Da,poti sa ramai insarcinata, mai risc exista daca faci sex neprotejat, asta e clar, dar fa-ti un test pentru a fi mai sigura! Oricum eu nu cred ca esti gravida, dar, da riscul exista! Te pup, mult succes in continuare si foloseste prezervativul alta data daca nu vrei sa ramai insarcinata!
Da, sigur ca e posibil. Metoda contraceptiva folosita de voi este rezervata cuplurilor casatorite, stabile, in viata carora un copil nu ar fi o problema. daca ati apelat la ea, inseamna ca de fapt va doriti un copil.
Ace lichid care curge inainte,este pentru lubrifiere, adica sa nu-ti raneasca peretele vaginului. Si tu produci un lichid asemanator, care, la menopauza, nu mai exista.De el nu trebuie sa-ti fie frica, ci de sperma, care contine spermatozoizi.Acestia urmeaza sa fecundeze ovulul eliminat de ovare, la aproximativ mijlocul ciclului menstrual, care tine 26-29 zile.Era bine,(dar nu este nici acum prea tarziu),inainte de a incepe viata sexual, sa te interesezi de aspectele inevitabile:cand se produce ovulatia, cand poti ramane insarcinata, urmarile unui chiuretaj, ce este un chiuretaj.
Lichidul prespermatic sau preejeculator, este secretat de glandele bulbouretrale.Rplul lichidului este ecela de a lubrefia traseul uretrei inaintea ejacularii.Lichidul prespermatic NU CONTINE SPERMATOZOIZI, iar daca sunt prezenti, SUNT NEVIABILI. Daca o sa cauti pe GOOGLE, o sa te convingi si tu de spusele mele. INFORMEAZA-TE!
Haideti sa fim sinceri, cate fete ati vazut voi sa ramana insarcinate din lichidul preejaculator? De 1 an si ceva la fel fac si eu cu iubita mea, si nu s-a intamplat nimic. Ca sa fi sigura, daca iti intarzie ciclu mai mult de 10 zile, fa-ti un test. Bafta!
Bună!
DA, există RISC de sarcină!
Poţi rămâne însărcinată în ORICE perioadă, dacă faci sex neprotejat!
Înţeleg că ai fost virgină şi acesta este PRIMUL contact sexual...
TREBUIA să folosiţi PREZERVATIVUL – atât în momentul dezvirginării, cât şi după!
De asemenea, trebuie ştiut că la dezvirginare se POATE produce o "ovulaţie SPONTANĂ" : deci, în acel moment e posibil să fi cel mai fertilă ( indiferent de perioada "normală" de fertilitate calendaristică )!
Având în vedere şi întrebarea ta anterioară, înţeleg că ai făcut sex NEPROTEJAT în a 7-a zi DUPĂ terminarea menstrei : 7 + 5 ( zile menstra ) = 12 zile.
Deci, ai făcut sex neprotejat în a 12-a zi de CM, adică în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( aproape de ovulaţie ) - RISCUL de sarcină fiind MAXIM!
Îţi recomand să iei "pilula de a 2-a zi", PREFERABIL Escapelle!
Detalii despre contracepţia de urgenţă :
Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!
Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!
Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!
Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.
Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.
Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.
Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.
Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.
De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămână însărcinată!
Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!
De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202011.pdf
http://www.gedeon-richter.ro/......202012.pdf
ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!
ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx
În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!
Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.
Vezi şi răspunsul pe care ţi l-am dat la întrebarea anterioară.
Toate cele bune.
Nu-i adevarat draga loly- ea vrea sa ramana insarcinata cu Sfantul Duh nu cu un baietoi de 3 parale care nu stie sa isi traga o caciulita de 10 lei.
Din pacate,la varsta mea,chiar nu pot sa ma duc intr-un oras mare,unde exista biblioteca universitara.Din acest motiv, ma documentez din reviste de specialitate, dar si de pe GOOGLE, unde raspund sau fac comentarii cei in drept, cei ce sunt documentati sau au facut studii de specialitate.Acum,la cei 35 de ani ai tai, poate stii mai multe, decat stiam eu pe vremea comunismului.Dar incerc sa tin pasul cu voi si sa dau sfaturi diverse si sper, documentate.Sunt sigura, ca si tu, te interesezi despre anumite lucruri, tot de pe net.
Ma interesez in multe lucruri de pe net, dar niciodata in probleme de sanatate, desi sunt medic si pot discerne rezultatele cu adevarat stiintifice de prostii. Netul este o sursa buna dar numai daca te pricepi la domeniu foarte bine si poti face diferenta intre adevar si discutii sterile, sau daca vrei niste informatii vagi, de pornire, care sa te ajute sa iti ingustezi cercetarile. Insa pana la urma, in orice problema, ajunga tot la biblioteca, fiindca nu se poate altfel.
Bananacantareata87 întreabă: