| Anxiousy a întrebat:

Acum inteleg si eu de ce urasc toti SOACRELE, sunt impreuna cu iubita de 1 an si 4 luni, am vrut sa ne incepem viata sexuala, dar a aflat ma-sa nu stiu cum dracu, ca am umblat eu la pasarica fiicei sale, si ca nu o mai lasa mai mult de 2 ore la mine, ca nu mai are incredere in mine, ca o trimite taica-su la ginecolog, sa faca si fata ei 18 ani si pe urma, noi vrem sa trecem mai departe (eu am 18 ani, ea 17) dar se baga parintii ei, nu inteleg de ce le este atata frica, noi suntem de acord si ne iubim si se baga parintii ei, nu inteleg nici de ce i-a spus iubita mea mamei sale ca eu am umblat cu pasarica ei, ca am excitat-o, CUM am excitat-o cred ca i-a zis si care din deget i l-am bagat in pasarica sa fim seriosi, eu d-abia astept sa vorbesc cu ea fata in fata, sa ii vorbesc despre INTIMITATE si ce inseamna ea.

V-ati confruntat cu o situatie de genul? Cum sa fac sa ii inchid gura maica-si si sa nu mai bage frica in iubita mea?

48 răspunsuri:
| danizz a răspuns:

Cat mai are pana face 18... du-te si uh la alta pana face 18 daca duci lipsa daca nu mai asteapta acum

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Comportamentul tau, ca si vocabularul, lasa de dorit.Ai grija sa nu te trezesti cu politia pe cap pentru corupere de minori.Atunci,sigur nu vei mai dori sa inchizi gura nimanui.Schimba-ti comportamentul daca vrei sa reusesti ceva.Numai bine.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iubita ta este minora si trebuie sa-i spuna mamei ei ce i se intampla (nu cred ca ai sta cu o femeie capabila sa-si minta parintii, nu?)
Tu nu ai de ce sa exciti o minora daca nu ai acordul parintilor ei. daca aveai un minim de colona vertebrala (si sange in testicule), te-ai fi dus ca orice om normal sa discuti intai cu parintii ei, ce de-aia e fata minora si intretinuta de parinti. Daca ei erau de acord, in regula. daca nu, asteptai frumos pana fata era majora si se intretinea singura (sau o intetineai tu) si atunci erati liberi.
Intimitatea inseamna respect in primul rand, iar daca te respecti pe tine insuti, nu ajungi "intim" cu o minora fara acordul parintilor ei.
Multumeste-i mamei iubitei tale ca te-a adus cu picioarele pe pamant si nu te-a lasat sa faci o astfel de marsavie, sa traiesti toata viata cu impresia ca esti un las si un ins de nimic. Du-i niste flori, cere-i iertare si poarta-te ca un om normal.

| Purec a răspuns (pentru Brigaela):

Am vrut si eu sa ii zic cateva, dar am citit raspunsul tau care este unul fantastic! +1, meriti funda aia laughing. Desi de obicei nu sunt de acord cu tine, acum ai dreptate!

| tzus a răspuns:

rolling on the floor))))))))))) asa dunt toate pana se obijnuesc cu idea.tu nu ai ce sa-i faci ea ar trebuie sa le explice mame-i sale ca e viata ei intima. eu te sfatuesc sa stai in banca ta si cand o vezi sa zambesti asa big grin si asteapta sa faca ea 18. zi si cu ca soacra ta, si fa ca tine

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Purec):

Cand am vazut numele tau in coloana din dreapta, am crezut ca iar ma bestelesti happy
Multumesc

Nu stiu cum e la tine, dar la mine coloana respectiva e in stanga laughing. Nu am nimic personal cu tine, de altfel chiar te apreciez din multe puncte de vedere. Ma intriga doar pesimismul cu care abordezi viata in general. Parca totul e negru si grav, si toate bolile Pamantului se leaga de noi imediat happy

Brigaela

Si la mine e in stanga, multumesc. Numai ca eu am o problema cu stanga si dreapta si niciodata nu stiu care este una si cealalalta.
Nu sunt pesimista, dimpotriva, cred ca viata este frumoasa si vesela. Dar bolile se leaga de noi imediat daca nu avem putina grija (asta am invatat in deja 15 ani de trait prin spitale, ca membru al personalului medical)

Atunci inseamna ca este un "defect profesional". O sarcina nu se realizeaza atat de usor pe cat prezentati dumneavoastra. Plus ca prezentati bolile cu transmitere sexuala mult prea sumbru, de parca am fi in africa undeva happy Bolile grave nu sunt atat de contagioase, HIV de exemplu: Am cunoscut persoane, sot si sotie, unde sotia avea HIV, iar sotul, desii nu foloseau niciodata prezervativ, nu a facut niciodata SIDA. Sunt boli intr-adevar contagioase, dar nu sunt extrem de periculoase. Nu este chair asa de sumbru cum incercati sa ne spune-ti pe aici. De parca inceperea vietii sexuale este un fel de ruleta rseasca happy

Brigaela

Daca te protejezi, nu este. daca nu, este.

| FastAndFurious a răspuns:

Bai tu vorbesti de parca ar fi deja nevasta ta de 20 de ani si se baga soacra intre voi. Realizezi nu?
Ea sta la parinti, ei o intretin si foarte bine ca e apropiata de maica-sa si ca ii spune si chestiile intime care probabil o deranjeaza( altfel nu i le spunea). Sunt multe fete care fac sex de mai demult cu sau fara stirea parintilor dar e treaba lor si a familiei lor, in nici un caz a iubitilor.
N-ai nici un drept sa le vorbesti parintilor ei despre intimitate; asta putea s-o faca ea, daca ar fi considerat, si atat.
Are o relatie apropiata cu maica-sa, bravo ei, tu adapteaza-te. Daca vrei o mai astepti sau poate se razgandeste si o sa vrea si ea mai devreme de acei 18 ani, iar daca " te arde" cauta pe alta.
Nu fi tantos cu parintii ei ca or sa va puna si alte limite sau o si incurci cu taica-su.

Acuma pe bune, tu personal, te protejezi la fiecare act sexual, cu sotul/iubitul? Sincer mi-ar fi greu sa cred asta

Daca faci sex cu cine stie cine in club, categoric trebuie sa te protejezi de fiecare data, dar cand este vorba de o relatie normala, cu un partener pe care il cunosti, o vad deja ca un fel de obsesie

| Anxiousy explică (pentru Purec):

Ruleta ruseasca laughing buna asta.

Nu serios, iubita este de acord sa incepem viata sexuala, sincer de ce nu accepta parintii ei?

Brigaela

M-am protejat intotdeauna la inceput (cu ambii mei parteneri sexuali) si ne-am facut de fiecare data analizele necesare. Culmea este ca sotul meu nu e medic, dar si el stia ca nu putem face sex neprotejat fara sa ne facem analize si a fost o chestie de la sine inteleasa. Nu stiu de ce este greu de crezut, e suficient sa te duci in sala de asteptare a unui laborator privat sa vezi ca 50% din clienti sunt tineri care tocmai si-au schimbat partenerul.

| Purec a răspuns (pentru Anxiousy):

Uite care e treaba, daca prietena ta era 100% de acord, atunci nu isi mai intreba mama, era suficient de matura sa i-a ea singura decizia de a face dragoste cu tine. Daca ea a simtit nevoia sa ii spuna mamei, inseamna ca nu e pregatita sa faca asta. Trebuie sa o intelegi si sa ii arati ca poate avea incredere in tine si o sa vezi ca o sa fie bine, si o sa faci si dragoste cu ea destul de curand.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Anxiousy):

Fiindca e minora si pentru minori decid parintii. Asa ca intai trebuie sa fie ei de acord si abia apoi o intrebi pe iubita ta.

Brigaela

Ne-am facut analizele si am renuntat la protectie, logic. dar cum am fi putut inainte de a ne face analizele sa stim ca nu avem nimic?

Am si eu cateva intrebari pentru tine daca nu deranjez:

1. Daca ai 16-17-18 ani, virgini amandoi, cum ar putea sa aiba careva dintre ei o boala extrem de grava? Daca te duci in club si agati pe cineva pentru o noapte, logic te protejezi, dar daca ai relatia ta cu persoana pe care o iubesti nu vad rostul.
2.Eu unul nu accept sa intretin relatii sexuale cu oricine. Am avut o singura partenera, cu care sunt si in prezent, de ce boli ar trebui sa ma tem si de ce? Acuma daca te duci din floare in floare, logic riscul de a te imbolnavii creste, dar eu inca sper ca tara asta nu e plina de bigami laughing
3. Lucrezi in domeniu, care este modalitatea reala de trasmitere a SIDA? Exista cazuri numeroase in care un partener purtator de HIV intretine relatii sexuale cu unul sanatos, iar acesta nu se imbolnaveste ( fara a se proteja in niciun fel).
4.Sunt probleme de natura sexuala care nu tin neaparat de activitatea sexuala ( candida de exemplu, printre cele mai comune afectiuni, corecteaza-ma daca nu este asa, poate aparea si fara un contact sexual.) Nu cumva la acele laboratoare, acei 50% din tineri sunt proaspat infectati cu anumite ciuperci?
5.Ai idee cati bolnavi de SiDA sunt in Romania?

"Ne-am facut analizele si am renuntat la protectie, logic. dar cum am fi putut inainte de a ne face analizele sa stim ca nu avem nimic? "

Pai tu nu sti cu cine ai umblat si pe unde? Sau ce ai facut? Plus ca analizele se fac odata pe an macar obligatoriu pentru a avea grija de sanatatea ta. Plus ca nu treci la sex din prima zi, cunosti omul, te cunoaste si el pe tine, va apropiati si mai apoi sex. Scuze ca iti zic, dar mie imi pare extrem de deplasat sa ii ceri sa isi faca analizele inainte. E ca si cum ar vrea sa te sarute, si i-ai zice, stop, daca ai hepatita, tuberculoza sau paradontoza, hai sa verificam laughing

Brigaela

1. Am avut un pacient, acum vreo 8 ani care avusese o singura iubita, dar era infectat cu HIV din spital, de la inceputul anilor '90. Era prietena lui din liceu, fusesera vreo 5 ani impreuna, fusesera virgini amandoi, se despartisera cu un an inainte ca el sa faca trei pneumonii in doua luni. Era si ea infectata si noul ei partener cu care declara ca a avut un singur contact sexual.
Cunosc cel putin 30 de pacienti care s-au infectat cu virusul hepatitei C de la parteneri/partenere virgini/virgini, acestia fiind infectati la stomatolog, la manichiura, frizerie sau la spital in anii '90. De altfel 30% dintre pacientii infectati cu acest virus in Romania nu au nici un factor de risc real (nu au suferit transfuzii, operatii, nu aua vut paretneri de sex intamplator).
2. Si eu am avut doi parteneri, dar ne-am facut, de fiecare data analizele si suntem sanatosi. Un amic din facultate a descoperit, la astfel de analize, ca prietena lui, virgina, era infectata cu virusul hepatitei B (analize facute numai fiindca il batusem eu la cap sa nu fie inconstient). Exista boli care se transmit sexual, dar se iau si pe alte cai, nu merita sa risti aiurea. Riscul creste cand ai parteneri multipli, dar este departe de a fi zero chiar cand ai o viata sexuala ordonata.
3. Exista cazuri in care partenerul u se infecteaza, dar destul de putine. Eu am vazut cateva, dar reprezinta sub 10% din cuplurile heterosexuale in care un partener era HIV pozitiv. Asadar posibilitatea e mar, peste 90% daca aveti o viata sexuala normala. cat de mult iti doresti sa joci ruleta ruseasca cu 9 gloante si un loc gol in incarcator?
4. La acele laboratoare tinerii de care iti spun NU au avut inca contact sexual, isi fac analizele inainte de a avea contact sexual (asa cum suntem invatati si ras-invatati pe toate caile posibile). Nu au infectii cu simptome, doar fac profilaxia unor infectii asimptomatice.
5. Romania este tara cu cei mai multi bolnavi de SIDA din Europa Centrala si de Est, e adevarat. Se apreciaza ca la ora actuala avem vreo 10 000 de bolnavi de SIDA si vreo 50-60 000 de persoane infectate dintre care mai mult de jumatate nu sunt infectate. Pot sa-ti spun ca in spitalul unde lucrez vad in fiecare saptamana 3-4 decese determinate de SIDA si maxim unul dintre pacienti stia inainte de internarea finala ca e infectat (sunt pacienti care afla in ultimul stadiu, cand sunt deja muribunzi). Trebuie sa stii ca toti practic au intre 16 si 40-45 de ani, adica sunt oameni tineri, multi au studii superioare si sunt oameni ca tine si ca mine, normali, care nu se drogheaza, nu se prostitueaza si care poate in urma cu doua saptamani s-au tuns la acelasi frizer cu tine sau si-au facut pedichiura la acelasi salon cu prietena ta.

Brigaela

Eu sunt medic, sunt vesnic expusa la infectii intraspitalicesti. Nu are legatura cu locul unde umblasem, stiam asta, dar nu este dloc un argument (e o tampenie). Eram impreuna de un an cand am avut realtii sexuale (la sotul meu ma refer), dar cunoasterea personala nu a face sa vad daca are vreo infectie.
Nu i-am cerut eu, am discutat amandoi si nici unul u s-a gandit sa facem altfel. Sunt ferm convinsa ca nici nu i-ar fi trecut prin cap sa treaca peste aceasta etapa. Nu e deloc deplasat, si daca el n-ar fi stiut, rugandu-l sa faca asta i-as fi aratat ca tin la el si nu vrea ca vreunul sa riste aiurea. Dar majoritatea populatiei este cat de cat educata la ora asta si tinerii stiu lucrurile astea, nu mai sunt noutati si nu concep sa aiba realtii sexuale fara aceasta chestie, pe care multi o considera de igiena personala.

Brigaela

Apropo de a fi deplasat, e cam in genul chilotilor curati. Daca partenera ta ar vrea sa faceti sex dar ti-ar spune ca nu s-a spalat de doua saptamani, ai accepta? Sau ti s-ar parea deplasat sa-i spui sa se spele? De fapt nu ajungeti in situatia asta fiindca amandoi stiti care sunt normele de igiena si le aplicati din principiu. Cam asa se intampla intr-un cuplu normal si cu analizele astea, amandoi stiu ac sunt necesare si le fac fara prea multe schimonoseli si fara sa le ceara unul de la altul. Sunt deja intrate in comportamentul uzual al unui cuplu. Stiu ca o sa-mi spui ca bunicii nostri nu le faceau, dar ei nici nu se spalau asa de des ca noi. Mie imi place sa ma bucur de avantajele civilizatiei.

1. Oamenii pot spune multe, dar asta nu inseamna ca este neaparat real. In anumite cazuri, oamenii spun uneori si de "rusine" sau pe considerente sociale: Nu am facut decat cu o singura persoana! mai mult ca sigur unul dintre ei a avut o "aventura"

2. La fel, analizele, se fac odata la 6 luni-1 an, de catre orice persoana cu minim de civilizatie. Preventia este mai improtanta decat tratarea nu crezi?

3. Stiu ca acele cazuri nu sunt majoritare, dar totusi, existenta lor nu pune la indoiala ceea ce stiai despre boala? Exista cercetari asupra acestui aspect ( si am privilegiul de a avea acces la ele), in care s-au descoperit multe lucruri noi despre cum anume evolueaza SIDA, si despre faptul ca nu este tocmai un virus ( daca vrei intru in detalii)

4. Tot respectul pentru acei tineri, dar atunci nu vad de ce ai spus despre asta ca fiind o problema, cand dupa parerea mea este un lucru imbucurator ca 50% dintre pacientii care fac asta sunt tineri. Ma rog, sincer cred ca te-ai referit la altceva in postul anterior, dar o lasam deoaprte)

5. 3-4 decese pe saptamana este un numar total exagerat dupa aprerea mea, desii nu imi permit sa te contrazic. La ce spital iti desfasori activitatea? Cat despre frizer sau pedichiura, merg cu cea mai mare liniste fix dupa un bolnav de SIDA, fara sa ma tem absolut deloc.

SI o intrebare, cati ani ai, si ce specializare?

In niciun caz nu voiam sa iti zic despre bunicii nostri absolut nimic. Uite ca pana la urma am ajuns la o concluzie buna, analizele fiind o parte normala a vieti oricarui om ( adica nu trebuie sa faci analize inainte de relatiile sexuale, ci pur si simplu trebuie sa le faci odata pe an) Spui ca dupa 1 an ati intretinut relatii sexuale, in anul acela, fiecare dintre voi trebuia oricum sa faca analize, deci dupa parerea mea nu trebuia sa se puna problema de analize inainte de sex, ca nu il luai de pe strada si il aduceai direct in pat. Eu unul cred ca daca il cunosteai cu adevarat pe cel care ti-a ajuns sot, era de ajuns cuvantul lui ca este totul in ordine cu el.

De exemplu, eu si prietena mea, avem grija de noi, mergem la medic si ne tratam, prevenim anumite boli. Daca esti deschis, incerci sa ai grija de tine, si te respecti pe tine si pe partenerul tau, mie unul imi pare o jignire sa zici: facem analize mai intai si apoi dragoste. Totusi poate sunt eu putin anormal, dar..mai ales daca iti iubesti partenerul eu unul, chiar si daca avea ea SIDA, nu m-as fi protejat, pentru ca oricum viata mea fara ea, nu ar avea sens

| FastAndFurious a răspuns (pentru Brigaela):

Scuze, tu controlezi totul? Si iubirea unde era cand faceati planurile astea cu analizele? Si ce s-ar fi intamplat daca iesea la cineva o hepatita? adio?

| RAY a răspuns:

Ce ai facut la pasaricaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ce naiba sa faci, te masturbezi astepti pasarica

| Oana92 a răspuns (pentru Brigaela):

Si trebuia sa mearga la ei sa le spuna. dragi socrii, imi permiteti sa va excit copila...nuh?
Asta e culmea absurdului! Ce daca e minora, are 17 ani, nu 7! Si pentru un sarut trebuie sa ceri voie? Totusi, traim in secolul XXI, nu in Evul Mediu!

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru FastAndFurious):

Nu, nu controlez totul, incerc sa fiu usor responsabila. Daca iesea ca are o hepatita, ori ma vaccinam (daca era B), ori foloseam prezervativ mereu (daca era C). Eu nu cred in genul de sacriificii: daca el are o boala, vreau sa o am si eu.

Brigaela

Sincer, analizele astea costa prea mult ca sa le faci o data pe an. Ti-am prezentat un caz din miile pe care le-am vazut: cel cu pustiul virgin infectat in spital. Cred ca prietena lui l-a cunoscut bine, dar asta nu inseamna ca prostia nu a omorat-o si pe ea si pe noul ei iubit.
Dar daca tu aveai SIDA, o iubesti atat de mult incat sa o iei cu tine in mormant fara nici o ezitare?
In rest: nu cred ca oamenii mint si apoi, daca ei mint cu atata usurinta, asta darama ce zici tu cu cunoasterea si increderea. Eu nu-mi permit sa fac HIV si virusuri hepatice o data pe an, costa in jur de 5 milioane si nu le acopera casa atat de des. Virusul HIV este un virus, informeaza-te corect, nu participa la stupida teorie a conspiratiei. Cum spuneam, eu l-am vazut cu ochii mei (la microscopul electronic).
Instrumentarul nesterilizat de pedichiura si frizerie iti poate transmite cu usurinta SIDA. La majoritatea saloanelor nu il sterilizeaza mai deloc. Daca mergi linistit, e doar fiindca nu constientizezi riscul semnificativ care exista.
Lucrez la un spital de boli infectioase, asta este motivul pentru acre vad atataea cazuri, dar nu e deloc o exagerare, din pacate.
Am 34 ed ani si sunt anatomopatolog, deci foarte in masura sa vad lucrurile astea la adevarata lor amploare