| cristi1105 a întrebat:

Am luat pastila ella one, pe 21 septembrie, la 30 de ore dupa. ultima menstruatie am avut-o pe 27 august, deci nu inteleg de ce atita intirziere? Ma panicheaza aceasta intirziere.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In data de 21 septembrie erai in ziua a 26-a a ciclului menstrual, cu circa 11-12 zile dupa data la care se putea produce ovulatia. In aceste conditii administrarea pastilei a fost inutila deoarece mai erau 2-3 zile pana la menstruatie si teoretic NU SE MAI PUTEA FORMA O SARCINA deci hormonii contraceptivi nu aveau asupra ce sa-si exercite actiunea.Este posibil ca intarzierea menstruatiei sa fie una dintre efectele adverse ale pastilei. Poti doar astepta si incepand de maine sa-ti faci un test de sarcina.Multa sanatate.

5 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

La 30 de ore dupa... e prea tirziu.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Peridava):

Pastila contraceptiva EllaOne sau asa numita pastila de a 5-a zi se poate utiliza si dupa trecerea a 3-4 zile adica si dupa 96 de ore. Teoretic poate actiona pana la 120 de ore.

| Magher_Elena_1990 a răspuns:

In prospect scrie ca este foarte posibil sa intarzie menstruatia, ori in aceasta per dp ce ai luat sa iti picure cateva urme de menstruatie

| cristi1105 explică (pentru Magher_Elena_1990):

Mersi pentru raspuns,...tu ai folosit aceasta pastila? ca la mine nu ca intirzie dar deci azi nu am putut minca ca imi era greata, si nu stiu ce sa inteleg

| Magher_Elena_1990 a răspuns:

Da,Am luat si eu acea "pastila de a doua zi".
Simpomele sunt:
●stari de rau(greata)
●Ati putea avea unele sangerari neregulate pana la urmatoarea menstuatie
●Ati putea avea dureri de burta
●oboseala
●dureri de cap
Pastila se ia in maxim 72ore de la actul sexual
Daca intarzie menstruatia mai mult de 5-6 zile trrebui sa consulti un doctor.
AM SCRIS DIN FOAIA ACEEA PE CARE O ARE IN AMBALAJ