca si vaccinarea covid.
Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi, doar ca nu intri in locul X.
Nu te obligan nimeni sa te vaccinezi impotriva febrei galbene, dar fara vaccin nu intri in zona X
Nu ai dreptate si rastalmacesti ce scriu eu. In orice caz, cine a pus intrebarea va alege raspunsul care i se pare ok, nu vad motive sa continuam discutia in contradictoriu.
Nu rastalmacesc nimic.
Am dat drept comparatie un vaccin care nu e obligatoriu decat cand vrei sa mergi undeva... la fel ca asta de covid. Am intrebat doar daca nu e si acolo discriminare
Mersul in Camerun sau Senegal e optional. Faptul ca ai putea sa le incarci alora spitalele fara rost sau sa crapi ii face sa iti ceara vaccinul ala, simplu.
OMS decide cand ii cazul ca accesul in anumite tari sa se faca obligatoriu pe baza de vaccin. Deci e reglementata problema. In Romania nu exista reglementari legate de vaccinarea obligatorie. Si cata vreme nu exista reglementari, accesul in zone publice nu are cum fi restrictionat. Cine o zis ca nu ai voie la festivitate numai in anumite conditii sa ne arate hartia cu stampila, ca nu degeaba traim intr-un sistem astupat cu munti de birocratie si hartii. Sa produca hartia oficiala. Daca eu decid ca la mine in casa nu ai voie sa intri fara vaccin covid facut, e ok, ca e proprietatea mea. La fel si la baruri etc. In locuri publice trebuie reglementare, altfel e dreptul fiecaruia sa se plimbe fix pe unde doreste. Cam despre asta e vorba si asta e diferenta.
"Mersul in Camerun sau Senegal e optional" Si mersul la o festivitate de absolvire e obligatoriu?
Exista un ordin de ministru care reglementeaza accesul la festivitatile de sfarsit de an. Si da, acolo e prevazut si testul PCR nu doar vaccinul. Dar exista un cadru legal deci nu are dreptul oricine sa se plimbe acolo.
Daca copiii se duc si tu ca parinte, platitor de impozite, vrei sa mergi? Cum ar fi sa nu te primeasca in biserica care e sustinuta si din taxele tale doar ca esti catolic sau musulman si vrei sa intri intr-una ortodoxa? E cam aceeasi treaba...
Pai au fost luni intregi cand lumea nu a fost deloc primita in biserica...
Cred ca au plans in punga toate pensionarele
Eu nu ma refeream la motivele medicale, sa fim seriosi.
ByaNca26 întreabă:
anonim_4396 întreabă: