anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi se pare corect ca părinților/ tutorilor care nu sunt vaccinați anticovid să li se interzică participarea la cursul festiv al copiilor lor?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
55 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Dacă e în spațiu închis mi se pare corect

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Părinților*

Eu de măsura asta n-am mai auzit, dar chiar dacă există, e dreptul unității de învățământ să ia astfel de decizii. Sigur, de ce n-ar fi corect? happy

| Drimmero a răspuns:

Da, total corect.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Ce mai este corect în lume, mai ales în starea actuală.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este perfect corect!
In plina pandemie ori stai in acasa, ori te vaccinezi, fiindca virusul este foarte contagios si nu tine cont ca tu nu ai chef sa te vaccinezi, dar vrei sa mergi la adunari unde il poti lua si totodata infecta pe altii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu sunt antivaxer, dar in cazul de fata mi se pare un abuz de cea mai joasa speta. Vaccinul e OPTIONAL, da? Atita vreme cit nu e obligatoriu, e un abuz sa mi se interzica sa asist la cursul respectiv. As intelege sa imi ceara un test negativ facut in ultimele 72 de ore sau sa port masca, dar sa mi se nege accesul, e o mare mizerie. Cum e si aceea ca oricum nu am acces in curtea scolii/in scoala de cand a inceput pandemia ma-si...

Răspuns utilizator avertizat
| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asta se cheamă discriminare, însă oamenii nu au habar că libertatea le este îngrădită nu de "virus" ci de oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu.
Eu nu inteleg de ce ar fi corect si preventiv pe termen lung daca o data si-odata vei fi nevoit sa stai cu persoane nevaccinate.
Caci, drept vorbind, cei vaccinati vor lua contact intr-un fel sau altul cu oamenii nevaccinati, incepand de la la transporturi comune, spatii de stat inchise... si terminand cu sendinta parintilor.
Cum ținem o ședință cu părinții?
In orice caz, atat pentru vaccinati cat si pentru cei nevaccinati, se recomanda, mai ales in perioada asta critica, purtarea mastilor in spatii inchise cand te afli in prezenta altor persoane, spalarea pe maini cat si practicarea distantarii fizice.
Sa se ceara asta sau, cel mult, daca sunt asa de rigurosi, un test negativ.

| Vântulalb a răspuns:

Da. Pentru protectia copiilor.

| Mihozx a răspuns (pentru Harfagre):

Vai de capul tău?

| RobertMoon a răspuns:

Corect. Ăștia care cred că prin vaccin sunt cipați să stea acasă că nu le simte nimeni lipsa.

| Dintrebare a răspuns:

Nu. Cata vreme vaccinul nu este obligatoriu, astfel de masuri sunt discriminatorii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Dintrebare):

Faptul ca nu te lasa sa intri in Camerun sau Senegal fara vaccin impotriva febrei galbene e tot discriminare?

| Dintrebare a răspuns (pentru suntserios):

Comparatia ta nu are sens. Vaccinarea este reglementata si este obligatorie daca vrei sa mergi in anumite zone geografice. In Romania vaccinarea anti covid nu este obligatorie. Daca ar fi, atunci o masura de genul asta ar fi cu sens.

suntserios

Nu, vaccinarea impotriva febrei galbene nu e obligatorie.
e obligatorie doar daca vrei sa mergi acolo.

fix ca si vaccinarea covid.

Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi, doar ca nu intri in locul X.
Nu te obligan nimeni sa te vaccinezi impotriva febrei galbene, dar fara vaccin nu intri in zona X

Nu ai dreptate si rastalmacesti ce scriu eu. In orice caz, cine a pus intrebarea va alege raspunsul care i se pare ok, nu vad motive sa continuam discutia in contradictoriu.

suntserios

Nu rastalmacesc nimic.

Am dat drept comparatie un vaccin care nu e obligatoriu decat cand vrei sa mergi undeva... la fel ca asta de covid. Am intrebat doar daca nu e si acolo discriminare

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Mersul in Camerun sau Senegal e optional. Faptul ca ai putea sa le incarci alora spitalele fara rost sau sa crapi ii face sa iti ceara vaccinul ala, simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mi se pare corect. Puteau sa le dea combinezoane si sa ii lase la festivitate. Sau sa transmita live pe zoom.

O sa ajungem sa nu mai avem voie nici sa ne c*cam daca nu suntem vaccinati.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu momentan sunt intr-o situatie in care nu pot lua decizia de a ma vaccina, fiindca s-ar putea sa ma afecteze in viitorul apropiat. Daca fac vaccinul nu o sa mai pot da inapoi, facut o sa ramana. E o situatie mai complicata.

Cel mai probabil o sa ma vaccinez la anul pe vremea asta.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Dacă într-adevăr au certitudinea că vaccinul îi apără și este eficient atunci nu au dreptul să oblige pe nimeni, căci doar cei care nu s-au vaccinat se vor îmbolnăvi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si va rog eu, nu mai folositi termenul "nevaccinat", fiindca e ca si cum ati spune "nealb", "neroman", "neinsurat"...

Vaccinul e obtional!

OMS decide cand ii cazul ca accesul in anumite tari sa se faca obligatoriu pe baza de vaccin. Deci e reglementata problema. In Romania nu exista reglementari legate de vaccinarea obligatorie. Si cata vreme nu exista reglementari, accesul in zone publice nu are cum fi restrictionat. Cine o zis ca nu ai voie la festivitate numai in anumite conditii sa ne arate hartia cu stampila, ca nu degeaba traim intr-un sistem astupat cu munti de birocratie si hartii. Sa produca hartia oficiala. Daca eu decid ca la mine in casa nu ai voie sa intri fara vaccin covid facut, e ok, ca e proprietatea mea. La fel si la baruri etc. In locuri publice trebuie reglementare, altfel e dreptul fiecaruia sa se plimbe fix pe unde doreste. Cam despre asta e vorba si asta e diferenta.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

"Mersul in Camerun sau Senegal e optional" Si mersul la o festivitate de absolvire e obligatoriu?

suntserios

Exista un ordin de ministru care reglementeaza accesul la festivitatile de sfarsit de an. Si da, acolo e prevazut si testul PCR nu doar vaccinul. Dar exista un cadru legal deci nu are dreptul oricine sa se plimbe acolo.

| Mosotti a răspuns:

DA, mi se pare corect sa li se interzica! Ca sunt un pericol pentru copii aia nevaccinati, chiar pentru cei vaccinati, ca si aia pot lua boala doar ca au simptome mai usoare.

Sa se duca dracu sa se vaccineze!

| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru Harfagre):

Cel mai frumos raspuns.

Întrebări similare