| Alexandraa2020 a întrebat:

A mai luat cineva Escapelle după 30h de la contact sexual? Si-a făcut efectul? Știu ca pe prospect scrie ca trebuie luata în decurs de 72h, dar vreau sa știu și "experiența"altcuiva.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Aoleu, ai luat si în iunie. Pai normal ca te-ai dereglat de tot, nu mai ai de unde să știi nimic acum concret, nu fi surprinsă de nimic, pastila aia se ia la câte 6 luni, nu în fiecare lună, nu este recomandat, tu ai luat-o la 2 luni distanță, deci nu mai poți să te aștepți la nimic regulat în următoarele luni, gravidă nu prea are cum să fi, slabe șanse să fi ovulat fix când ai făcut sex. Pentru a evita astfel de "accidente" și mai ales dacă faci sex regulat, mergi la ginecolog să îți dea anticoncepționale orale, sunt mai sigure și mai sănătoase, și stai fără grija, poate să ejaculeze în tine de câte ori vrea, sunt si mai ieftine, în jur de 15 lei pe luna, spre deosebire de acea pastilă care costă aproape 100 lei, ai grija că nu se ia ca pe bomboane, îți vei deregla ciclul menstrual în ultimul hal dacă o mai iei în următoarele 6 luni, nu vei mai știi nici ovulație nici menstruatia când apar.

7 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Da, și-a făcut efectul.

| Alexandraa2020 explică (pentru Emilian65):

Sper sa ai dreptate

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca așa scrie înseamnă că așa funcționează

| Alexandraa2020 explică (pentru suntserios):

Probabil. N am mai luat niciodată Escapelle, doar Postinor și a fost totul bine.

| Madaxo97 a răspuns:

Își face efectul, nu te îngrijora, apropo, toate sunt la fel, ca e escapelle, ellaone sau postinor, toate își fac efectul la fel, și anume ca împiedica/întârzie ovulația să aibă loc, după 30 ore, ai șanse minuscule de sarcină, doar în cazul în care ai făcut sex fix în ziua ovulației, iar concepția să fi avut loc înainte să iei tu pastila, asta tu știi dacă erai la ovulație sau nu cand ai făcut sex.

| Alexandraa2020 explică (pentru Madaxo97):

Problema e ca eu am și un ciclu neregulat. Plus de asta, am mai avut un "accident" prin iunie, iar după 10 ore am luat Postinor și normal, mi s-a dereglat menstruația. Deci, nu prea am de unde sa știu când are ovulația loc cu exactitate. De asta ma și agit...

| Alexandraa2020 explică (pentru Madaxo97):

Știu ca mi se va deregla menstruația, deja s-a dereglat. M-am informat înainte sa le iau, acum doar stau în stres dacă va avea efect pastila. Sunt conștienta de efectele secundare, și oricum nu voi mai apela la pilulele de a doua zi.