| RosuAlinFlorin a întrebat:

Ajutor,TPU! O fata,Ștefania, cu care am făcut sex in vacanta, mi-a spus ca are SIDA și mi-e frica sa nu fi luat și eu! Nu vreau sa afle părinții mei, cum aflu dacă am luat?

12 răspunsuri:
| Issabelle6789 a răspuns:

Te duci la doctor(cel de fmailie)si il intrebi pe el.Cred ca se pot face si la el analize care depisteaza daca ai luat si tu.Nu o lasa asa! Nu e de gluma cu bolile cu transmitere.Ai facut neprotejat?

| corbulalbrosu a răspuns:

,,Prin testul la HIV se determină prezenţa anticorpilor în sîngele persoanei. Atunci cînd HIV intră în organismul unei persoane, se produc substanţe chimice speciale. Acestea se numesc anticorpi si sunt produşi de organism ca răspuns la o infecţie. Astfel, dacă o persoană are anticorpi la HIV în sînge, inseamna că respectivul este infectaţ cu HIV (cu excepţia cazurilor copiilor HIV negativi născuţi din mame HIV pozitive, care reţin anticorpii de la mamă pentru cîteva luni).
La majoritatea persoanelor aceşti anticorpi apar/se formeaza in timp de 3 luni de la momentul infectării. În cazuri rare, această perioadă ajunge la 6 luni. Este neobişnuit ca anticorpii să apară după o perioadă mai lungă de 6 luni.
Efectuarea testul înainte de trecerea a celor minim 3 luni de la momentul infecţiei, ar arata/oferi un rezultat neclar ori eronat al testului, întrucît s-ar putea ca pana in acel moment, persoana să nu fi dezvoltat încă anticorpii la HIV. ""
Fragmentul prezentat este extras din articolul medical :
http://aids.md/aids/index.php?cmd=item&id=274&lang=ro
Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

Te duci si iti faci analize. E singura cale de a afla daca esti infectat.

| aXy99 a răspuns:

Daca te-ai protejat (cu prezervativ), nu ai luat. Daca nu, ai sanse mari sa fi luat. Fa-ti analize, s-ar putea sa le repeti peste 6 luni...

| aXy99 a răspuns:

Curios e faptul ca ti-a zis dupa ce ati facut. Acum a aflat si ea sau stia si nu ti-a zis?!

| mgtow a răspuns (pentru aXy99):

Daca ai facut neprotejat si ti-a zis dupa poti sa o dai in judecata si platit cu mii de euro indemnizatie. Una a castigat in instanta 50.000€ despagubiri pentru ca a infectato partenerul cu care traia si el stia dar nu i-a zis.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Poate sa ii dea si averea lui Donals Trump. Dar odata infestat cu HIV viata omului devine un calvar. Degeaba primesti bani daca viata nu mai e ca inainte.

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar tot e ceva macar s-o execute daca stia si a facut-o intentionat sa aiba remuscari. Nu iti cumpara apartament in avantgarden coresi pentru ca structura blocului lasa de dorit, nu au pereti buni apartamentele. Eu m-am orientat la maurer villas asta da afacere https://maurer-residence-villas.ro/ 65000€ cu garaj subteran ap cu 2 camere. In 8 ani il echipez, termin plata si revin acasa.

| SG1995 a răspuns:

Îți faci test de sânge.

| Emilian65 a răspuns:

Mergi la medicul de familie si cere-i sa faci analize de sange pentru a vedea daca ai luat dau nu Sida.

| Violleta2022 a răspuns:

Faci un test de sange, special numit test SIDA(HIV), la un centru de analize medicale private.
Costa ceva. dar merita facut.
Atentie, testul trebuie facut dupa 6 luni de la sex, ca sa apara la analizele medicale.