anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 12 ani.acum o saptamana m-am indragostit de un baiat, care m-ia sp de foarte multe ori ca ma iubeste.stiu ca toti o sa imi sp ca sunt prea mica insa eu cred ca un sarut si o inbratisare nu e mare lucru si mai ales cred ca sunt pregaita pentru asta. voi ce parere aveti? pot avea un iubit? la ce varsta pot avea un iubit?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca te pripesti, tu nu ai varsta necesara pentru a avea un "iubit", cred ca nici nu intelegi de fapt ce inseamna acest lucru. Fiecare lucru are timpul lui si pentru iubit inca este mult, mult prea devereme.
Copilaria este minunata, ea trebuie traita si trebuie sa te bucuri de ea. Acum este perioada acumularii de cunostinte in domeniul scolar si tu trebuie sa te straduiesti sa ai note mari pentru ca atunci cand vei merge la liceu, mediile pe care le vei avea, vor avea o mare insemnatate pentru locul pe care vei vrea sa-l ocupi la un liceu bun din orasul tau. Sarutarile sunt periculoase pentru ca ele nu pot fi controlate si tu si baiatul cu care ai ajuns sa te saruti, puteti ajunge sa reactionati la stimulii produsi de sarut si atunci ai putea ajunge sa-ti pierzi copilaria, devenind "fara voie" adult, daca tu deja ai ciclul menstrual si atunci poti ramane insarcinata si iti vei comporomite tot viitorul. Nu stiu daca baiatul cu care te-ai sarutat este de aceiasi varsta cu tine sau mai mare, este minor ori major. In cazul in care este major si ajungeti sa aveti relatii sexuale atunci el poate ajunge la puscarie pentru "corupere de minore" deoarece acest lucru constituie o infractiune.
Cred ca ai vazut si tu, la stiri, la televizor ca sunt multe cazuri cand fetite de varsta ta ajung sa nasca copii si tu nu ai inca maturitatea necesara pentru a te angrena la asemenea obligatii.
Dragostea la aceasta varsta, nu cred ca este cunoscuta in adevaratul sens al cuvantului. Probabil ca acel baiat iti este simpatic, te intelegi bine cu el, poate iti place ca fizic dar nici tu nici el nu sunteti pregatiti pentru asa ceva.
Asculta sfatul nostru si poarta-te ca un copil, asa cum esti de fapt, vei avea timp sa te indragostesti atunci cand vei creste si cand te vei maturiza si vei putea sa discerni ce este bine si ce nu pentru tine. Incearca o discutie cu mama ta despre ce te preocupa, insa sa nu-i spui ca esti indragostita, pentru ca va face un soc, ea te crede o fetita mica si vrea sa te ocroteasca si sa te fereasca de tentatiile care ar putea sa-ti apara in cale, aceasta este o tentatie si nu te lasa prinsa de ea ca, nu este bine.
Trebuie sa-i spui baiatului care te-a sarutat ca, tu nu esti pregatita pentru acest lucru si daca vrea sa fiti prieteni, sa faceti activitati in comun, sa dezbateti probleme ce va preocupa pe amandoi dar nu cele de natura erotica sau sezuala si sa eviti sa fiti singuri pentru a ne se repeta gestul care te-a pus pe ganduri.
Eu ma bucur ca ti-ai dat singura seama ca ceva nu este in ordine si ai pus o asemenea intrebare. Esti pe cale cea buna si te rog asteapta, timpul dragostei inca n-a sosit pentru tine.
Iti doresc sanatate si sa stii ca nu esti singura, daca ai indoieli, intrebari, sa fii sincera si sa ni te adresezi, pentru a putea primi un sfat la momentul dorit. Sa cresti mare si sa fii fericita, insa de tine depinde daca iti vei urma destinul si vei contribui la formarea ta ca om responsabil si bun.

93 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La cati ani vrei! eu as vres unul am 11 ani

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti avea un iubit dupa parerea mea...eu cred ca esti foarte norocoasa pentru ca si mie imi place de un baiat, dar nici nu ma baga in seama si nu stiu daca si lui ii place de mine...cine ma poate ajuta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 11 ani si imi place de un baiat foarte foarte mult. e cu 1 ann mai mare ca mine. nu stiu cum sa-i spun ca il plac dar de fapt mie tare rusine si nu cred ca o sa am curaj sa fac lucrul acesta... el si asa e genul de baiat popular aici la bloc si mi-e frica sa nu se supere ...nu stiu ce sa fac...sa-l uit sau sa lupt pentru el? ma ajutati si pe mine?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E foarte bine asa si eu am 12 ani si am ubit de la 8 9 ani e ok

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am 12 ani. Aproape toate fetele din clasa mea au un iubit(in afara de mine crying ) si imi povestesc mereu ca iubitii lor le spun ca le iubesc de 1000 de ori pe zi.Pana cand le cer sa se sarute french ca ei sau mai rau sa faca stiptease sau sex.Atunci se despart de ei, dar nu-si invata lectia si isi gasesc mereu pe altul.Parerea mea este ca multi baieti au iubite cu varste mici pe care doar le folosesc pana cand, ele fiind credule si orbite de minciunile lor, fac sex sub amenintarea la cv de genu: "Daca nu faci sex ca mine, ne despartim!" Si de aici incep probleme.Nu zic ca nu e ok sai ai un prieten, dar totusi fi cumpatata cand iti cere lucruri pe care sti ca nu le poate avea!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nustiu de la varsta asa este prea devreme fal pe iel sa te placa si mai mult fi indiferent

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

NU...nu poti avea un iubit... dar poti avea un prieten mai apropiat...ai dreptate... un sarut nu inseamna prea mult... dar daca il iub cu adevarat...atunci multe lucruri sut posibile...big grinwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt intr-o situatie de genul asta...si nu stiu ce sa fac ma tot 12 ani

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga nu conteaza ani important este sa iubesti pe cineva. Si eu am avut primul meu iubit la 11 ani si ce daca mi-a placut de el si el de mine. si uite acum am 18 ani si inca sunt cu el. asa ca nu te lua dupa toti ca nu stiu ce sa zica. DACA iti place de baiat poti sa faci ce vrei cu el nu conteaza ani.winking happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu spun ca poti avea la varsta asta si, da te poti saruta cu el ...bravo tie!:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai si eu am un prieten care ma place asa zice el si si eu am 12 ani dar ai grija daca ajunge la prietenie sa nu i dai multe sanse fiecare om are dreptul la o a doua sansa

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa parera mea da poti avea un iubit daca crezi a esti pregetitac.sa nu-i arati totul baiatului ca o sa profite de tine daca iarati.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am o prietena tot de varsta ta si are iubit cu 2 ani mai mare ca ia.eu cred ca totul este in regula daca va iubiti. dar sa nu-i arata baiatului prea mult ca il iubesti. Eu sunt o fata care numi trebuie iubit pana in clasa 9.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fii precauta ca aproape toti baietii sunt la fel, dar daca dragostea este sincera si reciproca puteti sa fiti impreuna, dar sa fie prezenta in relatia voastra doar acea imbratisare si sarut, pentru ceva mai mult esti prea mica, ai timp si o viata lunga si frumoasa inainte!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru a avea un iubit ai toata viata la dispozitie, dar ca sa iti traiesti copilaria din plin nu prea, asa ca nu prea merita sa te mai gandesti la aberatiile astea de la varsta asta mai ales, heeellllooouu.ai 12 ani nu 20, nici macar nu ai habar ce implica asta, belive mewinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu una nu cred in dragostea la prima vedere asa ca mai asteapta macar pana la 13, 14 ani ca sa poti sa intelegi ce e bine si ce nu eu una as lua aminte la acest sfat.esti cam aeriana revino cu capul pe pamant si invata carte ca de baieti ai sa ia tot parte de acum. cu placere.pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am 12 ani si m-am indragostit de un baiat de la mine din cls

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Potzi avea un iubit la 18ani

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu depinde de varsta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am 12 ani te inteleg

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E perfect

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ştiu ce sa iti spun, dar şi eu trec prin aceasta problema, asa ca am continuat si totul merge bine, cum ziceai tu, un sarut si o imbratisare nu e cine stie ce. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti avea un iubit la ce varsta vrei eu am 11 ani si am un iubit cei cu asta poate vom fii prietene uite ID meu che_gabriela99.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu esti pregatita

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde daca lui ii convine o varsta asa de frageda e treaba lui

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Ma numesc Gabriela...si am si eu tot 12 ani...
Eu nu am nici un prieten...inca...
Dar nici nu vreau sa am de la aceasta varsta...
Nu m-am sarutat niciodata...
As vrea sa-mi fac un prieten pe la 14-15-16 ani...ca acum e prea devreme sau chiar mai tarziu de 16...ca ai/am timp destul sa ai un prieten.
Mai stai singura.big grin
Ca o sa ai tu un prieten. ai timp pana la 18 ani...love struck
Nu de acum!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 11 ani si eu acum o saptamana m-am indragostit de un baiat de 13 ani si numai suport cand trece pe langa mine incep sa tremur inima incepe sa imi bata tare ma inbujorez. Ce sa fac?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt in starea ta.si eu am 12 ani, si am un iubit de 20 ani, iti sun eu ca in dragoste nu conteaza anii, asa ca fiti impreuna! eu am fot impreuna cu el 1 luna si 2 zile, si intr-o zi el ma sunat.si mi-a zis ca nu e bine sa mai fim impreuna, pentru ca el este mai mare ca mine, si eu i-am zis ca daca asa vrea el, asa o sa fie.si ne-am despartitcryingcryingcryingcrying

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu face asta. dupaaceea e foartev posibil sa rada de tine impreuna cu prietenii lui. tu o sa incepi sa plangi, pe mama ta o va durea inima iar daca pateste ceva te vei simti toata viata rau. eu nu am trecut prin asa ceva dar am o colega in clasa care asa i s-a intamplat. si eu am 12 ani si te inteleg. a, si varsta pentru un iubit (pardon pentru un prim iubit) e de 15 ani. mult noroc!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 12 ani asa ca cred ca poti avea iubit de ce nu? ce te /ar opri? incearca si vei vedea daca esti pregatita sau nu.