| Rafael88 a întrebat:

Ajutor

Vreau sfaturi de la oameni trecuți de 20 de ani

Am 20 de ani iar iubita mea are 19 ani

Vad un viitor în această relație, cu căsătorie și familie fericita doar că ceva mă presează așa

Este vorba de sex!

Acum nu sunt interesat de așa ceva și cel mai probabil nici ea dar mă gândesc că peste ani se va întâmpla sau așa ar trebui spun eu

Ce voi face atunci?

Mă gândesc cum va trebui sa înceapa toată chestia asta
Nu o pot lăsa așa de la sine

Eu sunt bărbatul și va trebui oarecum ca eu sa-i spun daca este pregătita și toate chestiile astea dar nici măcar nu știu cum

Vreau sa fiu pregătit ca peste 2-3-4 ani sa nu am probleme să știu cum să-i spun

Ne știm de când eram mici din generala, am fost la început prieteni și pe la 16 ani am intrat într-o relație

Atenție!

Nu sunt obsedat sexual și nu vreau sa profit de ea,personal nu vreau eu sex la această vârstă
Dar gândesc că peste câțiva ani vom fi pregătiți amândoi și voi dori să-i spun

Ea e o fire din aia directă,puțin agresiva uneori(genul ei nu ea ca persoanalaughing, Foarte matura pentru 19 ani,Eu sunt genul ăla mai glumeț ea doar rade la glumele mele dar e foarte serioasa în mare parte
Și de asta trebuie să acționez oarecum matur și ca un bărbat nu ca un copil,de asta e o problema

Cum pot proceda?

Nu-mi spuneți chestii de genul că vei vedea peste câțiva ani cum faci sau că va veni de la sine

Eu vreau sa fiu pregătit să-mi spuneți ca la prosti

Cum o iau și îi spun daca este pregătita?

Acum pe moment nu mă interesează să fac sex, pentru că știu sigur că nici ea nu ar vrea și zic că e mai bine sa stam așa 2-3 ani pentru că înca suntem tineri nu e ca și cum o facem la 40 de ani

Ce va trebui să-i spun?

Ce sa scot pe gura? nu știu cum să o întreb

Îmi puteți lăsa o frază va rog? așa ca la prosti
Ceva de genul,,hey vrei sa mai facem un pas în relație"sau cum?
Sau sfaturi utile,Fara Gate va rog
Cum sa fac înainte de a face sex,ce fac după aia, chiar daca o spun ca și cum vreau sa o fac acum pe moment eu doar vreau să mă educ pentru anii care vin

13 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Mai bine nu faci.
O să afle ea pe cineva care știe s-o ia direct, fără să îi spună nimic.
Se pare că (tu, cel puțin) sunteți cam asexuali. Altfel nu pricep cum de nu s-au întâmplat până acum măcar niște atingeri mai intime, o masturbare reciprocă, un peting. Ați trecut împreună prin adolescență, perioada cea mai „sexuală" din viața omului, când explodează hormonii și poftele fără nimic din toate astea. Așadar, nu trebuie să îți faci griji. E clar că niciunul dintre voi nu vrea asta, deci nu trebuie să faci planuri.
Casă de piatră!

| Doru51 a răspuns:

Prietene,mă întreb dacă exiști? sau este doar o încercare..de a scrie, nu vreau să te superi dar copiii în ziua de azi se gândesc, chiar își încep viața sexuală de foarte devreme, tu ești un tânăr la 20 de ani, și te gândești cum să-i spui? spunea cineva; nu-i spune nimic că se gândește cineva, cred că avea dreptate
Nu trebuie sa i spui nimic, trebuia să se întâmple natural până acum, spui că nu ești interesat de sex, dar de ce ești interesat la 20 de ani? dacă există viață pe planeta Marte,de zborul spre lună?
Prietene,o sa îți spun un fel de banc,o familie de ardeleni tineri se prezintă în fața judecătorilor pentru divorț,judecătorul către pârât:tinere,cum poți sta langa așa o frumusețe de fată fără să-i faci nimic? ori nu poți,ori nu ști,ori nu vrei?
Tânărul,d-le judecător,eu și pot,și știu și vreau, dar nu înțeleg, ce atâta graba?
Eu îți spun treci la treabă, sunt convins că fata este pregătită, sper că pentru tine, dar dacă mai aștepți mult, nu de știe pentru cine

Răspuns utilizator avertizat
| siriusblack98 a răspuns:

Ba...e trista treaba daca nu e la misto intrebarea. Cum naiba de sunteti intr-o relatie de atatia ani si sexul nu a venit de la sine? Deci chiar nu inteleg. Auzi la el, sa mai astepte cativa ani. Prietene ai 20 de ani, esti adult in toata firea nu mai esti adolescent. Nici nu vreau sa stiu ce parere are fata aia despre tine sincer. Altul o f tea de 10 ori pe zi pana acum dar o sa realizeze si ea treaba asta pana la urma, daca nu a facut-o deja. Stii cum e, tu o alinti si altul i-o trage.

| Rafael88 explică (pentru mihai69):

Ce înseamnă asexual?

Bănuiesc că ceva orientare nu?

Noi suntem normali frățioare

Nu suntem gay sau trans sau ceai exista

Nu vad o problema in asta, sunt milioane de oameni care nu fac asta la 20 de ani

Plus că ea are 19!

Cine e nebun sa o i-a atât se direct la acea vârstă

Scuze că o spun dar ai avut vreodată o relație?

Femeile nu se iau așa de la 18, 19 dacă ești din generația mea

Probabil când aveai tu vârsta mea, atunci da se făceau și copii la 20 de ani dar acum în nici un caz

Ți-am spus eu că nu au existat atingeri sau din astea?

Cine naiba se mstrbeaza reciproc?

Mai ales 20 de ani

Noi avem examene, suntem la facultate întelegi?

Avem și planuri pentru cariera unde ne depunem timp și efort în fiecare zi
Ne concentram mai mult pe cariera ca în viitor sa putem avea o familie și să avem ce le pune pe masa

Eu învat pentru a fi procuror iar ea pentru a fi medic

Dacă știi cu ce se mănâncă chestiile astea atunci știi ce zic

Nu mai ai timp și putere pentru nimic, și nu suntem tocilari ieșim și noi pe afara, ne distram

Daca nu știi la ce mă refer atunci nu știu ce să zic, ai avut relație macar?

Și dacă nu te superi câți ani ai?

Minim 30 tot ai de aduci chestia cu sexul de la vârsta asta

| Rafael88 explică (pentru siriusblack98):

Bai Ilie

Am 20 de ani!
Ea are 19!

Poate că am fost noi prieteni de mici dar la 16 ani am intrat într-o relație cu ea
Eram minori amândoi atunci, au trecut doar 4 ani

Ești ne*bun?

Așa că să ți-o spun pe limbajul tau

Îm generația asta a mea cine naiba se ff la 20

Plus că ea are 19 e înca mica pentru așa ceva, nu gândești?

Tu cred că ești al doilea care comentează și nu are o relație, și nici nu cred că va avea vreodată

Probabil ai și tu 30 de ani minim ca cel care mi-a comentat mai sus

Succes, poate în viitor îți găsești și tu o femeie și atunci puteți face ce vreți, atunci e foarte matura și știe ea să-ți răspundă daca vrea sau nu

| Rafael88 explică (pentru Doru51):

Bai Dorule

Gândește-te puțin

Am 20 de ani, pentru mine abia începe viața

Nu e adevărat ce ai spus tu că copii încep viața sexuală de pe acum

Nu începe nimeni din generația mea la acea vârstă, nu e normal, probabil daca sunt prost educați și o fac ca sa se creadă cool

Înțeleg că pe vremea ta se făcea de pe la 15-16 și nu am o problema cu asta.așa erau vremurile voastre

Și cum adică ce ai de făcut la 20 de ani?

Am examene, am multe pe cap

Plec de acasă la 7 și vin la 17

Crezi că e așa de ușor?
Eu vreau sa dau la magistratura, sa devin procuror, chiar nu am timp să mă distrez foarte mult, sper că ți-am răspuns la întrebare

La ea este la fel, e la medicină și învata de rupe, uneori chiar mai mult de cat mine

Aia 2 de mi au comentat mai sus chiar le-am spus o fraților voi aveți de la 30 de ani în sus, sigur nu ați avut iubite în viața voastră

La tine nu știu ce să zic, nu pari nici foarte bătrân dar în același timp ești cu câțiva ani peste mine

Daca ești aproape sa faci 30 atunci sa știi cum nu mai este ca pe vreme ta, sau daca ai 35. mă rog ai înțeleg

| mihai69 a răspuns (pentru Rafael88):

Apropo de vârsta mea: am doar 66. Am doi copii și doi nepoți.
O fi bine?
Relații? 2 de peste 20 de ani fiecare. Plus alte câteva mai pasagere, dar serioase.
Ce înseamnă asexual? Păi dom' viitor procuror, limba română ar trebui să fie una dintre bazele profesiei pe care ai ales-o. Dacă nu, Google is your friend. Sau un ajutor din partea I. A.
Vârsta de debut a activității sexuale chiar și în România este din ce în ce mai mică, procentul de virgini (reali, nu „faux vierges") după 18 ani tinde vertiginos spre 0. Așadar, voi sunteți excepția, nu restul lumii.
Asta nu înseamnă că nu respectăm alegerea voastră, dar nici nu trebuie să te miri de faptul că primești răspunsuri care nu sunt de aceeași părere.
Totul e ca discuțiile să nu degenereze.
Iar în ceea ce privește faza cu „nu mai ai timp și putere pentru nimic", spun doar atât: eram însurat, cu copil mic și aveam serviciu dar eram și student la seral. Și tot aveam și timp, și chef, și putere pentru sex.

| siriusblack98 a răspuns (pentru Rafael88):

Esti pe dinafara de realitate virginule. Dupa ce ca saracu de el sta intr-o asa zisa relatie din care nu iese nimic si spera la casatorie, mai e si tare in clanta. Da-mi voie sa iti zic o chestie "bai ilie", aia o sa te paraseasca cat de curand pentru ca nu esti barbat adevarat. La 19 respectiv 20 de ani nu mai sunteti mici nici unul "bai ilie" trezeste-te naiba la realitate.

| siriusblack98 a răspuns (pentru Rafael88):

Si inca o chestie, cica esti cu ea de 4 ani de zile, ai 20 de ani si nu stii nici cum sa-i vorbesti. Vii pe TPU sa ne intrebi pe noi cum sa vorbesti cu gagica-ta. Esti o gluma de "barbat".

| Doru51 a răspuns (pentru Rafael88):

Sunt mult mai bătrân,dar nu este vorba despre mine, prietene oricât de ocupat vei fi, nimic nu relaxează mai bine... știi? spunea un cronicar:"că nu este alta mai frumoasă și mai cu folos zăbavă, decât cetitul cărților"
Parafrazând ul pe Grigore Ureche, aș spune...

| Rafael88 explică (pentru mihai69):

Nea Mihai

Nu știu ce student ați fost dvs dar la magistratura nu este ca la Facultate De Reparat Televizoare.

Am învatat 17 pagini azi și asta a fost o zi foarte ușoară

Și ascultați o chestie pe care o spun.

Daca nu mai stau sa pun o virgulă, in loc de î sa pun i, sau așa mai departe..nu spune nimic despre mine..cine mai sta sa scrie întrebarea la perfectie?

Aveți grijă de nepoți și tot ce va pot spune este că nu mai e ca pe vreme dvs

| annonimaaaa555 a răspuns:

O frază simplă pe care ai putea să o folosești:
"Hei, mă gândeam că suntem împreună de ceva timp și vreau să știu cum vezi tu lucrurile. Crezi că suntem pregătiți să facem un pas mai departe în relație?"
Îți dau și câteva sfaturi:
Nu deschide subiectul din senin sau când sunteți distrași. Alege un moment când sunteți relaxați.Nu trebuie să „ceri permisiunea", ci să discutați deschis cum vă simțiți amândoi. Dacă are rețineri, nu o presa. E ceva ce trebuie să decideți împreună.
Discută despre protecție și emoțiile implicate. Dacă ești nesigur, mai așteptați. Nu e o competiție.
Poate doar sunteți asexuali
"Asexual înseamnă o persoană care nu simte atracție sexuală față de alții sau are un interes foarte scăzut pentru sex."