Da e prea devreme, pentru ca inca esti un copil.Nu te-ai maturizat indeajuns de mult ca sa treci la o alta etapa. Sfatul meu este sa mai astepti putin pana vei fi pregatita.Sa nu iti para rau mai tarziu :*
Doamne ce intrebari in ziua de azi nu e dar e o varsta foarte frageda si mai bine isi vede de scoala ei si de adolescenta ei
'15 ani jumate este o varsta prea frageda pentru o fata pentru a se dezvirgina?'
Este ca si cum spui : ' la varsta de 15 ani ma pot juca, desi nu prea stiu cu se mananca 'jocul'? '
Ce, nu mai ai rabdare? Vrei acum, neaparat? Sau iti spune iubitul? Varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale este 18 ani, asa ca mai ai de asteptat. Si in caz ca iubitul tau iti tot spune ca vrea mai mult de la tine, incearca sa il potolesti invinetindu-i ochii.
Mie mi se pare cam frageda.Adica cred ca cel mai bine ar fi pe la 17-18. Oricum decizia iti apartine! Pa, pa.
Trebuie sa fi pregatita fizic cat si psihic. Daca esti dezvoltata, e ok. Dar ia inn considerare si riscul unei boli. Si mai important, trebuie sa fii pregatita psihic. Trebuie sa stii ca prima persoana trebuie sa fie persoana pe care o iubesti, si persoana in care ai incredere deplina. Nu cu toti golanii care incearca sa profite.
Daca ai toate astea, atunci este ok.
SI da, se poate iubi la varsta aceasta.
Am citit răspunsurile citite şi câteva sunt aberante
Eu o să îţi răspund şi ţie şi celor ce ţi-au răspuns
1 Vârsta de la care poţi face sex nu există, dar se presupune că odată ce femeia devine fertilă de la 12 ani acea e şi vârsta minimă de la care îţi poţi începe viaţa sexuală aici nu vârsta contează ci pregătirea ta
Atât emoţională;
Există riscul să îţi dai seama că nu a meritat să ai regrete care se pot transforma în traumă şi care îţi pot influenţa viaţa ta sexuală viitoare.
De asemenea începerea vieţi sexuale aduce schimbări majore la nivel comportamental.
2 trebuie să ai un bagaj de cunoştinţe înainte de o face
Despre partener
Despre cum se face
Despre măsurile de contracepţie şi prevenire a bolilor.
3 trebuie să fi pregătită pentru impactul social
Pot afla părinţi
Pot afla prieteni şi cunoştinţele (nu te încrede în vorbe de genul, nu o să spun la nimeni")
Dacă eşti pregătită din toate aceste puncte de vedere şi dacă ai şi cu cine (nu mulţii şi-ar pune-o cu o puştoaică de 15 ani). Deşi dacă mă uit mai bine tu în întrebare pomeneşti doar dezvirginarea nu şi modul în care se va produce, cu sau fără partener.
Hai sa lasam deoparte ipocrizia.
Daca ar fi sa raspundeti sincer fiecare la intrebarea cand v-ati inceput viata sexuala, media ar fi sub 16 ani.
Este usor sa faci pe moralistul.
Cat despre pedofilie tocmai ce spunem ¨Este greu sa gasesti partenerul cu care sa o faci la 15 ani¨.
Fiecare isi incepe viata sexuala la varsta la care simte ca este pregatit, uni o incep la 15 ani altii la 25, asta nu inseamna ca uni gresesc si altii nu.
Mentalitati invechite gasesti ori unde, dar putin tin cont ca omenirea a evoluat iar noile generatii au o alta dezvoltare fata ¨DE CE A FOST ODATA¨.
Eu i-am enumerat in raspuns anumiti factori de care ar trebui sa tina seama, daca o face s-au nu este numai problema ei.
Greşit. Dacă începerea vieţii sexuale înainte de 17 ani şi jumătate nu ar avea pentru fete consecinţe grave legate de sănătatea fizică, ţi-aş putea da o parţială dreptate şi ne-am putea axa strict pe problema psihică şi morală, dar cât timp aceste consecinţe există, ar fi mai bine să nu dai copilelor sfaturi care ar putea să le pună viaţa în pericol şi să nu numeşti răspunsurile celor care iau toate riscurile în considerare şi nu încurajează pedofelia "aberante".