Prima problema prezentata in intrebarea ta, se datoreaza faptului ca ciclul tau menstrual este pur si simplu NEREGULAT. Ciclul menstrual poate fi considerat ca fiind REGULAT doar in cazul in care lungimea acestuia se mentine mereu in mod constant acelasi ca numar de zile pe o perioada de minim 6-8 cicluri menstruale consecutive. Referitor la a 2-a problema, cu privire la pruritul amintit, acesta poate fi rezolvat doar de catre medicul de familie sau in urma unei consultarii efectuate de catre un medic dermatolog. Multa sanatate!
Pai poate ai menstruatia dereglata. spune-i cuiva apropiat mamei tale ai putea sa faci un control. Act sexual ai avut?
la fel ca si porblema 1, vorbeste cu mama ta si spune-i
Dar cum asa posibil oare cam ma ingrijorez ca au trecut mai mult de 35 de zile
Din prima zi a sangerarii, a menstruatiei, incepe faza foliculara care este cea mai variabila ca lungime dintre cele trei faze ale unui ciclu menstrual, avand in medie intre 10 si 14 zile in cazul in care organismul si glandele endocrine functioneaza corect. In caz contrar aceasta faza foliculara se poate prelungi pentru o perioada imposibila de a fi stabilita cu un minim de 7 zile (in cazul ciclului cel mai scurt de 21 de zile) si un maxim imposibil de precizat (in cazul ciclurilor care depasesc 35 de zile). In aceasta faza, sub influenta hormonului de stimulare foliculara ( denumit FSH) intrunul dintre ovare se porneste, activitatea de dezvoltarea a mai multor foliculi ovarieni. Acesti foliculi contin ovule imature, insa doar unul din acesti foliculi va fi "ales pentru ovulatie" si doar ovulul din continutul acestuia se va transforma in ovul matur, mecanismul de selectie fiind o enigma, necunoscuta. Din momentul inceperii activitatii de maturizare a ovulului incepe si producerea hormonului feminin denumit estrogen a carei cantitate creste foarte mult si sub influenta estrogenilor, incepe sa se formeze si sa se ingroase endometrul, de asemenea, colul uterin va incepe sa produca mucus cervical fertil, care este mai putin vascos decat secretia vaginala normala, mucus care va permite trecerea rapida a spermatozoizilor din vagin in uter in cazul in care sperma ajunge in vagin. Din momentul producerii ovulului si pana in momentul inceperii menstruatiei incepe urmatoare perioada denumita luteala care are mereu aceeasi durata adica de FIX 14 zile, bineinteles in cazul in care ovulul nu a fost fecundat de catre un spermatozoid. In concluzie ceea ce determina lungimea unui ciclu menstrual este acea prima faza denumita foliculara, adica producerea ovulului intr-un anumit timp fata de prima zi a ultimei menstruatii. Daca ovulul este produs mereu intr-un anumit timp ciclul menstrual va fi regulat. Insa, aparitia unor dereglari hormonale va perturba activitatea glandelor endocrine si mai ales a glandei foliculare, si astfel si momentul producerii ovulului ceea ce va influenta lungimea ciclurilor si ca atare ciclul menstrual devine unul neregulat. In cazul tau au trecut deja 35 de zile fiindca foliculul ovarian nu a reusit sa maturizeze ovulul la timp adica in ziua a 14-a a ciclului si exista posibilitatea ca ovulatia sa nu se fi produs nici pana in prezent. Ovulatia poate intarzia o perioada imposibil de anticipat, iar uneori sa nu se mai produca deloc in cazul in care ovulul se inchisteaza in masa foliculului si din acest motiv sa apara fenomenul de amenoree adica lipsa menstruatiei. Daca inceperea menstruatia va intarzia foarte mult ar fi indicat sa fii consultata, sau macar sa ceri sfaturile unui medic ginecolog. Sanatate!
Atunci consulta un ginecolog, am avut si eu probleme de genul si am luat un tratament, si acum e ok. O sa fie bine, trebuie sa vorbesti cu mama ta sa te duci la octor o sa iti spuna cauza etc si o sa te linistesti. in orice caz, stai calma