Draga mea, in primul rand rasunsul meu este unul sec DA. Si acum de ce? Pai in primul rand pentru ca corpul tau nu este dezoltat cum trebuie si el inca sufera modificari de ce sa ii dai si mai mult de munca. In al doilea rand gandeste-te ca odata ce iti incepi viata sexuala corpul tau o sa sufere niste modificari adica te poti ingrasa sau slabi depinde de organism. Iar in al treilea rand ai doar 15 ani jumatate o sa ai o viata intreaga la dispozitia ca sa iti incepi viata sexuala si asta vine de la sine.O sa simti cand o sa fie momentul potrivit pentru asta.Iar daca baiatul te preseaza inseamna ca nu e cel mai bun pentru tine.Un baiat care te iubeste te asteapta indiferent cat va dura. Si inca un sfat: sa nu faci asta doar pentru ca celelalte fete de varsta ta au facut-o deja.Pentru ca poti sa ai o dezamagire fiind prima data; deoarece nu o sa fie cu persoana potrivita si poate o sa regreti in final. Bafta si sper sa faci alegerea corecta!
Pentru sex, momentul favorabil nu e niciodata prea tarziu, dar ADESEA este mai devreme decat trebuie, mai ales din punct de vedere psihic. Dovada chiar intrebarea ta Mariana. Deci, fa exact asa cum simti tu ca e bine, numai sa fii sigura 100 %
Da cu siguranta, e o varsta prea frageda. EU iti recomand sa mai astepti putin pana implinesti vrsta de 18 ani. Dar atunci neaparat sa ai prezervativ pentru ca nu cred ca ai vrea sa fii mamica la 18 ani
Da. Varsta minima permisa medical este 17 ani si jumatate. varsta legala si morala este 18 ani. Nici nu se pune problema ca o copila de 15 ani si jumatate sa faca sex
Da, este. In primul rand, la 15 ani, inca nu esti suficient de matura, pentru a te juca de-a mama si de-a tata. Nu te cunosti foarte bine din punct de vedere sexual si o sa ramai cu un gust amar. S-ar putea nici sa nu fii suficient de dezvoltata fizic pentru un act intim. In cazul asta, o sa te doara de n-o sa stii ce-i cu tine si n-o sa mai vrei sa auzi de sex. In al treilea rand, nu cred ca ai vrea sa te trezesti cu un copil, cand esti tu insati aproape o fetita. Sa stii ca-s enorm de multe adolescente care raman gravide, din neatentie. Multe nu spun nimic de frica parintilor, si ajung in situatia sa nu mai poata face nici avort. In al patrulea rand, relatiile in adolescenta tin putin. Daca o faci de pe-acum, pana la 20 de ani, o sa schimbi deja 5-6 parteneri. Mai bine stai linistita si lasa sexul pentru mai tarziu.
Da este o varsta frageda, dar asta reiese mai mult din faptul ca nu esti constienta de ceea ce faci sau cu cine o faci si stii de ce? Pentru ca la varsta asta, fetele au tendinta de a se "indragosti la maxim ", iar baietii sa profite de pe urma asta! Adica in cel mai rau caz acel baiat te v-a parasi iar tu nu vei ramane decat cu regrete.Te gandesti, ca ar fi fost mai bine daca ai m-ai fi asteptat. Decizia asta de obicei o fata nu o ia singura. Multe fete aleg asta prea devreme deoarece sunt presate de acei baieti care l-e promit " marea si sarea " Dar nu e asa! Tu ar trebui sa fii desteapta si sa nu cazi asa usor unui baiat, pentru ca un baiat care merita este acel baiat care asteapta indiferent decat timp ai tu nevoie. Altfel, nu devii decat acel cineva care el isi satisface nevoile, si abis " asta e o forma de a-i dovedi ca il iubesti " Stiu ca poate nu te interesa toate acestea, dar inainte sa faci o greseala, gandeste-te daca se merita! Ai grija!
22 de ani? nu mai bine mai astepti putin si pui lacatul acolo jos?
Sincer. Acum depinde de tine. Tu simti ca vrei asta? Daca da, atunci dai inainte... Cumpara si tu un pachet de prezervative sa fi sigura in caz ca ala nu ia si faceti-o intr-o camera. Nu pe undeva pe ascuns
Poate ai citit si tu pe net stirea despre mireasa aia de 8 ani din alta tara care a murit in noaptea nuntii,nu zic ca si tu ai putea patii la fel dar nici bine nu va fi,cu siguranta odata cu inceperea vietii sexuale vor apare si diverse probleme,o sa stai cu teama ca intarzie ciclul,o sa ai tot felul de scurgeri si o sa te intrebi ce-i cu ele,odata inceputa nu vei mai putea sta fara si poate nu vei avea un prieten stabil si o sa faci cu diversi, mintea ta nu este a unui adult, ci a unui copil care e curios si apoi va veni si momentul cand anumite persoane te vor dezamagii, de ce sa iti strici tu copilaria cu probleme de oameni mari, nu e mai bine sa mai stai putin pana vei avea trupul si mintea suficient de dezvoltate pentru a lua cele mai bune decizii pentru binele tau?
Da, insa prietenul meu chiar mi-a dovedit ca tine la mine, nu e vorba ca-si bate joc, nici vorba. Mi-a zis ca poate astepta cateva luni, insa stii si tu cum sunt baietii, nu se prea pot controla uneori.
Atunci asteptati acele cateva luni Iti vor fi necesare sa stii, si atunci vei fi mult mai in masura sa iei o astfel de decizie. Eu nu ma bag in relatia ta doamne fereste, ca doar nu te cunosc. Insa daca ai pus o astfel de intrebare pe TPU, e clar ca si tu ai niste dubii in suflet cu privinta la acest lucru. Daca el e dispus sa te astepte, atunci de ce sa nu o faca? Nu te gandi daca, incepi viata sexuala acum, el v-a ramana langa tine mereu, ca nu e asa, crede-ma STIU ce spun!
Iubitul meu a asteptat 9 luni dupa mine si daca voiam eu mai astepta inca 9
In principiu da, dar daca tu simti ca ai pe cineva langa tine care ti-a dovedit si castigat increderea poti face acest pas, decizia ta
Da! Organele sexuale nu sunt dezvoltate. Mai asteapta, sau ce? Chiar nu mai rezisti? Mai asteapta, varsta recomandata e 18.
Nu ma nu ii asculta e total ok, aaa si vezi ca daca ramai gravida concediul maternal te scuteste de scoala e perfect zic eu nici nu trebuie sa te chinui cu scuriti falsificate pe genunchi
Normal. Esti cumva curva sau ce?
Ce drecu vreti toate copilutete sa faceti asa ceva? Fata ai timp, incetati odata ca ne faceti Romania de ras
Da.
Pentru o fată vârsta minimă pentru începerea vieţii sexuale recomandată de medici este de 17 ani şi jumătate.
Da este o varsta frageda! De la 18 ani in sus e mai bine, parerea mea! daca incepi de acum la 18 ani o sa ajungi prostituata scuze de expresie dar daca tu asta vrei noi nu ne putem opune!
Bună!
DA, este prea DEVREME!
TREBUIE să AŞTEPŢI încă vreo 2-3 ani!
Vezi alte DETALII la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Toate cele bune.
Nu exista dovezi stiintifice categorice pentru a demonstra ca orice persoana peste 18 ani e matura, asa cum nu exista nicio dovada stiintifica ca orice persoana care are 15 ani este imatura, asta depinde de fiecare individ in parte si de cum se dezvolta fizic si psihic. Pot fi persoane imature si la 50 de ani asa cum pot fi unele persoane mature si dezvoltate si la 14 ani. Regula cu majoratul la 18 ani se bazeaza in primul rand pe unele limite culturale si pe unele conceptii promovate tocmai de persoanele care nu-si ating maturitatea fizica si intelectuala nici la varste inaintate. In societate exista "genii", oameni obisnuiti si oameni limitati. Daca ai sansa sa faci parte dintre "genii" poti incepe asa zisa viata sexuala oricand consideri tu ca e bine dupa declansarea pubertatii pentru ca in cazul ala si la 11 sau 12 ani ai avea o gandire mai matura si mai dezvoltata decat 99% din toti oamenii peste 18 ani. Majoratul la 18 ani este o discriminare a inteligentei si odata cu evolutia societatii va disparea asa cum au disparut si alte conceptii primitive in istoria omenirii pentru ca de exemplu nu e normal ca o persoana de 18 ani cu un IQ de 90 sa fie considerata matura si capabila sa ia singura decizii in timp ce o persoana de 14 ani cu un IQ de 180 sa fie considrata minora, ceva mai absurd nu se poate.
In concluzie nu exista o varsta general ideala pentru inceperea vietii sexuale, depinde de fiecare individ in parte si trebuie sa descoperi tu singura care e varsta potrivita pentru tine. Poate fi si mai devreme si mai tarziu sau chiar niciodata, tu decizi asta bazandu-te pe ceea ce gandesti si ceea ce simti, iar alegerea se poate dovedi gresita sau corecta dar in orice caz sa inveti ceva din alegerea facuta.