anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi se pare corect ca părinților/ tutorilor care nu sunt vaccinați anticovid să li se interzică participarea la cursul festiv al copiilor lor?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
55 răspunsuri:
| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Ce ma bucur cand mai dau de oameni ca tine.Ai respectul meu ca nu esti o oaie spalata pe creier.

Răspuns utilizator avertizat
| Zuzu1991 a răspuns:

Da

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Daca copiii se duc si tu ca parinte, platitor de impozite, vrei sa mergi? Cum ar fi sa nu te primeasca in biserica care e sustinuta si din taxele tale doar ca esti catolic sau musulman si vrei sa intri intr-una ortodoxa? E cam aceeasi treaba...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai au fost luni intregi cand lumea nu a fost deloc primita in biserica...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Cred ca au plans in punga toate pensionarele laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Eu nu ma refeream la motivele medicale, sa fim seriosi.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Nu-i discriminare. Libertatea ta se termina cand o imi incalci dreptul meu. Aici este vorba la dreptul meu de a nu fi imbolnavit.

| Mosotti a răspuns (pentru Harfagre):

Stai ca nu am inteles, cum adica la loc cu verdeata?!

| Sara2 a răspuns:

Este discriminare. Punct!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sara2):

Nu este discriminare atunci cand ti se interzice ceva pe motiv ca tu nu vrei sa faci ceva.

Esti discriminat atunci cand ti se refuza lucruri din cauza religie, rasei, orientarii sexuale, sexului, conditiilor medicale. Faptul ca nu vrei sa te vaccinezi e o alegere personala, asta nu inseamna discriminare...
Punct!

| badpanda a răspuns:

Ar trebui teste PCR si pentru vaccinati.
Atunci sa vezi surprize.

| Sara2 a răspuns (pentru suntserios):

Trebuie să te vaccinezi ca să te accepte societatea? De ce? Dacă se presupune că cel vaccinat e safe, și dacă se presupune că e opțional. Zău că nu înțeleg nici dacă îmi desenezi

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sara2):

Da, trebuie sa te vaccinezi sa te accepte societatea. E foarte logic. Vaccinat nu esti un pericol pentru societate. Nu vad ce e greu de priceput.

| chuckmanson a răspuns:

Da

Răspuns utilizator avertizat
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Tocmai 2 avocati din cluj au castigat intr-o prima instanta un proces pe aceasta tema. Asta se numeste discriminare si nu este corect. https://bit.ly/2T449br

| hacktek a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Pai esti "imunizat", nu? Altfel, te-ai imunizat contra a ce?
Adica ii consideri pe toti ceilalti "infectati" daca nu sunt vaccinati? Taman discriminare!

| hacktek a răspuns (pentru suntserios):

Nu prea e logic. E greu de priceput ca tu pui oamenii normali, sanatosi, la categoria "periculosi", pentru simplul si singurul motiv ca nu au avut aceeasi optiune ca tine in privinta vaccinului.
Este exact definitia discriminarii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru hacktek):

Din cauza oamenilor alora sanatosi vor aparea mutații din ce in ce mai grave. Nevaccinat inseamna sanse mult mult mai mare la infectare si producere mutații, deci pericol pentru societate. PUNCT.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru hacktek):

Tu nu intelegi ce reprezinta imunizarea. A fi imun la anumite boli nu inseamna ca nu o sa te imbonavesti, doar ca este sub forma mai usoara, fara pericol mortal. Copiii primesc vaccin impotriva varsatului de vant (varicela) si sunt destui care o fac. Dar nu mai este mortala pentru cei care fac vaccinul.
Eu nu consider pe ceilalti infectati, doar ca pot fi. Dar daca este vaccinat, atacul virusului raspandit de cei imunizati este mult mai slab.
Nu vreau sa explic amanuntit ce rol are vaccinul si pentru persoana vaccinata, cat si pentru cei din jurul ei.

| hacktek a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu, dragule, greșești! Eu am avut vărsat de vânt, și sunt imun la acesta. Daca ești imun NU mai faci boala. Gargara oficială ți s-a lipit de neuroni atât de tare, încât ai uitat limba română? Sau ai cam tras chiulul la orele de lb. româna?
-.
https://dexonline.ro/definitie/imun

| hacktek a răspuns (pentru suntserios):

Asta e o inepție. Mutațiile în cazul coronavirușilor se produc oricum, dar sunt accelerate de așa-zisele vaccinuri.
https://www.npr.org/......-mutations

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru hacktek):

Mai studiaza! Dexul are foarte multe greseli. Doar eu le-am sesizat si o parte au fost indreptate.
Si inca ceva: in viata totu-i relativ, nimic absolut.
Si inca, inca ceva: eu nu fac aprecieri la calitatile unei persoane necunoscute, deoarece este ceva grobian. Asa cum este si persoana din poza ta.

| ania a răspuns:

Foarte nedrept.

Întrebări similare