Da. Varsta minima permisa medical este 17 ani si jumatate. varsta legala si morala este 18 ani. Nici nu se pune problema ca o copila de 15 ani si jumatate sa faca sex
Da.
Pentru o fată vârsta minimă pentru începerea vieţii sexuale recomandată de medici este de 17 ani şi jumătate.
Bună!
DA, este prea DEVREME!
TREBUIE să AŞTEPŢI încă vreo 2-3 ani!
Vezi alte DETALII la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Toate cele bune.
Mie mi se pare cam frageda.Adica cred ca cel mai bine ar fi pe la 17-18. Oricum decizia iti apartine! Pa, pa.
Poate ai citit si tu pe net stirea despre mireasa aia de 8 ani din alta tara care a murit in noaptea nuntii,nu zic ca si tu ai putea patii la fel dar nici bine nu va fi,cu siguranta odata cu inceperea vietii sexuale vor apare si diverse probleme,o sa stai cu teama ca intarzie ciclul,o sa ai tot felul de scurgeri si o sa te intrebi ce-i cu ele,odata inceputa nu vei mai putea sta fara si poate nu vei avea un prieten stabil si o sa faci cu diversi, mintea ta nu este a unui adult, ci a unui copil care e curios si apoi va veni si momentul cand anumite persoane te vor dezamagii, de ce sa iti strici tu copilaria cu probleme de oameni mari, nu e mai bine sa mai stai putin pana vei avea trupul si mintea suficient de dezvoltate pentru a lua cele mai bune decizii pentru binele tau?
Da, este. In primul rand, la 15 ani, inca nu esti suficient de matura, pentru a te juca de-a mama si de-a tata. Nu te cunosti foarte bine din punct de vedere sexual si o sa ramai cu un gust amar. S-ar putea nici sa nu fii suficient de dezvoltata fizic pentru un act intim. In cazul asta, o sa te doara de n-o sa stii ce-i cu tine si n-o sa mai vrei sa auzi de sex. In al treilea rand, nu cred ca ai vrea sa te trezesti cu un copil, cand esti tu insati aproape o fetita. Sa stii ca-s enorm de multe adolescente care raman gravide, din neatentie. Multe nu spun nimic de frica parintilor, si ajung in situatia sa nu mai poata face nici avort. In al patrulea rand, relatiile in adolescenta tin putin. Daca o faci de pe-acum, pana la 20 de ani, o sa schimbi deja 5-6 parteneri. Mai bine stai linistita si lasa sexul pentru mai tarziu.
22 de ani? nu mai bine mai astepti putin si pui lacatul acolo jos?
Da! Organele sexuale nu sunt dezvoltate. Mai asteapta, sau ce? Chiar nu mai rezisti? Mai asteapta, varsta recomandata e 18.
Pentru sex, momentul favorabil nu e niciodata prea tarziu, dar ADESEA este mai devreme decat trebuie, mai ales din punct de vedere psihic. Dovada chiar intrebarea ta Mariana. Deci, fa exact asa cum simti tu ca e bine, numai sa fii sigura 100 %
'15 ani jumate este o varsta prea frageda pentru o fata pentru a se dezvirgina?'
Este ca si cum spui : ' la varsta de 15 ani ma pot juca, desi nu prea stiu cu se mananca 'jocul'? '
Ce, nu mai ai rabdare? Vrei acum, neaparat? Sau iti spune iubitul? Varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale este 18 ani, asa ca mai ai de asteptat. Si in caz ca iubitul tau iti tot spune ca vrea mai mult de la tine, incearca sa il potolesti invinetindu-i ochii.
In principiu da, dar daca tu simti ca ai pe cineva langa tine care ti-a dovedit si castigat increderea poti face acest pas, decizia ta
Da este o varsta frageda, dar asta reiese mai mult din faptul ca nu esti constienta de ceea ce faci sau cu cine o faci si stii de ce? Pentru ca la varsta asta, fetele au tendinta de a se "indragosti la maxim ", iar baietii sa profite de pe urma asta! Adica in cel mai rau caz acel baiat te v-a parasi iar tu nu vei ramane decat cu regrete.Te gandesti, ca ar fi fost mai bine daca ai m-ai fi asteptat. Decizia asta de obicei o fata nu o ia singura. Multe fete aleg asta prea devreme deoarece sunt presate de acei baieti care l-e promit " marea si sarea " Dar nu e asa! Tu ar trebui sa fii desteapta si sa nu cazi asa usor unui baiat, pentru ca un baiat care merita este acel baiat care asteapta indiferent decat timp ai tu nevoie. Altfel, nu devii decat acel cineva care el isi satisface nevoile, si abis " asta e o forma de a-i dovedi ca il iubesti " Stiu ca poate nu te interesa toate acestea, dar inainte sa faci o greseala, gandeste-te daca se merita! Ai grija!
Da, insa prietenul meu chiar mi-a dovedit ca tine la mine, nu e vorba ca-si bate joc, nici vorba. Mi-a zis ca poate astepta cateva luni, insa stii si tu cum sunt baietii, nu se prea pot controla uneori.
Atunci asteptati acele cateva luni Iti vor fi necesare sa stii, si atunci vei fi mult mai in masura sa iei o astfel de decizie. Eu nu ma bag in relatia ta doamne fereste, ca doar nu te cunosc. Insa daca ai pus o astfel de intrebare pe TPU, e clar ca si tu ai niste dubii in suflet cu privinta la acest lucru. Daca el e dispus sa te astepte, atunci de ce sa nu o faca? Nu te gandi daca, incepi viata sexuala acum, el v-a ramana langa tine mereu, ca nu e asa, crede-ma STIU ce spun!
Multumesc mult pentru sfat!
Iubitul meu a asteptat 9 luni dupa mine si daca voiam eu mai astepta inca 9
Nu ma nu ii asculta e total ok, aaa si vezi ca daca ramai gravida concediul maternal te scuteste de scoala e perfect zic eu nici nu trebuie sa te chinui cu scuriti falsificate pe genunchi
Da este o varsta frageda! De la 18 ani in sus e mai bine, parerea mea! daca incepi de acum la 18 ani o sa ajungi prostituata scuze de expresie dar daca tu asta vrei noi nu ne putem opune!
Am citit răspunsurile citite şi câteva sunt aberante
Eu o să îţi răspund şi ţie şi celor ce ţi-au răspuns
1 Vârsta de la care poţi face sex nu există, dar se presupune că odată ce femeia devine fertilă de la 12 ani acea e şi vârsta minimă de la care îţi poţi începe viaţa sexuală aici nu vârsta contează ci pregătirea ta
Atât emoţională;
Există riscul să îţi dai seama că nu a meritat să ai regrete care se pot transforma în traumă şi care îţi pot influenţa viaţa ta sexuală viitoare.
De asemenea începerea vieţi sexuale aduce schimbări majore la nivel comportamental.
2 trebuie să ai un bagaj de cunoştinţe înainte de o face
Despre partener
Despre cum se face
Despre măsurile de contracepţie şi prevenire a bolilor.
3 trebuie să fi pregătită pentru impactul social
Pot afla părinţi
Pot afla prieteni şi cunoştinţele (nu te încrede în vorbe de genul, nu o să spun la nimeni")
Dacă eşti pregătită din toate aceste puncte de vedere şi dacă ai şi cu cine (nu mulţii şi-ar pune-o cu o puştoaică de 15 ani). Deşi dacă mă uit mai bine tu în întrebare pomeneşti doar dezvirginarea nu şi modul în care se va produce, cu sau fără partener.
Cum adică vârsta nu contează?
Ţi se pare normal ca fetiţele de 11-12 ani să facă sex, doar pentru că le-a venit ciclul şi acest lucru, din punct de vedere biologic, nu este imposibil?
Susţii pedofilia sau poate chiar ai înclinaţii de pedofil, ale28bz (Alex, 28, Buzău)?
Hai sa lasam deoparte ipocrizia.
Daca ar fi sa raspundeti sincer fiecare la intrebarea cand v-ati inceput viata sexuala, media ar fi sub 16 ani.
Este usor sa faci pe moralistul.
Cat despre pedofilie tocmai ce spunem ¨Este greu sa gasesti partenerul cu care sa o faci la 15 ani¨.
Fiecare isi incepe viata sexuala la varsta la care simte ca este pregatit, uni o incep la 15 ani altii la 25, asta nu inseamna ca uni gresesc si altii nu.
Mentalitati invechite gasesti ori unde, dar putin tin cont ca omenirea a evoluat iar noile generatii au o alta dezvoltare fata ¨DE CE A FOST ODATA¨.
Eu i-am enumerat in raspuns anumiti factori de care ar trebui sa tina seama, daca o face s-au nu este numai problema ei.
Greşit. Dacă începerea vieţii sexuale înainte de 17 ani şi jumătate nu ar avea pentru fete consecinţe grave legate de sănătatea fizică, ţi-aş putea da o parţială dreptate şi ne-am putea axa strict pe problema psihică şi morală, dar cât timp aceste consecinţe există, ar fi mai bine să nu dai copilelor sfaturi care ar putea să le pună viaţa în pericol şi să nu numeşti răspunsurile celor care iau toate riscurile în considerare şi nu încurajează pedofelia "aberante".
Sincer. Acum depinde de tine. Tu simti ca vrei asta? Daca da, atunci dai inainte... Cumpara si tu un pachet de prezervative sa fi sigura in caz ca ala nu ia si faceti-o intr-o camera. Nu pe undeva pe ascuns
Normal. Esti cumva curva sau ce?
Ce drecu vreti toate copilutete sa faceti asa ceva? Fata ai timp, incetati odata ca ne faceti Romania de ras
Da cu siguranta, e o varsta prea frageda. EU iti recomand sa mai astepti putin pana implinesti vrsta de 18 ani. Dar atunci neaparat sa ai prezervativ pentru ca nu cred ca ai vrea sa fii mamica la 18 ani
Draga mea, in primul rand rasunsul meu este unul sec DA. Si acum de ce? Pai in primul rand pentru ca corpul tau nu este dezoltat cum trebuie si el inca sufera modificari de ce sa ii dai si mai mult de munca. In al doilea rand gandeste-te ca odata ce iti incepi viata sexuala corpul tau o sa sufere niste modificari adica te poti ingrasa sau slabi depinde de organism. Iar in al treilea rand ai doar 15 ani jumatate o sa ai o viata intreaga la dispozitia ca sa iti incepi viata sexuala si asta vine de la sine.O sa simti cand o sa fie momentul potrivit pentru asta.Iar daca baiatul te preseaza inseamna ca nu e cel mai bun pentru tine.Un baiat care te iubeste te asteapta indiferent cat va dura. Si inca un sfat: sa nu faci asta doar pentru ca celelalte fete de varsta ta au facut-o deja.Pentru ca poti sa ai o dezamagire fiind prima data; deoarece nu o sa fie cu persoana potrivita si poate o sa regreti in final. Bafta si sper sa faci alegerea corecta!
Doamne ce intrebari in ziua de azi nu e dar e o varsta foarte frageda si mai bine isi vede de scoala ei si de adolescenta ei